cok eskiden rastlasmaliydik 

kapat
  1. buram buram hüzün ve melankoli kokan söz öbeğidir. geç kalınmış hayatlar, geç kalınmış aşklar, geç kalınmış rüyalar için söylenir.

+ seni seviyorum.
    - Çok eskiden rastlaşmalıydık...
    + hiçbir zaman geç değildir.
    - çok eskiden rastlaşmalıydık, çok eskiden...
    #1952685 (discopolos, 17.07.2007 14:42)
  2. orhan pamuk'un kara kitap kitabinda gecen söz öbeğidir. buram buram bir bahar aksami rastladim size sarkisini animsatsada, galip'in amcaoglu ile kacan ruya'yi kovalrken yolu bir kerhaneye düser. orda turkan soray'in taklidi olan kadinla irtibat kurar. kadin takma kirpiklerini kırpıstırarak 'cok eskiden rastlasmaliydik' der. gariptir disarda kelek karli bir günde gecen hikaye dolasi ile bu cümle nedense yikilan bir imparatorlugun butun hüznünü vurgular.

- Çok eskiden rastlaşmalıydık.
    - ben gamlı hazan sense bahar dinle de vazgec.

elbette huzundur en cok yakısan bize...
    #1952730 (mulayim, 17.07.2007 14:49 ~ 14:50)
  3. bazen duydugunuzda cok da umrunuzda olmayan soz obegidir. *
    #1952734 (yogurette, 17.07.2007 14:50)
  4. (bkz: birbirimize bikaç ask kadar gec kalmıs olmasaydık) **
    #1952740 (tatlı su levregi, 17.07.2007 14:51)
  5. sabretmek kelimesinden daha kolay kurulan cümle.önümüzdeki maçlara bakalım düşüncesiyle hareket edildiğinde mantıklı gibi bile gelebilir.ama herkesin bunları düşünüp anlamaya vakti , pişman olmak için ayırdığından daha azdır.
    #1953192 (kumdankaleler, 17.07.2007 15:52 ~ 16:15)
  6. orhan pamuk'un kara kitap'ında, peyami safa'nın yalniziz kitabında, paul auster'in son seyler ulkesi adlı kitabında geçen, yalnızca bir zaman dilimine değil, okunduğu duruma göre koca bir hayata bile hitap edebilen cümledir. metinde de şöyle geçer: çok eskiden rastlaşacaktık...
    #1954357 (discopolos, 17.07.2007 18:27 ~ 18:30)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cok eskiden rastlasmaliydik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cok eskiden rastlasmaliydik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cok eskiden rastlasmaliydik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cok eskiden rastlasmaliydik. Copyright of the articles are belong to their authors.

» yazum » alternatif youtube a erisim metodlari » fethullah gulen i sevmeyen olsun » bekaret kemeri yerine citcitli badi kullanmak » son bakis » kuyular » yemekteyiz naim » 21.11.2008 yemekteyiz programı » serdar kurtulus » hayata mola vermek » turkiye deki en iyi devlet universiteleri » cevat kelle » mark eaton » teyzem com » seba tumer » 2007 uefa kupasi sampiyonu fenerbahce » antikoagulan madde » turbanli birinin parkta sevismesi » travesti » yemekteyiz naim » haredi » chris adler » rosava » spor kulubu kanallarinin kapatilmasi » the last fight » sloshed » someday » umut sarikaya » guitar hero aerosmith » on sira inegi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » en iyi arkadas » iki universite birden okumak » dijital musluman » annenin bakire olmayan gelini kabul etmemesi » bad things » cannibalistic » denizaltiyla arkadasini gezdiren insan » jembey evde ev telefonu kullaniyor hemde kablosuz » hebeley episode iv » kizlik testi