defne agaci 

kapat
  1. Bir gün Apollon Thessalia'da kıyıları ağaçlarla gölgelenen Peneus ırmağı kenarında, güzel genç bir kız gördü. Bu güzelin adı Daphne idi ve Apollon görür görmez ona aşık olmuştu. Daphne ormanların derinliklerinde dolaşmaktan zevk alıyor, ay ışığında yabani hayvanları kovalamak avlamak en büyük eğlencesi idi. Yalnız başına dolaşmayı çok seviyordu. Dahası Daphne hayatı boyunca yalnız yaşamaya yemin etmişti. Erkeklerden nefret ediyordu bu yüzden evlenmeyi kesinlikle istemiyordu.

Fakat Apollon ona delicesine tutulmuş peşini bırakmıyordu. Ormanda karşılaştıklarında Tanrı Apollon güzeller güzeli bu kızla konuşmak istedi ancak Daphne ondan korkarak koşmaya başladı. Apollon ne dediyse onu durmaya ikna edememişti, Daphne korkmuştu bir kere. Yorgun düşene kadar koştu koştu, daha fazla koşacak gücü kalmadığında yere yıkıldı ve toprak anaya yalvarmaya başladı.

"Ey toprak ana beni ört beni sakla, kurtar"

Toprak ana onun yakarışını duymuştu, az sonra Daphne yorgunluktan ağrıyan bacaklarının sertleştiğini, odunlaşmaya başladığını hissetti. Gri renginde bir kabuk göğsünü kapladı. Güzel kokulu saçları yapraklara dönüştü ve kolları dallar halinde uzandı, küçük ayakları ise kök olup toprağın derinliklerine doğru indi.

Apollon sevdiği kıza sarılmak isterken bu Defne ağacına çarpınca şaşırdı. O günden sonra Defne ağacı Apollon'un en sevdiği ağaç oldu, ve defne yaprakları genç tanrının saçlarının çelengi oldu. Kahramanlara ödül olarak defne yapraklarından yapılma taçlar taktılar.
    #165281 (pandora, 12.04.2006 18:28)
  2. laurus nobilis. akdeniz iklimine özgü bitkidir. anavatanı anadolu'dur. defne ağacı, mitolojide önemli bir yere sahiptir. zaferi ve sonsuzluğu simgeler. kimi zaman bir çalı görünümünde olabilir. kışın yapraklarını dökmez. yapraklarından ve meyvesinden elde edilen yağ, sabun üretiminde kullanılır.
    #1758707 (nilze, 12.06.2007 15:22 ~ 21:27)
  3. defne ağacı çevreli daire 1990'dan itibaren fiat' ın simgesi olarak kullanılmaktadır.
    #2123164 (dalton ana, 13.08.2007 11:45)
  4. 6-18 cm. yüksekliğinde , yuvarlak tepelive sık dallı bir ağaçtır. 7,5-10 cm. uzunluğundaki yapraklar oval biçimli, donuk renkli, derimsi ve sert kenarlarıda genellikle dalgalıdır.
    #3259516 (eageans, 12.04.2008 00:44)

© 2008 - uludağ sözlük

defne agaci başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. defne agaci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu defne agaci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» allah » eshab ul kehf » the four horsemen » eski sevgilinin dugununde halay cekmek » ama o benim dinimden degil » poseidon dan kacis » vedad ibisevic » yalanci smiley » biyikli kadin » revenge » ozel harekat timlerinin pkk icin tekrar toplanmasi » maslak opet » agalmatophilia » voyage au centre de la terre » abazanligin sonu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sus ve yalamaya devam et » kemal unakitan » power fm » fenerbahce taraftari » universiteye minibusle giren insan » yeni yili dansozle karsilamak » bay e » metaphor » chemical assault » 13 kasim 2008 whitesnake lefkosa konseri » muhammed demir » vicdan olmadan iman olur mu » cimbom sozluk » sikintidan pijamanin ipini kemirmek » hadise