cok konusup bir sey dememek 

kapat
  1. suleyman demirel'in öncülüğünü yaptığı akım.aslında iki cümleyle ifade edilebilecek bir konuyu öyle bir söyler ki yazıya döküldüğünde 10 cümle eder.ya da uzun ve karışık cümlelerle hiç bir şey demeden sizi atlatabilir.o da yetenek der saygı duyarız.*
    #232162 (abuzittin zelzele, 11.05.2006 17:57)
  2. (bkz: çok konuşup boş konuşmak)
    #232165 (enterezan, 11.05.2006 17:59)
  3. kompozisyon yada writing sınavlarında çok kelime olması yada kelime barajı yakalanması için de çok yazıp hiçbirşey anlatmamak versiyonu kullanılır
    #232169 (rakbenadam, 11.05.2006 18:02)
  4. asıl anlatılmak isteneni bir sürü ayrıntıya boğup konunun özünü kaybetmek.bu aynı zamanda sizi dinleyenlerin kafasını şişirip içlerinden size küfür etmelerine neden olabilir.bunun çok yazıp hiç bir şey dememek versiyonu da vardır,şöyledir:özellikle hakkında pek bir bilginiz olmadığı sınav sorularında aklınıza o dersle ilgili gelen herşeyi sıralarsınız.bütün soruları dolu dolu cevaplarsınız.fakat sonuç vahimdir çoğu zaman.öğretmen milleti hiç acımaz,o üstün çabalar sarfederek yazdığınız herşeyi bir çırpıda 0 ile damgalar.Neticede az ama öz yazmak -ya da az ama öz konuşmak- daha mühimdir.
    #232216 (aura, 11.05.2006 18:14)
  5. (bkz: kes lan) denilesi yaratıkların karakteristik özelligi.
    #232235 (aby, 11.05.2006 18:20)
  6. boş konuşmak.
    #232239 (tinker bell, 11.05.2006 18:22)

© 2008 - uludağ sözlük

cok konusup bir sey dememek başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. cok konusup bir sey dememek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cok konusup bir sey dememek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» surpriz bir sekilde basbakanin eve iftara gelmesi » 7 dersten kaldim baba » arkadasim entry girdim eh iste oyu verir misin » gozkapaklarini acmadan uyanabilmek » gundeste » galatasaray » alma beni olum melegi » kafkas » biranin sidige benzedigi gercegi » roberto muzzi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci