cuma namazi vaktinde universitede dersler olmasin 


/ 3
kapat
  1. öğrencilerden gelen haklı bir istek.

    bildiğiniz gibi 3 kere üstüste cuma namazı kaçıran erkek müslümanın hali vahimdir.

    öğrenciler özellikle cuma namazı vakitlerinde ya sınav yapıldığını ya da çok önemli derslerin koyulduğunu söylüyorlar. bu konuda hocalar ellerinden gelen esnekliği göstermelidirler.

    bazı anlayışlı ve dindar hocalarımız bu konuda elbette dikkatli davranıyorlar ama dinden bihaber hocalar da yok değil. ders olduğu zaman çoğu gencimiz derslere girmiyor, o derslerden eksik kalıyor, bu tür şeylerin engellenmesi için mutlaka üniversitelerimizde böyle bir uygulama olmalıdır.

    gerekli dilekçeler gerekli yerlere verilmiştir, verilecektir.
    #2844602 (drnirvana, 16.01.2008 00:53 ~ 00:59)
  2. irticai bir eğilim mi yoksa dersten kaçmanın başka bir yolu mu anlayamadığım istektir.
    (bkz: üzülme bu gidişle o da olur)
    #2844632 (tiryaki, 16.01.2008 00:57)
  3. saygıyla yaklaştığım öneri. lakin ileriye götürülüp diğer namaz vakitlerinde de izin istenmesi gibi nedenlerle sömürülmesi sonucu; "bayram namazı anfide kılınsın"a kadar gidebilir bu talepler.
    #2844637 (lutfucugum, 16.01.2008 00:58 ~ 19.02.2008 23:24)
  4. (bkz: yok artık)
    #2844646 (nedir yani, 16.01.2008 01:00)
  5. (bkz: aman sabahlar olmasın)
    #2844649 (cNyT, 16.01.2008 01:02)
  6. akabininde "acildeki bayan doktorlar, gelen erkek hastalarla çok haşır neşir olmasın" şeklinde devam edebilecek istek.
    #2844650 (ben hep 17 yasindayim, 16.01.2008 01:02)
  7. namaz kılmayanlara da rakı servisi yapılsın şeklinde gelecek karşı talebe karşı hoşgörülerini merak ettiğim insanların talebidir.

    Bana cuma namazı vakti rakı servisi yapılsın okulumda isteyen de gitsin namazını kılsın, sonra namaz bitince birleşir dersi yapar çıkar gideriz cemaat yurtlarımıza.ha sizin yurt uzak di mi? tüh tüh tüh, e size bir de cemaat odası açalım okulda, nasıl olur paşam?
    #2844661 (ben bugun bunu gordum, 16.01.2008 01:05 ~ 26.01.2008 06:31)
  8. hatta cuma namazını kaçırmak istemeyen öğrenciler imza kağıdına isimlerini öğrenci numaralarını yazıp imzalarını attıktan sonra yanına "cumaya gittim dönecem" notunu eklesinler diyerek desteklediğim kampanyadır. hatta ve hatta bu durumun bir dönem süreklilik göstermesi halinde bu öğrencilerin vizelerine hoca 20 puan eklesin , fakülte yönetimi de birer tane seccade hediye etsin dönem sonunda... (bkz: bölümün musluklarından zemzem suyu aksın)
    #2844681 (faydamaksimizasyonu, 16.01.2008 01:08)
  9. sonrasında hatta üniversiteler olmasın'a kadar gidebilecek bir takım isteğin ön ayak sesleri..
    #2844691 (inisiyatif7, 16.01.2008 01:11)
  10. (bkz: üniversiteler medrese olsun) * *

    edit: 8 ay önce yazmışım yukarıdaki entry i ama üzerinde hiç düşünmeden yazmıştım. o zamandan beri ne zaman sözlüğe girsem bu entry aklıma geliyor ve acaba çok mu önyargılı davrandım diye düşünüyorum.

