cok satan 

1. bestseller yerine kullanılmasının daha uygun olduğunu düşündüğüm öbek.
    bir kere best=en iyi olduğuna göre bestseller en çok satan gibi bir anlama gelir.
    ama biz de bestseller yerine listelerde 1.sıraya çıkmayan kitaplarda kastediliyor veya en çok satanlar deniliyor. en güzeli çok satanlardır. ya en çok satan vardır (en çok satanlar dilimize uymaz) ya da çok satanlar. çok satan tatmin etmiyosa pek çok satanlar deriz olur biter.
    #1457400 (ArsMagna, 27.03.2007 00:00 ~ 00:01)
  2. tamamen yanlış kullanılan söz öbeğidir.
    misal, "türkiyenin en çok satan gazetesi" diye bir şey yoktur, olmamalıdır; "türkiyenin en çok satilan gazetesi" denmelidir. ha olur, "türkiye'nin en çok satan adamı unakitan" denebilir, o halde, türkiye'nin, "en çok satılanlar listesine" girmesi gerekmektedir. en çok saçmalayanlar listesine de girebilirim belki ben bu entryle ha sözlük! *
    #3389719 (Vivendi, 12.05.2008 23:14)

© 2008 - uludağ sözlük

cok satan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cok satan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cok satan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kadin erkek esitligi » iran » uludag sozluk prenses perfinya zirvesi » karl heinz feldkamp » yedi jedi birlesip darth vader a girmek » alparslan erdem » golf sahasindan harekat yoneten komutanin ulkesi » bir turk un ogrendigi ilk ingilizce kelimeler » pit » sag bilege tecavuz eden parcalar » her 5 kisiden birinin psikolojik sorunlu olmasi » yenipazar » sex friend » tanrinin egosu » silmekten asinan burun » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ogretmenle etgp olmak isteyen lise ogrencisi » ulugay sozluk » ask birlestirir » evli bir erkekle yatmak » ernesto che guevara » kirik cikik olsa duramazsin » yerel radyo reklamlari » turkan soray » umit davala » discilerden nefret etmek icin nedenler » sakin akar uludag sozluk te geceleri sular » yaran baslik yonlendirmeleri » sozlukten kiz kaldirmak » volkan demirel in avrupa macerasi » sana suresiz izin veriyorum