cocuklarimiz namaz kilmasin bale yapsin 

/ 7
kapat
  1. "bale de yapsın namaz da kılsın; ama önemli olan çocuk ne istiyorsa onu yapsın." önerisi ile yaklaşılması gereken düşünce.
    #1520241 (minti, 12.04.2007 19:38 ~ 22.09.2007 03:56)
  2. (bkz: ağzı olan konuşuyor)
    #1520243 (bozo23, 12.04.2007 19:38)
  3. ilköğretim yedinci sınıf öğrencileri arasında, hali hazırda, en sevdiği çizgifilm kahramanından bahseden bir kompozisyon yazması istendiğinde * * ''hayalet kesbir'' yazan öğrenciler bulunan bir ülkede, öncelikleri neye göre, nasıl algılıyorlar, sıraya koyuyorlar deli gibi merak ettiren gerizekalıca cümle.. ne namaz ne bale.. okumayı yazmayı öğretin şu çocuklara önce! *
    #1520261 (little girl in bloom, 12.04.2007 19:44)
  4. esasında bir yönden de tebrik edilesi bir laf etmiştir bu bayan. en azından bazıları gibi kıvırtarak din düşmanlığı yapmamış. açık ve net olarak fikrini belirtmiş. demokraside hoşa gitmeyen fikirlere de tahammül edilmeli. kendini bilen, inancını anlayan, aklı başında insan zaten bu saçmalığı ciddiye bile almamalı. bir de insan düşünmeden edemiyor. ulan namaza karşısın anladık ta, neden bale?
    #1520262 (chilavert, 12.04.2007 19:45)
  5. hakli bir onermedir. bale yapinca insan beyni geli$ir. hatta gecen gun mahallenin delisi beni zorla camiden cikartip bale kursuna goturdu, "bu ne evladim?" deyince "artik namaz yerine bunu kilacagiz, geli$ecegiz" dedi. "haa$aaa!! olm ben 1.60 boyunda gobekli, kel ve killi birisiyim zaten kiro yaftasini tipten yiyorum" dedim, "abi allah icin bir dene.." neyse denedik..

daracik taytlari giydim, ustune siyah donu cektim, parmak uclarinda yurumeye ba$ladim, birden noronlarimin hizlica bolunerek cogaldigini hissettim, oyle hizli cogaliyorlardi bir anda kendimi cagdas yasami destekleme dernegi baskani kadar cagdas hissettim. artik balik yiyecek brunch partilerine katilacaktim. bu arada da gozlerimi renginin maviye, sacimin sariya dondugunu ve boyumun da uzadigini, cagdas, avrupali bir gorunum kazandigimi belirtmek isterim.

edit: kotuleyenler olmu$. gercekten saclarim sariya dondur, boya ve oksijen sarisi degil ustelik. dogal bale sarisi.
    #1520282 (ganj nehri kutsal abdest suyu, 12.04.2007 19:53 ~ 20:24)
  6. Gerici ve takkıyeci zihniyetlerin anlayamayacağı, sadece başlık üzerinden yorum yapabileceği, tebrik edilesi, tam bir cumhuriyetçi düşünce sistemi dedirtesi tümce.

edit:(-lenmiştir!)
    #1520290 (cakirkeyf, 12.04.2007 19:55 ~ 13.04.2007 15:53)
  7. abartıdan ibarettir ancak bir çocuğun aklını namazla doldurmak da gayet abartıdır.
    (bkz: çelişki)
    #1520308 (MansonicAddiction, 12.04.2007 20:00)
  8. (bkz: erkek adam bale yapmaz)
    (bkz: o taytı feriştahı gelse giydiremez)
    (bkz: vecd ile bin secde eder varsa taşım)
    #1520309 (meureate, 12.04.2007 20:00)
  9. "gençlik orkestrasını yöneten kişinin adı muhammed, düşünebiliyor musunuz böyle bir ironiyi?" diyen bir çok hücrelili canlının söylediği göz önüne alınırsa, normal karşılanması gereken öneridir.

(bkz: fikirlerini de al git burdan)
    #1520356 (mini mini bir nick konmustu, 12.04.2007 20:14)
  10. insanı kışkırtan bir cümledir.