    evet cidden önyargılı davranmışım. ilahi dinler diye kabul ettiğimiz yahudilik ya da hristiyanlığın kutsal günlerin tatil olduğu ve ibadetlerini istedikleri gibi yapabildikleri bir ülkede, müslümanların en kutsal ibadetlerinden olan ve kazası olmayan cuma namazı vaktinde üniversitede ders olmamasını istemeleri yerinde bir istektir. ama bunun için ekstra bir yasa çıkarılması değil üniversite yönetimlerinin hassasiyeti doğrultusunda gerçekleştirilmesi daha doğru olur kanısındayım.
    #2844713 (quAfin, 16.01.2008 01:15 ~ 21.08.2008 01:00)
  11. onemli olan kimin hakli oldugu degil neyin dogru oldugudur cümlesini akıllara getiren öneridir.

    (bkz: her dogru her yerde söylenmez)
    #2844724 (0dhy, 16.01.2008 01:18 ~ 01:20)
  12. eğer dini bayramlarda tatil yapıyorsak bu da olmalı diyerek desteklediğim teklif. zaten cuma müslümanlara bayramdır.
    #2844732 (crocodile, 16.01.2008 01:20)
  13. (bkz: yok artık ali sami)
    #2844733 (arkun, 16.01.2008 01:20)
  14. her üniversitenin yanında cami olsun. suyu okunmuş olsun bir de. finallere sudan içip girelim. camiye yakın olmayan üniversitelerde koridorlarda namaz kılsın öğrenciler. haremlik selamlık olsun, okul kantininde de perde olsun ki bacılarımızı görmeyelim.

    (bkz: bunu söylediğin iyi oldu bir yere not alayım)
    #2846827 (visibilia ex invisibilibus, 16.01.2008 15:41)
  15. erkeklere cuma namazı için derslerden fedakarlık yapılcaksa benimde birkaç isteğim var deyip şunları sıralayacağımız durumdur:

    -bayan öğrencilerin regli haftalarında da derslere ara verilsin yada hocalar esnek olup sonra derse katılamayan öğrencilere dersi tekrar anlatsın,

    -her ders için trafik yüzünden geç kalma opsiyonu tanınsın,

    -sevgililer ayrılınca derslere ara verilsin, depresyona felan girmedilerse yada bunu kafaya takmıyolarsa ara verilmesin

    -bahar gelince 'beni bu güzel havalar mahfetti' dizesinden yola çıkarak yine leyla olan öğrenciler için ders saatlerinde güzellik yapılsın,

    -'olabilir, akşam çok içmiştir, kafasını toparlayamabilir, öğrenci kafasını toplayana kadar bekleyelim' gecikmeleri olsun...

    (not: bu isteklerde cuma namazında ders olmamasını isteyen öğrenciler kadar ciddiyim.)
    #2846902 (kpax, 16.01.2008 16:01)
  16. Üniverstelere sağ ayakla girip solla çıkalım. erkeklerle kadınlar ayrı ayrı ders yapsın özellikle tıp fakültelerinde, ezan vakitlerinde kimse kımıldamasın olduğu yerde namaza başlasın şeklinde yaptırımları ardından getirecek istek.
    #2846966 (invinoveritas, 16.01.2008 16:15)
  17. hemen her üniversitede var olan öğle arasındaki boşluk-yemek saatlerinin, saatlerin ileriye veya geriye alınmasına göre ufak ayarlamalarla cuma namazına gidecekler için ayarlanabileceğinden illa da cuma namazını kılamama sorununa birincil çözüm değildir. vakit namazları için de üniversitede mescit bulunması yetecektir, ders aralarındaki 10-15 dk aralar mescit bulunması halinde yeterli olur.
    #2846981 (westphalia, 16.01.2008 16:21)
  18. umre yapmak isteyenler de düşünülmelidir. bu sayede öğrenci istediği tarih aralığında okula gelmeme hakkına sahip olacak ve daha başarılı bir eğitim sistemi yürürlüğe girmiş olacaktır.
    #2847056 (mezarkabul ftw, 16.01.2008 16:36)
  19. eğerki herkesin inancına düşüncesine saygı gösterilecek ise tabiki cuma namazi vaktinde universitede dersler olmasin ama bununla beraber universitelerde noel tatili olsun ayrıca universitelerde paskalya tatili olsun.

