deger yargisi 

kapat
  1. olay ve nesnelere karşı benimsenen kötü, doğru-yanlış, güzel-çirkin, gibi yargıların herbiridir.
    #309686 (dahii, 04.06.2006 00:23)
  2. arzu edileni veya deger li olanı ifade eden sosyo-kültürel ölçü.
    genel bir karaktere sahip olan değerlerin özel, belirli bir durum veya şeyleri yargılar tarzda kullanılmalarından meydana gelen yargı ya da hükümler olarak da tanımlanabilir.
    değer yargıları katılıklara ve dogmatizme yol açmalarının yanında tüm insan davranışları için temel niteliktedir de.
    değer yargılarından yalıtılmış bir sosyal yaşam mümkün değildir.
    bilimde bile değer yargıları araştırma için konu seçimi ve bilimsel bilgilerin uygulanmasında etkilidir.
    #2590868 (ditty, 14.11.2007 18:43)

© 2008 - uludağ sözlük

deger yargisi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. deger yargisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu deger yargisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» usain bolt yarissa da izlesek diye beklemek » uludag sozluk vizyonu » evladim sen bayanlari ciftlestir ben geliyorum » sozluk yazarlarindan aforizmalar » platonik ask » bir olcu birimi olarak diz boyu » enderun sevgiler » islam turklerin basina gelmis en buyuk felakettir » mescit » motosiklet a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games