daglik karabag 

kapat
  1. azeriler ile ermeniler arasında anlaşmazlık yaratan bir bölge. önceleri sovyet sosyalist özerk bölgesi iken ssscb'nin dağılmasıyla 1991'de rusların desteğini alan ermeniler bağımsızlıklarını ilan etmişlerdi. ayrıca bölge azerbaycan sınırları içindedir.
    #502496 (assolist, 05.08.2006 19:48)
  2. 1992-1994 arası süren savaş sonucu ermenilerin işgaline giren ve bm tarafından tanınmayan dağlık karabağ cumhuriyeti'nin yönetimindeki bölge. ermeniler burada çoğunluğu rus çarlığı zamanında iran'dan yerleştirlmeleri ve azerilerin buradan savaş sonucu sürülmesiyle elde etmişlerdir. ermeniler buraya lernayin gharabagh ve artsakh (eski ermeni krallığının bir ili) demekteler. burası aslen azeri toprağıdır.
    #3585482 (Cemali, 26.06.2008 16:59)

© 2008 - uludağ sözlük

daglik karabag başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. daglik karabag ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu daglik karabag nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» dunyayi tasiyor omuzlarin » apocalypto » cemal ussak » iuscivile » tarihin en sansiz hirsizi » tutamadim kacirdim » cekirdek citlerken kendini durduramamak » alinan ekmegi yolda kemirmek » partiye devam » tool a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games