    burası önemli:
    unutulmamalıdır ki hemen hemen hiçbir toplumda -özellikle türkiyede- insanların düşünceleri bakımından homojen bir yapı yoktur. bu yüzden kurallar kişilere değil toplumlara koyulur.
    #2847131 (kusmuk, 16.01.2008 16:49 ~ 17.01.2008 09:45)
  20. ironi yapıp tartışma konusu yaratmaya çalışan ateist bir arkadaşın klavye çalışmaları.
    #2847285 (fobia, 16.01.2008 17:19)
  21. (bkz: Buraya Entry Gir)
    üniversiteye gidememis genc:
    -okumuyorum
    küfrediyorum
    geciyorum.
    #2847374 (ferbay, 16.01.2008 17:35)
  22. türkiye cumhuriyeti'nin bir dini olmadigini anlamayanlarin, üniversitelerin de türkiye cumhuriyeti'ne bagli oldugunu bilmeyenlerin savundugu öneri. insan haklarindan da bihaberler. nasil olur da benim ders hakkimi elimden alirsin arkadasim? zaten amacin namaz da degil, inatlasmak, bölmek.
    #2847415 (seemann, 16.01.2008 17:44)
  23. akl-ı selimle yaklaşıldığında mantıklı olan önerme.

    1. cuma namazı münferit bir olay değildir. önemli bir kısmı teşkil eder cuma namazına gidenler.

    2. cuma namazının kazası yoktur. yani cuma namazı, belirtilen zamanda toplu olarak belli bir yerde kılınır ve imamın selam vermesiyle sona eren bir süreçtir. halbuki diğer günlük farz namazlarda böyle bir durum yoktur. nitekim bu namazlar belli bir zamanda değil belli bir zaman aralığında kılınması gerekir. sözgelimi iki namaz arası en kısa zaman olan akşam ile yatsı namazı arasında 1,5 saate yakın bir zaman dilimi vardır. yani "ileride bunun için izin isteme bahanesi olacak" savı da an pek de makul gözükmüyor.

    Bayram namazına geline de; bayramları zaten bütün eğitim yuvaları tatil edilmekte. o yüzden sorun yok.
    #2851142 (fuzuli, 17.01.2008 12:18)
  24. polemik yaratacak cumledir.*
    #2851161 (karakuzusu, 17.01.2008 12:23)
  25. demokrasi altına saklanmış takkiyeci önerisidir.
    (bkz: yobaz pabucu yarım çık dısarıya oynayalım)
    #2851175 (yamuq, 17.01.2008 12:27)
/ 3
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cuma namazi vaktinde universitede dersler olmasin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cuma namazi vaktinde universitede dersler olmasin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cuma namazi vaktinde universitede dersler olmasin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cuma namazi vaktinde universitede dersler olmasin. Copyright of the articles are belong to their authors.

» sheep in fog » ben alti yasimdan beri baleye gidiyorum ulan » dibinden sokmek » abberline » kazak » templar » sivillere yonelik saldirilari pkk dan bilmek » kanyon » avrasya tv » salca » fethullah gulen » george best » cem mumcu » facebook » daddy » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » lost » dunyayi yoneten adam » konfederasyonlar kupasi » souad massi » cinleri tepesinde olmak » ucu ortasi belli olmamak » kushtdepdi » samsun samsun olali boyle zirve gormedi zirvesi » hurriyete dogru » ayriligi beklemek » adayim abdullah gul kardesimdir » terbiyesizlesmek » turkiye » kulluk » devrim erden » osuruguyla daglar yikan kisi » hoptek » dalga gecerek reddetmek » ciplak olarak sozluge entry girmek » sicmak