cocukluk 

/ 2
kapat

1. gelir ve gecer.
    #3342422 (aritra, 01.05.2008 11:03)
  2. keşke hiç büyümesem dediğmiz , özlediğimiz zamanlardır.
    #3342588 (crzytarantla, 01.05.2008 11:48)
  3. kimi zaman, hayatınızdaki en dertsiz tasasız yılların en güzel anılarından bazılarına şahitlik etmiş, iki ucunda eğri büğrü kaleleri olan futbol sahamsı arazinin üzerine bina dikmeleriyle, eski mahallenizdeki çocukların artık sokak aralarında top oynadıklarını görmenizle biten dönemdir.
    #3940916 (coumineol, 09.09.2008 20:57 ~ 21:05)
  4. affan dede'ye para saydım
    sattı bana çocukluğumu
    artık ne adım var ne yaşım
    bimiyorum kim olduğumu
    hiçbir şey sorulmasın benden
    haberim yok olan bitenden

bu bahar havası bu bahçe
    havuzda su şırılşırıldır
    uçurtmam bulutlardan yüce
    zıpzıplarım pırıl pırıldır
    ne güzel dönüyor çemberim
    hiç bitmese horoz şekerim

cahit sitki taranci
    #4125288 (enderun sevgiler, 22.10.2008 21:14)
  5. (bkz: horoz şekeri)
    #4125302 (pilotmont, 22.10.2008 21:17)
  6. hep özlenen ama bir daha geri gelmeyen.
    #4125309 (son of the sun, 22.10.2008 21:20)
  7. " bu evde süt yok mu lan pis fakirler" * diye bağırarak ortalığı yıktığınızda bile sevimli olduğunuz andır.
    #4125312 (pilotmont, 22.10.2008 21:21)
  8. delik bir torbada, avuclar dolusu misketti cocukluk; renkli ve sesli. kosarken olgunluga kayıp gitti misketler teker teker. simdi elde kalan tozlu bir torba; sangırtılar uzaklarda.
    #4206419 (gevsek don lastigi, 09.11.2008 13:33)
  9. --spoiler--
    Sesine güvenen bir çocuktum henüz ben
    Suya inerdim sevinsin diye kuşlar
    Ekmeksiz olmazdı yeminler dahi
    Ey yoksulluk, ey evimizin direği*
    --spoiler--
    #4222114 (unutma, 13.11.2008 00:22)
  10. çabuk geçtiği için gözde büyütülen dönem.
    #4222146 (aytug, 13.11.2008 00:27)
  11. tertemiz, saf oldugun ve hep özledigin dönemdir çocukluk.bir de markete girer girmemez abur cubur reyonuna yönelip çikolatalara ve asla vazgeçemeyecegin jelibonlara saldırmaktır çocukluk. *
    #4222313 (juliett, 13.11.2008 00:58)
  12. uzaya mekik gönderiyomuşçasına büyük bir heyecanla kizkaciran ateşlemek.

bir büyük torba dolusu gazoz kapaginı sanki bir çuval altınmış gibi saflıkla taşımak.

sohret kartlarinı 2.kattan kapis yapmanın haklı heyecan ve gururunu yaşamak.

yani küçük şeylerle mutlu olabilme özelliğinin default olarak bulunduğu yegane dönemdir çocukluk...
    #4256399 (Vanilla Sky, 20.11.2008 17:35)
  13. (bkz: fırat)
    #4256673 (senses tied, 20.11.2008 18:40)
  14. masumiyettir. hiç olmadıgın kadar özgür olmaktır. sırtına binenin sorumluluklar yerine okul cantası oldugu o özlenen donemdir. hayatın ustune ustune gelmediği guzelim yıllardır. sadece sekeri elinden alan mahallenin şerefsiz abilerinden yenilen azar dusunulur ya da anneden yenilen azar. ne aşk vardır gercek anlamda ne de aşkın acısı. tek acı sokakta oynarken yere düştügünde dizinde oluşan acıdır. bir kelebeğin masumiyeti vardır her gunde. ne arkadan planlar yapılır ne de ihanet edilir çok yakında olana. baharın daim oldugu birbirinden guzel gunlerdir. herşeyden bir eglencenin bulunabildiği ender zamanlardandır. kısacası özlenesidir.
    sorumluluklar dedim ya en başta. işte cocukluguma dair en çok özlediğim şey budur herhalde. dersini yapmaktan, okula gitmekten, okuldan cıkınca cantayı çimlere atıp mahallede maç yapmaktan bahsediyorum. kira demiyorum. fatura demiyorum. aşk zaten demiyorum. hele acısını hiç söylemiyorum. masumiyet diyorum sadece.
    şimdiki gibi hayatında yeri olan her insanı, her şeyi dusunmek asla olmazdı o donemde. gece yatarken ertesi gun mahallede arkadaşlarla ne yapılacağı vardır akılda imkansız aşklar değil.
    hayat ise annemizden yediğimiz azarlar sonucu ağlamamız ya da hayasızca gulmemizdir. o azarın nedeni olan hatayı tekrar yapma garantisiyle. hayat bir futbol topudur bazen. bazen de dolaptan aşırılan bir dilim pasta.
    cocukluk candır aslında. can...
    #4256757 (nedenicinasil, 20.11.2008 19:03)
  15. bazen güzel, tatlı, bazen, üzücü, iç burkan anların yaşandığı geçmişte kalan güzel günler.
    #4256789 (ben sizofren degiliz, 20.11.2008 19:09)
/ 2
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocukluk başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocukluk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocukluk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocukluk. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cher » buralar eskiden dutluktu » 1994 abd dunya kupasi » ay dede biskuvisi » sikintidan patlamak » seamea » filmlere ozenip eve ayakkabi ile girmek » 2007 oss sonuclari » yetiskinlik » nesil gruplasmasi » yanlis anlasilmis sarki sozleri » mahalle maci » orumcek agina sinek koymak » stevemcqueen diyaloglari » ben bu basligi daha once gormustum » ayni oyunun eski versiyonunu aramak » yolcu otobusune el sallamak » namaz kilarken bilincli olarak takla atmak » korkmasan ne yapardin » sofra bezi niyetine serilen gazete » erkeklerin el ele dolasmasi » tolga gariboglu » salcali ekmek » serefsizim ile baslayan cumle kurmak » anne neden beni dogurdun » cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » totos » ford u olan yazarlar » zuzu » sadece turkiye de gorulen olaylar » baslik entry ve nick uyumu » the tooth fairys tats 2000 » zall in sozluk acilimi » trakya universitesi » rastgele seks » arif avize » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » sebahat adalar » iyyyyy igrenc butonuna basarken soylenen sozler » the hole » sosyalist basbug fedailerini ariyor » eric djemba djemba » dragic » sozlukculuk » ucuncu dunya savasi guncesi » elde var huzun » kum torbasindan dayak yemek