defter 

kapat
  1. Genellikle hafif bir kapak içerisinde, yazı yazmak için bir araya tutturulmuş kâğıt yaprakları.
    #100026 (can, 04.03.2006 16:04)
  2. yıllara göre büyüklüğü ve sayfaları da artan birbirine bağlı kağıt parçaları. ilkokulda iken 30 sayfayı geçmezken ortaokula doğru harita metod gibi kafa yaranlarına sahip oluruz. ilkokul döneminde kaplarken ortaokula doğru soyundururuz. üniversiteye gelince ise hiç kullanmayız, fotokopi icat olunmuştur çünkü.
    #576515 (peline gider, 25.08.2006 18:05)
  3. edebiyat dergisi.
    söz uçar yazı kalır.
    #897900 (collector, 23.11.2006 12:13)
  4. birçok çeşidi olan kağıtların birbirine tutturulması ile oluşturulmuş eşya. (Telli, haritametod, çizgili, kareli, düz, 3 ortalı, 5 ortalı). Bir de kullanım amaçlarına göre sıralanabilir. Küçük kızlarda her çeşidini bulmak mevcuttur. Hatıra defteri, anket defteri, günlük (özel), ajanda (genel)...
    bir de bakkal defteri vardır. bakkallar defterlerini düzgün tutmadığından olsa gerek -defterin bakkal defteri gibi- şeklinde bir söyleyiş vardır.
    #1634010 (wampirella, 12.05.2007 08:25)
  5. (bkz: kırmızı defter)
    (bkz: paul auster)
    #1634018 (abberline, 12.05.2007 08:39)
  6. Nicholas Sparks'ın yazdığı ve daha sonrasında da filmi çekilen mükemmel bir aşk romanı.Arka kapağında şunlar yazılıdır."Öyle özel biri değilim; bu kuşkusuz. Ben sıradan düşünceleri olan sıradan bir adamım ve sıradan bir yaşantım oldu. Adıma dikilmiş anıtlar yok; ismim de kısa sürede unutulacak. Ama, ben birini sevdim, hem de bütün kalbimle. Bu da benim için her zaman yeterli oldu. Şimdiye kadar okumuş olduğunuz en etkileyici aşk öyküsü bu satırlarla başlıyor..."
    #1721271 (sokrat, 03.06.2007 20:29)
  7. kategorize etmeksizin kareli, cizgili, kucuk boy, buyuk boy, harita metod, alti ortali, spiralli, ciltli, amortisman, karar, kebir, envanter, kasa, matematik, fizik, sosyal, fen, tarih, cografya, resim, muzik, akil, kara, hatira, ceza, veresiye, amel, anitkabir ozel, anket, eskiz, musvedde, not, yoklama, bloknot gibi cesitleri bulunan arac.
    #1785612 (mistinsikinava, 18.06.2007 17:41)
  8. en son ortaokulda kullandığım ders araç gereçlerinden biri.
    #2180076 (nearly insane man, 22.08.2007 21:42)
  9. ozellikle ilk ve ortaokul yillarinda ilk iki bilemedin uc sayfasina ozene bezene yazilip harflerden inciler dizilip hemen sonrasinda icine sictigimiz(hadi en azindan sahsim adina konusayim) nesne. sonraki yillarin farki, baslar baslamaz sicmamizdir.
    #3951942 (alos04, 12.09.2008 04:18)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

defter başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. defter ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu defter nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about defter. Copyright of the articles are belong to their authors.