cri du chat 

kapat
  1. kromozomal düzeyde olan genetik bir hastalıktır.türkçesi "kedi ağlaması sendromudur". 5. kromozomun kısa kolunda oluşan büyük bir delesyonla ortaya çıkar.bu sendroma bu ismin verilmesinin sebebi hasta bebeklerin ağladıklarında kedi miyavlamasına benzer ses çıkarmalarıdır.(hastalığın türkçe okunuşu : kri du şa)
    #216212 (pellet, 06.05.2006 13:49)

© 2008 - uludağ sözlük

cri du chat başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cri du chat ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cri du chat nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» goruntusu ile karakteri celisen kizlar » asik olmak » evladim niye yazmiyorsun » karaoke » b 35 » parmaginin ucunda akrep olan yazar » eski sevgiliyi unutmanin yollari » surekli ben gay miyim acaba diyen erkek » sagorado » cocuguna primary key tadinda isim koyan ebeveyn » lehman brothers » korkunc bir sey » i melih gokcek » palamut » cimbiz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » mersin » be my lover » kerem tuzun » heroes » atarax » tokat » surekli kahve icmek » sadece intermet explorer da calisan siteler » happy birthday to you » abdullah ocalan » hyperion » 1000000000000000 » su 35 » mizah dergilerinin iki yuzlulugu » mehmet ali sahin in ceber ailesinden ozur dilemesi