cok sey yapmak isteyip hicbir sey yapamamak 

kapat

1. cok sey anlatmak isteyip hicbir sey anlatamamak la aynı yönde olandır. genellikle bunalım takılılan dönemlerde kolay vazgeçmekten kaynaklanır.
    #4254961 (uretim cini, 20.11.2008 09:51 ~ 09:52)
  2. (bkz: bir koltukta iki karpuz taşımak)
    #4254965 (deceku, 20.11.2008 09:54)
  3. kendi kendini gereksiz durumlara sokmaktır. nedeni her şeyi "aynı anda" yapmak istemektir. halbuki teker teker istese yapacak.
    #4254993 (brain drain, 20.11.2008 10:06)
  4. efenim insan vucudunun en onemli iki uzvunun, yani beyin ve gotun koordineli calisamamasi sonucudur. beyin calisdikca calisir. surekli icraat pesindedir. lakin got beyinle ayni fikirde degildir bir turlu kiprasamaz yerinden. sonrasi boyle bir yaman celiski iste... bu celiski de kim daha hakli derseniz bence got hakli efendim. beyin' in her dedigine uysaydi ohoooo isimiz vardi valla. siz siz olun gotunuze kulak verin, gotunuzun goturdugu yere gidin. eger hasmetmeab sizi bir yere goturmuyorsa da oturun oturdugunuz yere s.ktir edin.

(bkz: hii got dedi)
    #4255007 (oneydilan, 20.11.2008 10:13 ~ 10:24)
  5. (bkz: parasızlık)
    #4255052 (lekesiZZihin, 20.11.2008 10:41)
  6. çalışan insanların dillerine pelesenk olmuş şikayeti.
    #4255062 (pentagram464, 20.11.2008 10:46)
  7. şu günlerde halet-i ruhiyemi anlatan en güzel cümledir heralde kendisi. çok şeyi halledip hallettiklerimin üzerine bir çizik atıp rahatlama gibi bir düşünceyi hayatımın amacı haline getirmişken çok şey yapmaya çalışıp listeye daha çok çentik atmamı yadırgamazsınız heralde. mamafih sorun bu listedeki yapılacaklar maddelerin hiç bitmiyor olması. çünkü gaza gelip bir hışımla çok şey yapıyorsunuz takada takada listeye çek atıyorsunuz ama sonra bir rehavet çöküyor parmağınızı oynatasınız gelmiyor (yaptıklarınıza çentik atmak bile). sonunda da çok çey yapmak isteyip hiçbir şey yapamamaya çıkıyor yolunuz ne acı.

kitap okumak: aman kim okuyacak şimdi o kadar sayfayı

aramanız gereken kişileri aramak: şimdi arayacaksın kaç gündür neden aramadığını soracaklar telefonlarını cevaplamadığınız için fırça çekecekler en iyisi hiç aramamak

makale yazmak: ki kariyeriniz için en elzem unsurdur ama iç sesim :yaz yaz yaz nereye kadar.

asistanların tez çalışmalarını yürütmek: mümkünse tüm asistanları ve tezlerini bir odaya kapatıp havaya uçurmak kulağa daha hoş geldi bu bak şimdi.(yine bu benim iç sesimdi)

yakında evlenecek olan arkadaşınız için izmire gitmek: elbise al, ayakkabı al, saçını nasıl yaptıracaksın düşün, elbiseye uygun takı al, ona takacak altın al. iç ses: bok var sanki evlenecek evlenmeyin kardeşim yapasım yok işte bunları.

sevgilin olsun istemek: olmuyo hem aşk tutku isteyip hem etrafında ona cevap verecek kapasitede adamların olmaması hem de senin bunun için parmağını oynatasının olmaması bu isteği de yapmak isteyip de yapamama başlığının altına sokuyor.

sözlüğe entry girmek: şimdi başlık aç düşün bir şeyler yazmak için debelen sonra kimse bi yerine çalmasın yazdıklarını sonra anksiyete yap kendine bunları iç sesim: ne gerek var yat yatağına çıkma ordan en güzeli

tusa girip branş değiştirmek: kim çalışacak o kadar dersi şimdi hadi çalıştın kzandın 5 sene asistanlık çekilir mi tekrardan evet bu iç sesten sonra bundan da vazgeçilir.

bari kendi branşında doçent olmak: ilk isim makale lazım proje vermek lazım çalışmak lazım aman beee zor iş bu da

en iyisi evlenip evinin kadını olmak: çekemem koca kahrı mahrı çekilecek çile de değil haddızatında.

............

daha bu maddelerden çok var bende üzerine çentik atılmayı bekleyen hastanede duvarındaki panom buna benzer listelerle dolu ama ben ne yapıyorum ancak bunların anksiyetesini yapıp malak gibi yatıyorum. depresyon desem değil, bunaltı desem değil, yoruldum desem değil nedir bilemedim ama çok şey yapmak isteyip de hiçbirini yapamamak bu olsa gerek ve size nurtopu gibi asabiyet ve boşvermişlik olarak geri dönmekte. (bkz: yazarın canı kötek istiyor kötek)

ekşi yazarı canım arkadaşım ekşi sözlükte bana şu şiiri ithaf etmiş:

''kırdın mı incittin mi birilerini
    kimleri kazandım, yitirdiklerim kimler?
    kendimi yeniledim mi yazdıklarımda?
    yeniden düşünmeliyim
    dostluklarımı, ilişkilerimi
    gözlerim çocukluk fotoğraflarında mı kaldı
    yitirdim mi yoksa masumiyetimi?
    borçlarımı ödedim mi?
    doğru seçtim mi soruların fiillerini?
    tırnaklarım kesilmiş, dişlerim fırçalanmış, saçlarım taranmış,
    giysilerim ütülü, odam düzenli mi?
    geri verdim mi aldıklarımı:
    aşkları, dostlukları, sevgileri, güvenleri, bağları,
    kitaplara, sayfalara, satırlara borcumu ödedim mi?
    yokladım mı duygularımı
    hâlâ sevebiliyor muyum insanları?
    ovmalı gümüşleri, bakırlarımı; cila geçmeli ahşaplarıma
    ovmalı umutları
    saklı tutmalı gelecek inancını, yarınları eksik etmemeli ağzımızdan
    ey uzak akrabalarım, üvey aşklarım
    mevsim sonu dostlarım, işporta malı ayrılıklar
    arkadaş ölümleri, dost hançerleri, talan ettiğimiz zulalar
    gece telefonları, ıssız konuşmalar
    mağrur incelikler, vurgun yemiş ilişkiler
    uçurum duygusuyla yaşadığımız hayat ey
    o kadar çok anlattım ki
    kendime kaldım anlatmaktan...
    bunaldım kendisiyle boğuşmasını
    başkalarında çözmeye çalışan insanlardan
    usandım sözcük oynamalarından, tılsımlı sıfatlardan,
    ofset duyarlılıklardan
    kaç zamandır duru, yalın, çalışkan, iyi insanlar özlüyorum
    'içtenliğin' ya da 'dünya görüşünün' kirletmediği
    kendime bir yeni yıl kartı yazarak bunları diliyorum
    aranıp duruyorum adresini yitirdiğim insanları
    vitrin camlarına yansıyan yüzlerde
    bilmiyorum kalmış mıdır adresini yüzlerinde taşıyan insanlar
    hâlâ bir umut var mıdır
    çıkmaz bir sokağa benzeyen bu avare avunması vitrinlerde
    ne çıkmaz sokaktayım ne de mutsuz
    sadece rüzgârlardan daha güçlü olmak istiyorum o kadar
    açık denizlerde nice yolculuklara yelken açarken
    kış güneşinin mutlu ettiği bir kedi gibi mutlu, emin, tasasız
    sere serpe ve keyifli olmak tek isteğim ve dileğim
    senin ve benim , yani bizim için...''

çok şey yapmayı isteyip de bi bok yapamamak bu olsa gerek. canım murathan mungan duygularımın tercumanı şairim benim.
    #5264021 (kele, 24.05.2009 19:45)
  8. (bkz: söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil)
    #5264035 (lonelydavars, 24.05.2009 19:46)
  9. özel nedenler dışında ki tek sebebinin cümle başındaki ''çok'' kelimesinden kaynaklandığı, basit bir konsantrasyon eksikliği.*
    #5264081 (zapuntell, 24.05.2009 19:52)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

cok sey yapmak isteyip hicbir sey yapamamak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cok sey yapmak isteyip hicbir sey yapamamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cok sey yapmak isteyip hicbir sey yapamamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cok sey yapmak isteyip hicbir sey yapamamak. Copyrights of the articles are belong to their authors.