dedem mala vurdu 

1. dedenin mal olana siddet uyguladigini belirtir.

baska bir anlami da vardir ki soyle bir seydir ;

dedem mala vurdu : d=m/v yani oz kutle esittir kutle bolu hacim. bir formuldur. akilda kalmasi icin uydurulan bir obektir dedem mala vurdu.

paran varsa ne rahat (p.v = n.r.t), paran marksa daha rahat(p.m = m.r.t) gibi.
    #3092152 (objebi, 04.03.2008 13:16)
  2. formulleri ezberlemek icin kullanilan yollardan birisi.

p.v=n.r.t
    (bkz: pezevenk nurettin)*
    #3092162 (tjunky, 04.03.2008 13:17)
  3. -vay, fayanslar pasparlak olmuş
    +baba orlara dedem mala vurdu
    -iyi yapmış, sıvalardan eser yok
    +şurlara da ben mala vuracam
    -baban da az mala vurmadı zamanında yihyih*
    +(seviyesiz)
    #3092240 (ceketli ali dayi, 04.03.2008 13:35 ~ 13:39)

© 2008 - uludağ sözlük

dedem mala vurdu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dedem mala vurdu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dedem mala vurdu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» otokton » tansu ciller in anitkabir bombasi » eski sevgilinin hediyesini kullanmak » politika dergisi » yaran entry silinme sebepleri » milliyetcilik boluculuktur » templar » barbaros sansal » bu camiden kimseyle evlenmem diyen imam » sehir a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci