cocuklarin aglarken vites artirmasi 

kapat
  1. çocukları severim ama bu çocuklarda en sinirlendiren ama bazen çok güldüren özelliklerden birisidir. insanlarda görmedim sadece çocuklarda, küçük çocuklarda var. örneğin istediği yapılmayan bir çocuk var, ya da zıp zıp zıplarken yere düşmüş olsun. suratta bir donuklaşma başlayacaktır. sonrasında surat komple ağlamaya hazır bir ifadeye uygun şekilde büzüşecek ve ilk vites olan eeeeeeeeğğğğ gelecektir. şöyle şematize edelim.

zıp zıp zıp

yere düş

donuk bak

suratı büzüştür

eeeeeeeeeğğğ (birinci vites)

boşluk, vitesi artır.

üüüüeeeeeaaaaaaaaaaaaaaa (ikinci vites)

boşluk, nefes al, vitesi artır

eaaaaaaaaaaeaaa üeaaaaaaaaaaeee aaaaaaaaaa (üçüncü vites)
    #1706140 (laz pacino, 30.05.2007 23:46)
  2. başlangıçta ağlaması hiçbir işe yaramayınca sesini artırarak dikkat çekmeye çalışmak istemesindendir. *
    #1706150 (sohodo, 30.05.2007 23:48)
  3. her vites aşamasından önce sesiyle ilgisini çekmeyi hedeflediği kişiyi yan gözle süzen tedbirli çocuktur. boşa vites artırmaz, icabediyor ise ve yeterince ilgi çekemediyse volümü artırır. bu aşamada gözyaşları da senaryoya dahil olur.
    yine yetmezse duruma göre kıyıda köşede sakladğı başka taktikleri de vardır. a planı sökmez ise b planına geçer.
    #1706159 (cikolatavekahve, 30.05.2007 23:50)
  4. (bkz: görmezden gelme)
    (bkz: sönme)
    #1706304 (parazit, 31.05.2007 00:22)
  5. bazen vites düştükleri de olabiliyor.

örnek;

ııııııııııııhıhınnn... (boşluk) ııııuuuuuuuuuuuuuaaaa...

ağlayan küçük bir çocuğa dikkat ederseniz, bunu görebilirsiniz.
    #4077993 (surudenayrilanidealistkuzu, 12.10.2008 10:05 ~ 10:08)
  6. tek cocuklarin degil buyuklerin de yaptigi sey.

(bkz: ben)
    #4078005 (papagan, 12.10.2008 10:13)
  7. arada burun çekmesi de aragazı olarak adlandırılır.
    #4078079 (emrah potter, 12.10.2008 11:11)
  8. aynı viteste iken devir artışına kadar net bir şekilde gözlenebilecek olaydır.
    #4078117 (daniel tozser, 12.10.2008 11:32)
  9. iğmeli hareketle ağlıyan çocuk tipidir.
    fizikte hız konusunda dahi olacağı kesindir.
    #4078125 (Bana Felsefe Yapma Ne Olur, 12.10.2008 11:36)
  10. cocuktur kendisi. amacı dikkat cekmektir. aglamaya baslar. bakar ki ona bakan kimse yok. hemen kendine braz daha gaz verir. bu olay dikkat cekme evresine gelene kadar devam eder.
    #4078137 (braveheart, 12.10.2008 11:41)
  11. istediği olmadıkça artacaktır da daha.

(bkz: çocuğun şımarıklaşma süreci)
    #4078148 (filozofil, 12.10.2008 11:45)
  12. tek amacı dikkat çekmek olduğundan katil olma isteği yaratan veletin eylemidir. ona yapılacak en büyük gıcıklık duymuyormuş gibi yapmaktır fakat o ses yankılanırken nerde...
    #4078153 (la pluie, 12.10.2008 11:46)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocuklarin aglarken vites artirmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocuklarin aglarken vites artirmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocuklarin aglarken vites artirmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocuklarin aglarken vites artirmasi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » iki bogaz koprusu arasini yurumek » erlik » fiti fiti fiti » milliyet » menemen garaj minibusleri » turk telekom » toren basliyor » uluslararasi isletmecilik » son devrin din mazlumlari » k i n » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » mp4 24 » what did you do for god today » melih gokcek vs kemal kilicdaroglu » tu kaka bana » harpring » chav » telefon kulubesine calim atmak » sevisirken dusunulebilecek en aptalca sey » rustu saracoglu » yabanikimyongiller