daginik odanin kisisel duzeni 

kapat
  1. "düzen" veya "doğru" gibi kavramların kişiden kişiye değişmesini özetleyen bir cümledir. farklı farklı olan kültür etkileşimi veya başka etkileşimlerden doğan bu gibi hususlar bir düzeni oluşturur. bu düzen insandan insana değişir. mesela basit bir örnekle; anne çocuğunun odasını toparlıyorum diyerek aslında çocuğa göre odayı dağıtmaktadır. lâkin çocuk istediğini bulamaz ve kendi düzeni karmaşaya uğrar. iki yönde de zıt anlamda gelişen bu düzen sevdası, olayın ve kişilerin büyüklükleri ile doğru orantıda olup, birçok kişinin düzenini etkileyebilir.

yıllarca kabul görmüş bir anlayışı tek celsede değiştiren insanlar, gerici insanlardır. bunlara prim tanımak geçerli olan düzeni yıkmak olarak algılanabilinir. bunlarla savaşmak için, kabul görmüş olan düzeni iyi de olsa kötü de olsa yaşatmak gerekir. çoğunluğun talep ettiği istek daima düzeni getirir. bu düzeni yaşatmak için, "gerçek" kelimesinin en saf ve en has halini işlevselliğe indirgeyerek çoğunluğa sunmak gereklidir.
    #928943 (Eqin, 30.11.2006 02:56)
  2. titiz annenin iyi niyetli fakat gereksiz düzeltme girişimleriyle tamamen alt üst olan hassas denge.
    #929189 (lusi, 30.11.2006 09:33)
  3. beni benden alan ve tam anlamıyla ifade eden olgu. hayatımdaki tanım eksikliğini giderdi an itibariyle.
    #929192 (blackjack, 30.11.2006 09:35)
  4. feng shui düzeni.
    #929208 (abberline, 30.11.2006 09:52)
  5. daginik bir odanin da kendisine gore bir duzeni oluyor gercekten.mesela benim odam hep daginiktir ama aradigimi bulurum hep *
    #929324 (4bucuktan5bucuk, 30.11.2006 10:40)
  6. (bkz: benim düzenim)
    #929369 (tyro, 30.11.2006 10:54)
  7. oraya buraya sacılmış eşyalara rağmen butun herşey aslında bir ahenk içindedir. oda sahibi istediğini her an bulabilir. görüntü biraz rahatsız etsede alışılmayacak durum değildir. bu ahengi bozmak için yapılacak şey sıradan düzen hastası olan bir kendini bilmezin odayı toplamasıdır. işte o vakit oda sahibi 'kalemim nerde? kazağım nerde? kim topladı bu odayı?' seklinde isyanlara girebilir. hatta o sinir harbi içinde 'ben istediğim herşeyi buluyordum benim dağınık odamın kendine özgü bir düzeni vardı.' şeklinde cümlelerle kendini ifade etmeye devam edecektir bir süre ama korkmaya gerek yoktur zira kararlı adımlarla o oda eski haline itinayla döndürülecektir kaçarı yoktur.
    #944741 (saribela, 03.12.2006 20:09)
  8. anne tarafından ısrarla bozulmak istenir.
    #944748 (populizmin köküne kibrit suyu, 03.12.2006 20:10)
  9. kisinin kurdugu baglantilar cercevesinde olusmus bir duzendir. ve sadece kisiyi cok iyi taniyan bunye el atmaz duzeltmeye.
    #944770 (psykhe, 03.12.2006 20:15)
  10. kontrolün kaybedilmesi halinde, sadece anne tarafından değil, bilumum aile fertleri tarafından tepkilere neden olabilecek organized chaos.
    #944773 (timsah, 03.12.2006 20:16)
  11. kimsenin anlamadığı bir düzendir. bir nevi sürrealist sanat şaheseridir. amma velakin eve gelen temizlikçi teyze ve anne inatla bozmak istemektedir. evin içinde bile özgürce sanat yapılmaya izin verilmez.
    #944777 (freedean, 03.12.2006 20:17)
  12. dagınıklık da kendini tekrarladıkca yeni bir duzen olur.
    #944778 (mustasem, 03.12.2006 20:17)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

daginik odanin kisisel duzeni başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. daginik odanin kisisel duzeni ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu daginik odanin kisisel duzeni nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about daginik odanin kisisel duzeni. Copyrights of the articles are belong to their authors.