coyote 

/ 2
kapat
  1. nükleer güdümlü paten alacak parası olup da dışarıda yemek yiyeceğine hem de en güzelinden salak bir kuşu yemek için uğraşan mal çakal.
    #3287521 (malzeme, 18.04.2008 19:41)
  2. aptal bir kuşu yakalamak için kendisine el bombası bile sipari$ eder. yalnız bu kadar parası varken neden bir lahmacuncuya gidip karnını doyurmadığı hala anla$ılamamı$tır.
    (bkz: en aptal)
    #3440235 (fox 921 26, 24.05.2008 14:01)
  3. road runnerisimli çizgi dizide, amacı gündelik hayattaki tek işi koşmak olan salak canlıyı yakalayıp yemek olan azimli çakal arkadaşımızdır. fakat ne yazık ki çizgi filmdeki bütün fizik kanunları onun aleyhinde işlemekte, kendisine ağır haksızlıklar yapılmaktadır, ayıptır.
    #3640190 (zoborey, 09.07.2008 01:57 ~ 11.07.2008 02:39)
  4. road runner ın peşinden koşan çizgi film karakteri. burda amaç onu yakalayıp karnını doyurması değildir, road runner ı yakalamaya hayatını vermiştir, bu onun yaşam felsefesi olmuştur.
    zaten o acme aletlerine de para verdiği yoktur, yol kenarındaki posta kutusuna postayı atmak üzereyken isteği anında gelir. kargo şirketlerinin izlemesi gereken bi çizgi filmdir.
    #3726446 (brian o conner, 26.07.2008 23:44)
  5. bildiğiniz çakal efendim; warner bros cephesinde ise durumlar farklı şöyle ki;

coyote en gerçeküstü karakterdir efendim. bir kere böylesi bir karakter kaybetmemeli, kaybedemez. yani eşyanın tabiatına aykırı. akıllı, zeki, azimli, hayatta kendine hedefler koymuş ve bu hedefler için çalışan, kaybettiğinde ders alıp yeniden deneyen, asla ama asla yılmayan, ayrıca parası da olan bir birey hiç kaybeder mi a dostlar? eder. eder ama ancak warner bros dünyasında eder. işte bu yüzden coyote tüm çizgi film aleminin gördüğü en süper karakterdir bence.

bir kere akıllı ve zekidir. süper planlar yapar, hatta iyi sayılabilecek bir mühendis bile denilebilir. hayatta kendine has bir gayesi olan birisidir. bu coyote ve kendini road runner ı yemeye adamıştır ve başka hiçbirşeyle ilgilenmez. inanın bana yol üstündeki kfc'den kızarmış tavuk ısmarlayabilir, bunu yapacak parası da var (roket sipariş edebiliyor) ama o road runner'den başkası ile ilgilenmez. azimlidir, esasında pek az hata yapar ama hata yaptığı zaman bulardan ders almayı bilir, hızlı bir tepkiyle durumu gözden geçirir ve aldığı feedback sonrası yeni bir plan yapar.

coyotenin kaybetmesi o kadar saçma bişeydir ki çizgi film yapımcıları bile buna mantıklı ve geçerli bir neden bulamaz a dostlar. salak salak, fizikötesi kurallar icad ederler. roadrunnerin geçtiği otoyol coyoteye duvar olur, salak bipbipe işlemeyen yerçekimi bizim çakala ızdırap olur, çölde kutup ayısı gelir, olur da olur a dostlar. ulan acme bile yokuş yapıyor bu hayvancağıza hep bozuk roketleri füzeleri satıyor, herşeyi geçtim parasına yazık.

da bu hayvana yazık değil mi? esasında bu kadar örnek bir karakter neden kaybeden olarak gösterilir? sizin(amerikanların çocukları yani) çocuklarınız, bizim çocuklarımız oturup kaba et mi büyütsünler, çakal gibi üretken, azimli ve hırslı olmasınlar mı? diye sorasım geliyor.
    #3773654 (maca papazi, 05.08.2008 14:46)
  6. küçüklükten kalan iki gönül sizisindan biri. diğeri de gerçek kötülerin kazanamadıkları şampiyonluktur.
    #3773669 (bugsbunny, 05.08.2008 14:49)
  7. üst düzey yetenekte bir bilimadamıdır. ya da bilimhayvanı, her neyse.

elinden tutan olsa, stephen hawking ayarında işler yapacaktır ama olmamıştır işte...
    #3821668 (le phallus, 15.08.2008 12:24)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

coyote başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. coyote ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu coyote nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ncldlbz » alkol » ashaf » goruntusu ile karakteri celisen kizlar » kadinlarin yaninda soylenmemesi gereken kelimeler » uzay gida » alois hitler » yazliktaki o kiz » belge gecer » bebegi havaya atip tutamamak » windows vista service pack 2 » werchter » uzayda tuvalet krizi » cortun » cemsbg » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » silte » you are sure » draconian » bana askini getir » kursun asker » hobbyrc com » murat karayalcin » marco polo » osmanlica » ayriligin ertesi gunu yeni sevgili bulan zat » sus » recep tayyip erdogan » 1 geleneksel kdz eregli call of duty zirvesi » kirkambar » 2009 yili ekonomik buyume hedefinin yuzde 4 olmasi