(bkz: insani provake eden basliklar) *.*
    #1520363 (sonkuzu, 12.04.2007 20:15)
  11. bale ile namazsın arasındaki bağlantıyı kuramadığım, cümlenin de, söylenenin de boş olduğunu anladığım gereksiz beyan.bari çocuklarımız sigara içmesin, alkol kullanmasın, gelsinler bale yapsın der insan.aklına sıçıyım böyle insanın ben.aklının tam ortasına hem de.
    #1520364 (ali biberon, 12.04.2007 20:15 ~ 13.04.2007 12:58)
  12. neyin ne olduğunu öğrenmeden ve bilmeden boş sözler sarfetme çabasında olan insan örneğidir kendileri. *
    #1520388 (AkreP, 12.04.2007 20:20)
  13. eğer gerçekten böyle bir hadise vücuda gelmişse söylenebilecek tek akil kelime olan ve olmuş olduğuna inanmak istemediğim hadisedir: (bkz: saçmalık) ha bu saçma demeç sözlükteki belli bir kesime malzeme olacak mıdır? Elbette olacaktır ama bu söylenenlerin saçma olduğunu engelleyecek bir faktör de değildir. Zira söylenenler, ne görüşte olursa olsun herkes için mesnetsiz iddialar olmaktan öteye gidemeyecektir.

Ayrıca aynı şahsın bu mesnetsiz iddiasından sonra Türkiye'deki ayrımcılığa parmak bastığı laflar yerindedir, lakin bu namaz konusundaki tezi dayanaksız ve anlamsızdır.
    #1520389 (faithful lover, 12.04.2007 20:20 ~ 20:26)
  14. üzerine pek de bir şey söylenmemesi gereken söylem. kabahat türkan saylan gibi toplum bölücülerden daha iyisini bekleyenlerde...yeter yahu, yıllardır nedir alıp veremediğiniz dindar insanlarla? inançlı insanları devlet düşmanı yapmak için, toplum içerisinde yalnızlık psikolojisine sokmak için, radikalleştirmek için, ötekileştirmek için, türk milletini kamplara ayırmak için provake etmekten bıkmadınız mı; usanmadınız mı? insanların tepkisi de bu maksatlara zaten, yoksa kim sallar senin namaz hakkındaki fikirlerini? ne zamandan beri muteber bir zat oldun be kadın?
    #1520419 (grand ekinoks, 12.04.2007 20:34)
  15. batı özentisi altında dinini ve değerlerini yitirmiş şahsın kurduğu saçma cümledir.namaz kılmak bale yapmaya engel mi?
    sorusunu da akla getiriyor.
    #1520446 (seytanprenses, 12.04.2007 20:42 ~ 20:43)
  16. türkan hanım tarafından dile getirilmiş , örümcek beyinliler lahidinde yazan bir istek...

(bkz: türkan saylan ın anuna koyalım kampanyası) * *
    (bkz: bırakın kadın öldü) * * *

* *
    #1520459 (aby, 12.04.2007 20:46 ~ 13.04.2007 01:10)
  17. Oyun yaşındaki çocukların kuran kurslarına yollanarak daha küçük yaşta " dini seleksiyon " yaşamalarına sebep olan emperyalist arap milliyetçiliğine karşı söylenmiş olan bir sözdür. Bale yapmak belki çocukların çağdaş olmalarına yardımcı olmaz ancak küçük yaştaki çocukların manevi dünyalarını bilmedikleri arapça surelerle gerçekleştirecekleri dini bir rituelden çok daha fazla zenginleştireceği kesindir.Apartmanların bodrum katlarında ,ışık evlerinde , cemaat dershanelerinde bunu çok sistematik olarak uygulayan şeriaatçı -fethullahçılar da vardır.
    (bkz: Ağaç yaşken eğilir)
    #1520480 (nekrofili, 12.04.2007 20:54 ~ 20:59)
  18. yok ya, bu kelamı edenin insan olduğunu, en azından o kellenin içinde insan beyni taşıdığına inanamıyorum.

arkadaşım, ne istiyorsunsun müslümanlardan?* adam kendi kendine ibadetini yapıyor, namazını kılıyor, duasını ediyor. sana ne zararı var?

hadi anladım müslümanlara gıcıksın. iyi güzel. ama böyle saçmasalak bir lafı hangi cesaretle, akılla, fikirle söylersin?

