dört gün dört gece * 

kapat

1. aylin aslım'ın içli içli söylediği ama biraz uzunca* olup baymayla baymama çizgisinde dolanan güzel şarkısı:
    dört gün dört gece ağladım ben
    dört gün dört gece yağdı yağmur
    yaşlarımı saydım içimden
    hiç haber yok ki senden

dört gün dört gece gece bekledim ben
    dört gün çıkmadım hiç evimden
    uyur gibi yapınca acım diner mi sence?

artık gel nerdeysen
    artık gel nerdeysen
    bu uğursuz yağmur dursun

artık gel nerdeysen
    artık gel nerdeysen
    bu yürek huzur bulsun

dört gün dört gece agladim ben
    dört gün dört gece yagdi yagmur
    yaşlarımı saydım içimden
    hiç böyle olmadım ben

dört gün dört gece bekledim ben
    dort gün çıkmadım hiç evimden
    ölür gibi yapınca acım diner mi sence?

artık gel nerdeysen
    artık gel nerdeysen
    bu uğursuz yağmur dursun

artık gel nerdeysen
    artık gel nerdeysen
    bu yürek huzur bulsun...***
    #89864 (cikarinbeniburdan, 27.02.2006 02:52 ~ 03:01)
  2. aşırı güzel aylin aslım parçası.
    #386190 (witch, 30.06.2006 03:07)
  3. klibi de güzel yapılmış kelime fakiri ama içten şarkıdır. anlatılmak istene vurgularla pekiştirilmiştir.
    #644246 (scarface, 18.09.2006 00:04)
  4. tatil kataloglarında rastlanabilecek söz öbeği.
    #644256 (pelvis, 18.09.2006 00:07)
  5. aylin aslımaylin aslım yapan şarkılardan birisi. imkansız aşka sahip olan yazarların dinlememesi tavsiye edilir.
    #1357659 (eagle is free, 28.02.2007 13:25)
  6. " ölür gibi yapınca acım diner mi sence? " gibi aşmış bir soru tümcesine sahip parça.
    #1695054 (witch, 28.05.2007 01:17)
  7. şu anda dinlediğim ,insanı paramparça eden parçadır.
    #2072104 (viva la fidel, 05.08.2007 02:17)
  8. konuşarock isimli programda tesadüfen dinlediğim ve ben bunca sene bu şarkıyı nasıl keşfedemedim diye üzüldüğüm, sözleriyle insanı derinden etkileyen güzel şarkı.
    "artık gel nerdeysen
    bu yürek huzur bulsun"
    #2119717 (candle in the night, 12.08.2007 19:28)
  9. (bkz: artık gel nerdeysen)
    (bkz: bu yürek huzur bulsun)

bunun üzerine söylenebilecek laf var mıdır diye düşünmeden edemiyor insan. bir aşk, bu kadar derin,duygulu ve kifayetli anlatılamaz bu şarkıda. şarkıyı gündüz değil gece dinlemek insan üzerinde %100lük bir pozitif etki yaratıyor adeta. en kıl bir insan bile dinlese bu şarkıyı, anıları canlanır, hüzünlenir.* aşk üzerine yazılan sayılı güzel şarkılardan birisidir bu şarkıyı dinleyenler için.

kelimeleri ve sanatçının sesi öylesine içinize işler ki bazı şeyleri düşünmeden edemezsiniz o zamandan sonra. taksimleri ise mükemmeldir.
    #4022279 (pierre mardin, 29.09.2008 02:05)
  10. güzel şarkıdır, aylin aslımın yorumu aşmıştır ama bjork ün play dead şarkısını anımsatır sözler.

i play dead 'cause it stops the hurting...
    ölür gibi yapınca acım diner mi sence...

ayrıca klipten anlaşılır ama yinede söyliym aylin aslım shirley manson fanıdır.
    #4264163 (badhabit, 22.11.2008 12:00)
  11. çaresizlik temalıdır. etkisi çift yönlüdür;

a)morallerin yerle yeksan olduğu dakikalarda hafif bir alkol alımı eşliğinde 'artık gel nerdeysen' diye bağırılır.

b)keyifler yerindeyse 'gelmezsen gelme be'/gel lan buraya tarzında cıvıtılır.

yine de güzeldir.

büdüt: A) şıkkındaki alkol alımını 18 yaşınızı geçtikten sonra deneyiniz.
    #4400842 (sanzelize canavari, 22.12.2008 21:35)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

dört gün dört gece başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dört gün dört gece ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dört gün dört gece nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about dört gün dört gece. Copyrights of the articles are belong to their authors.