danton 

kapat
  1. georg buchner'in tiyatrosunda da, anlattığı gibi, robespierre'nin sadece tersi ama doğru düşüncesine sahip olmasından dolayı, 1794 senesinde idam ettirilen, fransız ihtilanin önemli isimlerinden olan kişi; 1983 senesinde, danton rolünün gerard depardieu tarafından oynandığı film. yine aynı konu ile ilintilidir...
    (bkz: danton un olumu)
    (faidelibilgi, 08.01.2007 23:53)
  2. filmin yönetmenliğini andrzej wajda yapmıştır.

(bkz: patrice chereau)
    (vernon sullivan, 25.01.2008 18:28)
  3. Danton'un kafasının kesildiği sahnenin diğer infaz sahnelerinden farksız olması beni çok etkilemiştir. çünkü bu filmi farklı kılan yönlerinden biridir.
    (shadow of rebel, 07.02.2008 18:38)

© 2008 - uludağ sözlük

danton başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» sessiz » yaran diyaloglar » turkiye de 40 bin rus gelin var » carnot cycle » kanimizin yetmemesi kanimiza dokunuyor » alo josef k » abaza mehmet pasa » avea » kurt » musahit » icini dokememek » michael laudrup » disqualified » chicago bulls » istranca mesesi » nail file » sampiyon belli ikinci kim » eski sevgilinin cenazesine gitmek » hukuk baslangici ve tarihi » beni birakin gidip ladin i getireyim » reputasyon » turkiye de basbakan olmak » trgamer com » bundesliga » henry de montherland » zaferlerim » allah baba demek insani inancsizliga goturur » yurek solda atar » abbas aga » sozlukteki ayilar » celia 18 istanbul » etekli hatun donerken bacak zoomu yapan kameraman » pirsos » bertug cemil » genclige hitabe » turna sosyal arastirma grubu » carpisma » aachen » rpd » toxicity » nalcacilar » abbadi » mide bulantisi » publisher » mikroislemci » zikerun » vaclav sverkos » mutlulugun anahtari kucuk seyler » touch of evil » alvin ve sincaplar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa