cumhuriyetin tosuncuklari 

kapat
  1. malatya suikasti faili mümtaz kişilik huseyin uzmezin bol hicivli muhteşem kitabıdır.

farklı uslubuyla dikkat çeken yazarımız bu eserinde, çok yakından tanıdığınız meşhurların ilginç hatıralarını ve Cumhuriyetimizin son yıllarında yaşadıkları ve bize yaşattıkları olayların perde arkasını gözler önüne seriyor. Çok ciddi görünen olayların aslında ne kadar komik ve basit olduğunu nefis bir dil ile anlatan bu kitabı gülerken düşünerek okuyacaksınız. *
    #2325701 (kuvass, 16.09.2007 13:33)
  2. günümüzdeki sozde cumhuriyet savunucularinı görünce benim için daha bir anlam kazanan kitap.yazarın da dediği gibi onlara tosuncuk demek en iyisi belki de.

bu tosuncuklara hem ataturkcu hem de komunist olduğunu söyleyen zümreyi de katmak mümkündür.
    #2513624 (kuvass, 24.10.2007 19:49)
  3. huseyin uzmez'in daha önce tiyatro oyunu şeklinde kaleme aldığı eseridir. bu oyunu sahneye koymak için ugur mumcu büyük çaba göstermiştir; ama sahnelenmesi nasip olmamıştır.
    #3049359 (kuvass, 23.02.2008 21:50)
  4. hüseyin üzmez'in "ben de necip fazıl tedrisinden geçtim, ben de hazır cevap biriyim" şeklindeki tezini kamuoyuna da deklare edebilmek adına yazdığını düşüdüğüm kitabı. "şu adam şurda şunu demişti, ben de şu cevabı verdim göt oldu ehehe" ya da "şunu dediler de bi lafı koydum, bok gibi kaldı şebekler" şeklinde devam eden kocaman bir kitap. altını çizerek söylüyorum "çocukken okumuştum".
    #3049504 (peter petrollu, 23.02.2008 22:22)

© 2008 - uludağ sözlük

cumhuriyetin tosuncuklari başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. cumhuriyetin tosuncuklari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cumhuriyetin tosuncuklari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ataturk kanunu » intikamim cok komik olacak » metal muzikteki yeteneksizlik » omer saybir » lc waikiki » kalimerhaba radyo » sozluk genelleme yeri degildir » will smith » recep tayyip erdogan » ray a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci