dakika 

kapat
  1. 1 saatin altmışta biri.
    genellikle sinirlenince "bi dakka, bi dakka" diye okunan hede.
    #121124 (cikarinbeniburdan, 19.03.2006 23:31)
  2. bazen dakka şeklinde söylendiği de olan zaman birimi.
    #130293 (july4th, 24.03.2006 22:14)
  3. bir açı ölçüsüdür. bir derece'nin almış(60)'da biridir. doğal olarak saniye de dakikanın atmışta biri olduğundan, o da aynı zamanda bir küçücük açı ölçüsüdür.

örneğim kordinat sisteminde, (okunuşunu yazıyorum)
    45 derece 16.5 dakika kuzey,
    036 derece 45.7 dakika doğu. (boylamda başındaki sıfır da okunur)
    #3417365 (devilscry, 19.05.2008 13:58)

© 2008 - uludağ sözlük

dakika başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dakika ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dakika nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» fazla namaz kilip ahirete alacakli gitmek » hitler » sarhos atlar zamani » kursunlara dogru kosan cesur askerler » sevgilisinin iskoc etegi giymesine izin veren kiz » ankara belediyesi ni chp nin almasi » crysis wars » hani yaylam » ahilik » xmb » asik veysel satiroglu » fenerium » milli egitim bakanligi » alakasiz ama birlikte tat veren yiyecekler » rege satanas » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » lejandik » turk zall » ilac gibi » watch my six » cuma saatinde basin toplantisi yapan chp » turkiye den cikacak nba takimlarina isim onerileri » hamdolsun » dinci gazetecilik » zaga » hic normal arkadasi olmayan insan » james hetfield » turan info » mario gomez » eh iste » aysun gultekin