count basie 

kapat
  1. jazz tarihinin en iyi orkestrasına sahip olduğu kabul edilen zenci piyanist.
    #842022 (orloff, 10.11.2006 21:29)
  2. billie holiday de count basie orkestrasıyla bir süre beraber çalışmış, aynı sahneyi paylaşmıştır.
    #842356 (louis cyphre, 10.11.2006 22:30)
  3. takma adi "count" Afro-amerikan jazz kalvyecisi, piyanisti ve bandleader. billy holiday i kesfeden ve onunla pek cok kayit yapan kisidir. Ayrica frank sinatra, sammy davis jr , ray charles, tony bennett, ella fitzgerald, sarah vaughan gibi isimlere hocalik etmis, ön ayak olmustur.
    stüdyo müzisyenligi fazla yapmadigi icin orkestrasiyla kaydettigi "Count Basie: Complete Octet Studio Recordings" gibi toplama albümleri vardir. tabii bunun yaninda benim de elimde olan ve oscar peterson la yaptigi The Timekeepers albümünü bir istisna olarak saymaliyim. tabii 30 dan fazla single da vardir bunlarin yaninda.

count basie orkestrasinin clark terry ile birlikte yaptigi özel bir performansi icin :
    http://www.youtube.com/watch?v=WpPehptG3yw +
    #1807907 (jazzmatass, 22.06.2007 23:28 ~ 23:43)

© 2008 - uludağ sözlük

count basie başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. count basie ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu count basie nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» seytan tirnagi » subat » dijital binali abi » basliklari alt alta okumak » imper » pes 2009 » gulhan sen » beni oldurmeyen sey beni guclu yapar » lenovo » bilgi ve belge yonetimi » kas gerilmesi » little big planet » umit davala » eksi sozluk teki reklam nickli yazar » starbucks a sadece sicmak icin gitmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » istanbulrumazinligi com » stephen appiah » sevgili deyince yazarlarin yumusamasi » corlu » mesut bakkal » eren keskin » konustur iddiani katla parani » kendisine 1 odadan fazlasini istemeyen insan sekli » the mamas and the papas » camii manzarali ogrenci evi » eksileri umursamayan yazar » avrupa birliginin sozlugu okumasi » ask aldatir » sinan engin bilgisiyle istifa etti » firindan yeni cikmis ekmek