cok uluslu sirket 

kapat
  1. birden fazla ülkede üretim ve pazarlama faaliyetleri olan firmalardır. genellikle dünya pazarları için üretim yaparlar. gelişme stratejilerini global olarak saptarlar. özellikle ikinci Dünya Savaşı'ndan sonra yaygınlaşmışlardır.
    #244067 (gonulcelen, 14.05.2006 17:35)
  2. enternasyonel hadise
    #244187 (enterezan, 14.05.2006 18:13)
  3. daha iyi anlaşılması açısından hemen bir kaç örnek verelim ;

(bkz: nike)
    (bkz: adidas)
    (bkz: converse)
    (bkz: cocacola)

işte bunların hepsi kapitalist köpeklerin göbek bağlarıdır.
    dünyanın karnında büyüyen piclerdir.
    buradan beslenirler ve gelirlerini filisitin'e irak'a afganistan'a mermi,
    misket bombasi olarak hediye ederler.

biz de afiyetle içiyoruz giyiyoruz... (bkz: aferin)
    #665894 (Mosquito, 25.09.2006 21:40)
  4. bunlar, parayı değerlerinin en üstüne koymuşlardır. güçlü ile işbirliği yaparlar. bir memleket allah korusun işgale uğrasa tınmayıp, yeni güç sahibiyle haşır neşir olurlar.
    #665944 (pilotmont, 25.09.2006 21:52)

© 2008 - uludağ sözlük

cok uluslu sirket başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cok uluslu sirket ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cok uluslu sirket nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» back in black » abdullatif sener » uzun suredir eh iste almayan yazar » the way i am » durduk yere tersleyen ariza kadin » ekstrovert » i melih gokcek » my marlon and brando » fringe » nba de zenciler dunyada tatarlar » masumiyet muzesi » ultraslan » konusan sisme kadin » mutizm » miyehdiyznak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » metamorphosis » anatomi dersinde eski sevgiliye disseksiyon yapmak » afro sacli tatar » yeter ki olumsuz olmasin oy » eti cicibebe » elektroensefalografi » hepimiz eski sevgiliyiz » yurtseven kardeslerin en kucuu » black tooth » sharon isbin » boru mu bu boru mu bu boru mu boru mu boru mu bu » mustafa » cok seviyorum lan seni » eksi sozluk » high end