cocukla evlendirilen gelin agidi 

kapat
  1. bursa yöresi anonim türküsüdür.

Çocukla Evlendirilen Gelin Ağıdı

Sabah Olur Oğlan Gider Oyuna,
    Yamru Yumru Tas Doldurur Koynuna,
    Ana Sunun Bakmadın Mi Boyuna.
    Ana Beni Niye Verdin Çocuğa,

Aksamcıktan Yuvarlanır Bucuğa.
    Biz Gelirken Bu Ekinler Yoğidi,
    Açıldı Mı Yaylaların Söğüdü,
    Kalmadı Mi Eynegül'ün Yiğidi.

Oynar Oynar Kum Doldurur Kucağa.

Ana Beni Niye Verdin Ellere,
    Genç Yaşımda Dayanamam Dillere,
    Atam Bari Ben Kendimi Sellere.
    Aksamcıktan Yuvarlanır Bucuğa.
    #612076 (kara hilal, 06.09.2006 15:16)
  2. konya yöresinde eşdeğer bir başka türkünün de bulunduğu rivayet edilen bursa yöresi eseri.
    #612088 (bl, 06.09.2006 15:18)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocukla evlendirilen gelin agidi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocukla evlendirilen gelin agidi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocukla evlendirilen gelin agidi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocukla evlendirilen gelin agidi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » esnaf lokantasi » siddetle rica etmek » scofield dovmesi yapilir » eksi sozluk » hicbir » guzelligin basa bela olmasi » gosteri dunyasi » tayyip i uzmek allah i uzmektir » istanbul sokaklari » kendini sevmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » ege universitesi sosyal bilimler enstitusu » chris de burgh » sto » kizilordu korosu » resesyon » barbunya » imhotep in 6 aydir cumaya gitmemesi » kak » uzun esek oynarken pantolonun yirtilmasi » ezan okunurken sozlugu kapatmak