hem sanane insanların ne yapacağından. ister namaz kılar, ister bale yapar, ister sevişir. şimdi sen böyle konuşarak neden insanların fikrine yırtık dondan çıkar gibi müdahale ediyorsun?
    #1520575 (cuthbert, 12.04.2007 21:24)
  19. bir zamanlar böyle kendini bilmez bir adam vardi. gitti insanların hızla provake olacağını bildiği bir şehre ve orada hz. muhammed' in eşlerinden bir tanesine fahişe dedi. sonra oradaki halk bunu kendilerine yapılmış bir hakaret olarak gördü, sinirlerinin kurbanı oldu ve adamın olduğu oteli ateşe verdi...

o günden beri iç anadoludaki bu şehrimizin adı nerede duyulsa birileri yobaz memleketi diye kestirip atıyor...

böyle ahmaklar mikrofonları ellerinde tutup bu halkı kışkırttıkça bizim daha çok yobaz memleketlerimiz olur...
    #1520589 (osiris, 12.04.2007 21:31 ~ 21:32)
  20. laik olacağım diyerek insanların inançlarını kötüleme modasının bir başka örneğidir.
    #1520595 (cemmm, 12.04.2007 21:32)
  21. bir profesöre? değil ancak at gözlüklü bir gerçek yobaza; bir post modern gericiye 'yakışır' laf-ı güzaf..
    #1520606 (abra kadavra, 12.04.2007 21:36)
  22. --spoiler--
    Saylan şunları söyledi: "insanlar okuma yazma bilmesin ki parmak bassınlar. Seçim kâğıtları at, eşek, arı ve kuşlarla dolu. Bilinir ki okuma yazma bilmeyen çoğunluktadır ve onlar ancak parmak basarak oy verirler. Onların ağaları, tarikat reisleri çağırır ve biz ata, eşeğe, arıya ya da kuşa oy vereceğiz derler. Böyle bir topluluk nasıl kalkınır? Böyle bir topluluk cahil bırakılmıştır. Bizi yönlendirmek isteyenlere, bizi koyun sananlara karşı dikkatli olalım. Bu ülkedeki insanları siyah-beyaz diye ayırmak, vatansever veya vatan sevmeyen hain diye ayırmak kimin haddine'"
    --spoiler--

oturduğu yerden ülkemin her karı$ını takip edebilen bir bünyeye sahip ki$i cümleleridir.

(bkz: me$hur olmak için bok atmak)
    #1520628 (3742372836, 12.04.2007 21:45)
  23. sevindirici bir gelişmedir. en azından maskelerini teker teker çıkarıyorlar. "çağdaşlık" böyle bir şey bizim ülkemizde. bu kurum bir arkadaşıma bir burs veriyordu, her hafta toplantılara katılması mecburiydi, yapılan bu toplantılarda resmen dine küfür edildiğini görünce çıktı oradan. "sıçarım vereceğiniz bursa" dedi. onurlu bir çocuktu, ihtiyacı olmasına rağmen dinine hakaret edildiği için ayda yüz milyonu bir kenara atmıştı. değerlerine bağlıydı.

maalesef bu tür insanlar azalıyor. millet üç beş kuruşa benliğini satar olmuş. gençler haftada yüz dolara din değiştirir olmuş, soyumuza küfredenler baş tacı edilip, yurtdışında ödüllere boğulmuş. milleti satanlar da başımıza aydın olmuş.

ben bu çarkın içine zıçarım arkadaş. böyle embesillerin zihniyetine te...
    #1520640 (fewzi1907, 12.04.2007 21:49 ~ 22:11)
  24. (bkz: güneş ısı vermeyi bıraksın)
    (bkz: plüton tekrar gezegen olsun)
    (bkz: internetin fişi çekilsin)
    kadar saçma laf.
    #1520645 (Senarist, 12.04.2007 21:52)
  25. türkiye deki bir sivil toplum örgütü baskani ki basinda cagdas yasam bulunmaktadir,görüsünü aciklamistir.bu ülkenin cocuklarinin kafalari ermeden kuran kurslarina gönderilmeleri yerine,sanat yapmalarini yaratici olmalarini söylemistir.namaz boktur,pistir aman kilmayin dememmistir.senin ona lagim kokan agiz,yada türkan saylan in anuna koyalim gibi sözler söyleme hakkin varsa onunda ister dogru(sana göre)ister yanlis söz söyleme hakki vardir.
    #1520669 (mister no, 12.04.2007 21:57)
/ 7
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

cocuklarimiz namaz kilmasin bale yapsin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocuklarimiz namaz kilmasin bale yapsin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocuklarimiz namaz kilmasin bale yapsin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocuklarimiz namaz kilmasin bale yapsin. Copyrights of the articles are belong to their authors.