daglarda kar olsaydim 


kapat
  1. söz ve beste yusuf hayaloğlu... pek ağır, pek etkileyici bir türküdür. yavaşlatır, sabitler bedeni, ruhu, ağlatır hem...
    #782126 (cryptic, 28.10.2006 02:02 ~ 02:23)
  2. (bkz: tatar ramazan sürgünde) filminde kadir inanır'ın söylermiş gibi yaptığı parça.
    #941204 (armi, 02.12.2006 22:38)
  3. ilk kez ahmet kaya tarafından seslendirilmiş yusuf hayaloğlu şiiridir.
    #941273 (karpuzkabugu, 02.12.2006 22:51 ~ 03.12.2006 13:00)
  4. dinlerken çok duygulandığımız, insani duygularımızı ön plana çıkaran harika bir türküdür.
    #941392 (hoscakal, 02.12.2006 23:14)
  5. yusuf hayaloğlu 'nun eline sağlıktır, ahmet kaya 'nın da diline ama en güzel müslüm gürses 'in söylediği efsane şarkıdır.
    "keşke bir yalan olsaydım.nokta."
    #1049634 (nickless cage, 24.12.2006 18:04)
  6. şu dağlarda kar olsaydım olsaydım
    bir asi rüzgar olsaydım olsaydım
    arar bulurmuydun beni beni
    sahipsiz mezar olsaydım olsaydım

    şu yangında har olsaydım olsaydım
    ağlayıp bizar olsaydım olsaydım
    belki yaslanırdın bana bana
    mahpusda duvar olsaydım olsaydım.

    şu bozkırda han olsaydım olsaydım
    yıkık perişan olsaydım olsaydım
    yine severmiydin beni beni
    simsiyah duman olsaydım olsaydım

    şu yarada kan olsaydım olsaydım
    dökülüp ziyan olsaydım olsaydım
    bu dünyada yerim yokmuş yokmuş
    keşke bir yalan olsaydım olsaydım.
    #1850918 (kel kör kirpi, 02.07.2007 00:45)
  7. sözleri ve bestesi yusuf hayaloğlu'na ait olan, ilk kez ahmet kaya tarafından bir konserde okunmuş daha sonra resitaller 2 adlı albümüne alınmış türküdür. daha sonra bir çok sanatçı tarafından yorumlanmıştır fakat en güzeli ahmet kaya'ya aittir bu yorumların. tatar ramazan adlı filmde kadir inanır tarafından hapishanede söylenmiştir, yorumu ahmet kaya'ya aittir.
    resitaller 2 adlı albümde türkünün başında şöyle bir giriş bulunur:
    "ilk kez söyleyeceğim bu türkünün sözü ve müziği, güzel insan, sevgili arkadaşım yusuf hayaloğluna ait. dağlarda kar olsaydım..."
    #2063692 (BerK, 03.08.2007 17:37 ~ 17:38)
  8. şu bozkırda han olsaydım olsaydım
    yıkık perişan olsaydım olsaydım
    yine severmiydin beni beni
    simsiyah duman olsaydım olsaydım

    kıtasını tüm lostielere armagan etmek istediğim güzide yusuf hayaloglu şiiri ve ahmet kaya bestesi. yürek yakan cinstendir.
    #2396432 (spaltula, 28.09.2007 23:09)
  9. insanın içini bir garip yapan harika türkü,her dinlediğimde ayrı bir severim sözünü müziğini.
    "bu dünyada yerim yokmuş yokmuş,
    keşke bir yalan olsaydım olsaydım.."
    #3552672 (mathildalp, 18.06.2008 03:31)
  10. ibrahim tatlıses de güzel söylemiştir bunu. ha bir de müslüm gürses yorumu da değişik bir tat bırakır. hepsi dinlenmelidir. alkol alınırken dinlenmesi durumunda sonu kötü olabilir.
    #4386326 (gelele, 19.12.2008 23:28)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

daglarda kar olsaydim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. daglarda kar olsaydim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu daglarda kar olsaydim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about daglarda kar olsaydim. Copyrights of the articles are belong to their authors.