cumhuriyetin sahibi ordudur 

kapat
  1. birkaç saat evvel cüneyt arcayürek denen şeyin dillendirdiği saçma sapan önerme.ordu canım ciğerimiz,başımızın tacı ama bu devletin sahibi millettir.
    #603107 (grand ekinoks, 03.09.2006 13:57)
  2. her türk asker doğarsa, olması doğal önermedir.
    #603112 (scarface, 03.09.2006 13:59 ~ 14:01)
  3. sivil bir vatandaşın ağzından çıkacak en aciz cümle. yarın savaş çıksa memleket işgal edilse kendisine silah yönelten bir düşman askerine

"abi ben sivilim, ben masumum*, suçlu olan da bu memleketin sahibi de ordudur"

diyecektir. emin olun bundan diyecektir. kalıbım üzerine yemin diyorum ki diyecektir.
    #603113 (palta, 03.09.2006 14:00)
  4. 3 tane darbe yapan bir grubun dile getirmekten kaçındığı gerçektir. kendilerinin kabul etmediği en ufak bir şey de bile krizlere yol açmaktan kaçınmayan bir kuruluşun söylemesi çok doğal olan sözdür. bu hakkı elde etmişlerdir bir kere ve vermeye niyetleri de yoktur
    #603145 (fewzi1907, 03.09.2006 14:12)
  5. Tek kelimeyle hezeyan.Demokrasi yoksunluğu.Yorum yapmaya bile gerek yok.Aynı zihniyet bunu da meşru gördü.
    (bkz: darbe)
    (bkz: darbeci zihniyet)
    #603158 (italiano, 03.09.2006 14:14 ~ 14:15)
  6. ordu, milleti ile bütündür.
    #603160 (Coincidental Magic, 03.09.2006 14:15)
  7. cumhuriyet halkın kendi kendisini yönetmesidir, dolayısıyla cumhuriyetin asıl sahibi "cumhur" yani halktır, şeklinde cevaplanarak çürütülebilecek önermedir..
    #603161 (InsomniaC, 03.09.2006 14:15)
  8. Cumhuriyet tabiki halkındır ancak Türkiye Cumhuriyeti'ni Büyük ve Şanlı Türk Ordusunun kurduğu da bir geçekliktir. Bir mimar düşünün, yaptığı esere zarar gelmesini nasıl istemezse, Türk Ordusu da Türkiye Cumhuriyeti'ne zerre zarar gelmesini istemez. Ayrca Cumhuriyet'i son derece sahiplenmiştir ki bu sahiplenme "cumhuriyet benimdir, bana aittir"den öte, bu Cumhuriyet'i her türlü iç ve dış tehdite, vatan hainine, bölücüye karşı korur, kanımın son damlasına kadar savaşırım anlayışıdır, böyle bir sahiplenmedir. Bu sebeple "cumhuriyetin sahibi ordudur" hadiiinn buna karşı çıkalım ne demek ordu, çağdaş olalım; halktır bunun sahibi, yaşasın demokrasi, insan hakları gibi söylemlerle varılmak istenen nokta çok açıktır.
    #603179 (dahii, 03.09.2006 14:21)
  9. yerinde önerme. eksik tarafı da var tabii. bu konuda halk da, en az ordu kadar cumhuriyetin sahibidir, sorumlusudur.

- : kurtuluş savasını kim kazandı ?
    - : türk ordusu.
    - : güzel. peki kimler oluşturuyordu bu türk ordusunu ?
    - : çoluk, çocuk, kadın, yaşlı eli silah tutan herkes.
    - : aferin ! iyi gidiyorsun. yani ordu - millet. peki sözü geçen ordu kavramı ile şimdiki tsk'ya atıf yapılmasındaki sakınca nedir ? neden gocundun ?
    - : ama demokrasi, insan hakları, evrensel değerler, ab, kopenhag kriterleri bik bik bik ...
    - : lan ibiş ... cumhuriyet olmasa, bağımsızlığını kazanamasaydın bugün bu kavramların adını bile ağzına alabilecek miydin ? peki o halkın oluşturduğu ordu ve kurduğu cumhuriyet sayesinde bu günlere gelmedik mi ?
    - : ama onlar * hep darbe yaptılar, demokrasiyi baltaladılar.
    - : ahhh seni kurnaz ... neredeyse ters köşeye yatıracaktın beni. peki * o darbeler en çok hangi siyasi kesime yaradı gülüm bülbülüm ?
    - : eee joker hakkımı kullanmak istiyorum. telefonla bir siyasetçi arkadaşımı aramak istiyorum.
    - ara ara belki de bulursun *
    - ama sen askeri övüyorsun, demokrasiden yana değilsin, militarist zihniyetlisin ...
    - dardanel ton aldım marketten, taze taze sandviç yapayım da ye sen. bak gözünün feri gitmiş, fosforun azalmış ...
    #603187 (montajelemani, 03.09.2006 14:25 ~ 14:26)
  10. biri din milletin çimentosudur der , öteki cumhuriyetin sahibi ordudur der. tamam da sizler kimsiniz biz kimiz? sorularına kapalı insanların yaptığı polemik dolu laf öbeğidir. nutuk kitabını okuyun cumhuriyet nasıl kuruldu, müslüman komünistler de mi vardı, ne yapmaya çalışıyorlar da böyle tantan yapıyorlar yorumu yapılması muhtemel sinir bozucu işlerdir.
    (bkz: ne mutlu türküm diyene)
    #603194 (scarface, 03.09.2006 14:26 ~ 14:30)
  11. (bkz: militarist sözler)
    #603268 (Mosquito, 03.09.2006 14:47)
  12. bu cumhuriyeti kuran türk halkı olduğu için başkalarının kuruculuğunu sahiplenmesi yanlış olan olaydır. halkını bir bütün gibi görmeyen, devleti perde arkasında yönetme eyiliminde olan, israfın bini bi para olduğu bir kuruluşun halkın kendisine verdiği bir yetkiyi kötüye kullanmasıdır.
    #603360 (fewzi1907, 03.09.2006 15:24 ~ 15:25)
  13. devletin sahibi ordudur cümlesi ile oldukça farklı anlam içeren önermedir;cumhuriyetten kastedilen rejimdir,dile getiren de her normal insan beyninin anlayabileceği gibi sahibi kelimesini koruyucusu anlamında kullanmıştır.lafı farklı yerlere çekenlere de eminim kendisi oradan selam ediyordur.
    #603995 (Disco Inferno, 03.09.2006 18:41)
  14. tartışmaya gerek herşey insan için olduğu gibi bu devlet ordu herşey de bizim için.sahibi de biziz, kuranda.bu milletin içinde müslüman hristiyan yahudi dinden saymıyor olsam da atesitler var.herkes kardeş kardeş yaşıyo.peki bu kimin işine gelmiyo.* alet olmayalım.herkes yaşamak istediğini yaşıyor.o zaman bize biraz daha hoşgörülü ve diğer insanların haklarına saygı duymak düşüyor dememe neden olan entry..
    #604049 (eşşağan ala gazuğu, 03.09.2006 18:56)
  15. ordu;'nun sahibi HALK'dir diyerek cevap verilecek söylemdir.
    #604176 (LocK, 03.09.2006 19:28)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

cumhuriyetin sahibi ordudur başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cumhuriyetin sahibi ordudur ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cumhuriyetin sahibi ordudur nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cumhuriyetin sahibi ordudur. Copyrights of the articles are belong to their authors.