cv 

/ 2
kapat
  1. c vitamini nin kısaltılmış halidir. * *
    #2549974 (portakalda vitamin, 03.11.2007 02:21)
  2. cv, wc nin uzaktan akrabasi olur. Ve aralarinda cok benzerlikler vardir. Bakmasini bilen goz hemen anlar, sende anladin onu..
    #3091990 (Billy Shears, 04.03.2008 12:20)
  3. türkçesi ozgecmistir bazı çevrelerin niye şiddetle cv olarak söylemelerini anlayamıyorum. * * *
    #3092090 (mezarkabul ftw, 04.03.2008 12:52)
  4. dogru hazirlanmis ve icerigi tatmin edici bir ozgecmis ise alimda onemlidir. fakat dogru ve zengin icerikten kasit bir coklari tarafindan bugune kadar hep yanlis anlasildi ve bu yanlislik bir gelenek halinde uygulanmaya devam ediyor.

aslinda oz gecmis hazirlamanin mantigi madem ki kisinin kendini karsi tarafa tanitmasidir, bunun en uygun sekli ad-soyad bilgilerinden sonra yazilmasi gereken sey, kisinin cocuklugundan bahsetmesidir. cunku kisinin gelismini belirleyen en onemli unsur, o gelisimin bina edldigi temeldir. bu ise cocuklukla alakalidir. dolayisiyla cocukluga inmek lazim. nasil bir ortamda buyudu, anne babasindan siddet gordu mu, cep harcligi tatmin edici miydi, mahalle maclarinda topun sahibi olan cocuk muydu yoksa kaleci olarak mi maca katilirdi vb. sorularin cevaplarini bulabilecegmiz bir ozgecmis hazirlamak onemlidir ve etkilidir.

okul, egitim, ingilizce bilmem tecrube vs. teferruattan ibarettir ve iyi bir cocukluk donemi gecirilmisse bir onemi yoktur. tipki kotu bir cocuklugun uzerine harvard mezunu, masterlar iki-uc yabanci dil vs. gibi ozelliklerin bir anlami olmamasi gibi.

daha acik bir ornek verelim. mesela bu sozlugun en populer kisisi olan seovi diyelim ki mit'den mezun, ingilizce, almanca, fransizca, hutuca, tutsice vb. 15 dil bilsin. bilgisayar super; yazilim, donanim hak getire. lise robert koleji olsun. master, yuksek lisans zaten elinin kiri. ama bu adam(!) hala cocuklugunun uzerinde bir kara bulut misali dolasan kotu etkilerini de beraberinde tasidigindan, yukarida yazilanlarin hicbir onemi yoktur. isinde muhtemelen milletin kuyusunu kazar, patrona veya mudure yalakalik yapar, yeri geldiginde isletmeyi dahi sabote etmekten cekinmeyen bir embesildir.

o yuzden cocukluk onemlidir....
    #3092182 (el erzurumi, 04.03.2008 13:22 ~ 26.03.2008 09:12)
  5. (bkz: cerberus vents)
    #3188038 (notrinova, 25.03.2008 14:04)
  6. özgeçmiş. iş başvurusunda yalan dolanlarla dolu şey. uzmanlar, başkası olmayın kendiniz olun derler hep.
    mustafa ozel'in köşesine taşıdığı, yaşanmış çok ilginç bir iş başvurusu hikayesi:

alttaki işbaşvuru formunu dolduran mehmet tartar'ın başvuru formuna yazdığı cevaplar şu şekildedir.
    1.adınız soyadınız:
    mehmet tartar

2.yaşınız:
    yirmi sekiz.

3.şirketimizdeki hangi pozisyon için başvuruyorsunuz?
    mümkünse yatay bir pozisyon için. eğer daha ciddi bir cevap istiyorsanız, ne iş
    olsa yaparım. şart öne sürebilecek durumda olsaydım, burada bu formu dolduruyor olmazdım.

4.düşündüğünüz ücret:
    aylık 5.000 ytl maaş artı yıllık kardan yüzde 10 hisse! eğer bu mümkün değilse, siz bir ücret önerin, ben size evet yahut hayır derim.

5. eğitiminiz?
    idare eder

6. son işiniz
    sadist bir şefin deneme tahtası olmak.

7. Son ücretiniz:
    hak ettiğimin çok altında.

8.önemli başarılarınız:
    arakladığım kalemlerden muhteşem bir kolleksiyonum
    var; evde sergiliyorum.

9.işten ayrılma sebebiniz:
    bkz. cevap 6.

10.size ulaşabileceğimiz saatler:
    banka atm'si gibiyim: 7/24.

11.çalışmak istediğiniz saatler:
    pazartesi, salı ve perşembe 13.00-15.00 arası.

13.şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz?
    işverenim olsa burada olmazdım.

14.fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engel mi?
    belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı.

15.otomobiliniz var mı?
    evet, ama soru yanlış sorulmuş. "çalışır durumda bir otomobiliniz var mı?" diye
    sorsaydınız, cevabım farklı olurdu.

16.daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı?
    madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum.

17.sigara içiyor musunuz?
    otlanacak bir enayi bulabilirsem.

18.beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz?
    bana tutkun zengin bir fotomodelle bahama adaları'nda yaşamayı. bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim.

19.yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz?
    hayır, ama sıkıyorsa aksini iddia edin.

20.sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir?
    birbiriyle tutarlılık derecesini kestiremediğim iki cevabım var:
    a)insan sevgisi ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma arzum.
    b)Gırtlağıma kadar borca batmış olmam..

Sonuç: mehmet tartar işe alındı.
    **
    #3285884 (devilscry, 18.04.2008 12:30)
  7. başvurulan her iş için, o işin gerektirdiği niteliklere az çok uygun bir şekilde yeniden modifiye edilmesi gereken döküman. aman doğru düzgün yazayım, imla hatası şu bu olmasın, yok formatı şöyle böyle olsun diyerekten, hazırlaması insanı canından bezdirir. hiç de hafife alınacak bir iş değildir cv hazırlamak. hedefi vurmanız, "işte bu adam bizim aradığımız adam" dedirtmeniz gerekir ki zor iştir. hele ki de size mesleki formasyon kazandıracak bir bölüm okumamışsanız, iş tecrübeniz de yoksa...* onca senelik emeğiniz, kim ve ne olduğunuz, işverenlerin gözünde lanet olası bir kağıt parçasına sığar.
    #3345501 (ashtarte, 01.05.2008 23:15)
  8. Aldığınız seminer ve kurslar bölümü, yabancı dil bilgisi bölümü, tecrübeleriniz ve bunlardan daha önemli olan referanslarınız bölümünün sağlam olması gereken bilgi yumağıdır cv.
    #3382639 (Carmadon, 11.05.2008 05:25)
  9. ingilizcede,özellikle amerikada,fransızcadan geçmiş "resume" kelimesiylede kullanılan,özgeçmiş sözcüğüdür
    #3382732 (d@nte, 11.05.2008 09:46)
  10. resumeden farki daha cok akademik bir kariyer niyeti ile yapilmis olmasidir. resume ise daha cok is hayati icin kullanilir. bir de mesela finans gibi alanlarda resim konmasini cvye hep sacma bulmusumdur. mankenlik ajansina basvuruyorsun kardesim. kelleye degil icindekine bak. bu resim olayi sanirim Turkiye'ye has, amerika da uygulandigini hic gormedim, duymadim.
    #3382811 (optimus prime, 11.05.2008 10:55 ~ 10:58)
  11. fransizca "chevaux = cv " beygir kelimesinin kisaltilmisi.
    #3453775 (fersan, 27.05.2008 11:59)
  12. iş arama sürecindeki insanların çantalarından, flash belleklerinden ayırmaması gereken, çeşitli kurallara göre yazılan ömür törpüsü belge.
    #3454159 (eirene, 27.05.2008 13:53)
  13. (bkz: siğvi)
    #3454259 (koko, 27.05.2008 14:27)
  14. dikkatle hazırlanması gereken döküman. iyi bir cv'nin nasıl olması gerektiği ülkeden ülkeye değişir. türkiye için çok iyi kabul edilen bir cv yurt dışında kabul görmeyebilir.

yurt dışında iş arayan arkadaşların cv hazırlarken şu noktalara dikkat etmesi gerekir:

- cv'nize asla fotoğraf koymayınız.
    - doğum tarihinizi / yaşınızı / cinsiyetinizi yazmayınız.
    - milliyetinizi yazmayınız. fakat yabancı olduğunuz isminizden dakika bir gol bir anlaşılacağı için, mutlaka cv'nizde isminizin hemen altında büyük puntolarla, o ülkede yaşamak ve çalışmak için gerekli izne sahip olduğunuzu belirtin. vizenizin cinsini yazın.
    - mutlaka cv'nizi destekleyecek bir cover letter yazın. cover letter olmadan cv hiçbir işe yaramayabilir.
    - cv'nizde asla yalan bilgi vermeyiniz, atıp tutmayınız.

iş tecrübesi olmayan (veya pek az olan) bir yeni mezun iseniz, cv'niz şu şemayı takip etmeli: * *

1-profile * veya objective *: cv'nizin en başında olması gereken bu kısımda * üç dört cümleyi geçmemek kaydıyla kim olduğunuzu, özelliklerinizi, ilgili işe başvurmaktaki amacınızın ne olduğunu anlatın. (cover letter'ınızda tam da bu kısmı geliştirip süsleyerek anlatacaksınız zaten.)

örnek: "şöyle hırslı, böyle akıllı bir üniversite mezunuyum. alanım, etiketim şu. ünlü bir firmada başlangıç seviyesinde bir pozisyon arıyorum."

2- egitiminiz *: okulunuz, bölümünüz, yüksekse ortalamanız. basvurdugunuz isle direkt olarak ilgili ise aldığınız dersler.

3- yetenekleriniz *: iş tecrübeniz olmadığına göre, bunca yıllık eğitim yaşamınızda, size başvurduğunuz işte faydalı olabilecek ne gibi yetenekler kazandınız? bunları listeleyin. iletişim yeteneğinizin kuvvetli olduğunu, takım çalışmasına yatkın ve disiplinli biri olduğunuzu burada mutlaka belirtin.

4- bilgisayar bilginiz *: ne biliyorsanız yazın, ama sakın ola ms word, powerpoint bilmem ne diye sıralamaya kalkışmayın. ms office applications deyin, seviyenizi belirtip geçin.

5- is tecrubeniz *: dandik de olsa çalıştığınız işler ve kazandığınız yetenekler. misal yaptığım bu iş bana takım çalışması yeteneği kazandırdı, sabır ve analiz yeteneği kazandırdı gibi. yaratıcılığınıza kalmış artık. hiç iş tecrübeniz yoksa, katıldığınız ilgili kurslar, seminerler, programlar ve bunlardan neler öğrendiklerinizi, kazandığınız yetenekleri yazın. o da mı yok? o zaman üye olduğunuz topluluklar, ilgi alanlarınız ve bunların size kazandırdıkları, ve başvurduğunuz işte kullanabileceğinize inandığınız yetenekleri yazın. misal, okul yıllarımda falanca topluluğun üyesiydim, bu sayede bol bol gezdim, seyahat ettim, farklı kültürlerden insanlarla tanıştım, iletişim yeteneklerim gelişti vb... yaratıcılığınıza kalmış.

6- referanslar *: isim vermeyin, "istek üzerine" deyin.

---
    eğer kayda değer iş tecrübeniz varsa, profil kısmının hemen altına bu tecrübeyi ve başarılarınızı yazın. (fakat bu durumda başlık asla "work experience" olmamalı; "career history" olmalı.) yeteneklerinizi iş tecrübenize dayandırın. eğitiminizi daha sonra yazın, fazla detaya inmeyin.
    #3583711 (ashtarte, 26.06.2008 02:11 ~ 02:16)
  15. (bkz: citroen 2cv)*
    #3583738 (never neverland, 26.06.2008 02:18)
  16. sivi diye telaffuz edilen özgeçmiş.
    #3583744 (yahdin, 26.06.2008 02:19)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

cv başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cv ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cv nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» aglatan turkuler » teutates » erol zavar » bosanmayla ayrilik ayarindaki fark » wolverine » baslik parsellemenin uc buyuk yolu » tosya » coolgoose » yalcin kucuk » unutacaksan sevme » aram yayinlari » eyvah dokuza bir yakalandik » hayatta daha onemli seyler var » intihar » varliga dayali menkul kiymet » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » erdal sarizeybek » zuhaaaaaaaaaaaa » sarki sozlerini unutmak » b 36 » andrey tarkovski » jupp derwall » hakem kalk dedi » kabristan » 18 yasina girer girmez ehliyet almak » irrasyonel insan » sende olani sana koyacagiz » tuvalete kardesle birlikte gitmek » 1000000000000000000000000000000000000000 » eh iste » fenerbahce galatasaray kardesligi