cocukken sari sacli mavi gozlu olma hayali 

kapat
  1. öncelikle kişiyi böyle bir duruma iten sebebin ne olduğu üzerinde durulmalıdır.mesela ilkokulda en yakın arkadaşınız sapsarı saçları ve mavi gözleri; buna karşılık sizin de kömür gibi simsiyah saçlarınız zeytin gibi gözleriniz varsa doğal olarak böyle bir arzu içinde oluyorsunuz.bundan daha ötesi mavi gözlü arkadaşınızın dünyayı masmavi gördüğüne inanıyor sizin böyle olmadığınızı düşünerek bunun için de ayrı bir hüsrana kapılıyorsunuz.ailenizin mavi gözler için yapabileceği bir şey olmazken sarı saç hevesinizi bir nebze olsa geçirmek için çareyi yazın gelmesiyle birlikte saçınıza sürdüğü oksijen suyunda buluyor.sonuç:alacalı,garip,komik bir saç.
    #356097 (dilruba, 18.06.2006 20:16)
  2. (bkz: çocukluk anıları)
    #357734 (dilruba, 19.06.2006 12:41)
  3. batı kültürünün çocukluğumuzdan beri bilinç altımıza yerleştirdiği kavramdır. siyah çirkindir, kötüdür, pistir gibi yaklaşımlar genel doğu coğrafyası insanının kafasına çocukluktan itibaren sokulmaktadır. sarışın, beyaz ırk için herzaman güzel, iyi gibi özendirici kavramlar benzeştirilmiş, esmer ırka karşı önyargı sağlanmıştır. Tüm bunların olmasında medyanın rolü büyük olmuştur. Sarışın beyaz tenli sanatçılar herzaman arzu edilen kadın olmuştur. insanların kafasında çocukluktan itibaren beyaz ırkın üstünlüğü yerleşmiştir.
    #357784 (depression, 19.06.2006 13:04 ~ 26.08.2007 11:17)
  4. tek nedeninin sarışın mavi gözlü cindy bebeklerle fazla zaman geçirmek olduğunu düşündüğüm,benim de bir süre içine düştüğüm rüyalara giren parlak sarı uzun saç hayalidir.esmer bebek alınsa böyle olmaz o ayrı
    #357920 (j butterfly, 19.06.2006 13:53)
  5. gelecekte kendini beğenmeme sorununa sahip olacak kişi.
    #667200 (lavinya_, 26.09.2006 08:49)
  6. kız çocuklarının kurduğu bir hayal türüdür.Gerçekleşmesi pek muhtemel değildir.
    #1773356 (yesilcadi, 15.06.2007 20:49)
  7. ille de kız çocuklarının kurdukları bir hayaldir. kendilerinden ümidi kesenler de sevdikleri erkekte ararlar bu nitelikleri. ancak suç çocukların değil onları buna şartlandıran tekerlemelerindir. neymiş efendim "sevdiğim erkek sarışın olmalı, gözleri ela denize bakmalı" imiş. bir kere çıtayı daha çocuk yaşta bu kadar yükseltirsen ömrü billah bekar ve kariyer manyağı kadın rolünü oynamak zorunda kalırsın. zira uzuuunca geçen çocukluk döneminde " aman canım kel ve göbekli olsun. kara kaşlı kara gözlü olsun da yeter ki olsun" diye bir tekerleme duymamış kız çocukları ancak sarışın mavi gözlü beyaz atlı prenslerinin hayalini kurabilirler.
    #2200521 (ben bilmem beyim bilir, 26.08.2007 02:01)
  8. ileride sarı saçlı kızlardan daha kayda değer ilgi gördüğünü gören esmer kız bu hayalini tebessüm ile hatırlayacaktır.
    #2200538 (ZirvaninDaniskasi, 26.08.2007 02:04)
  9. saca papatya suyu surmek ile gerceklesecigine inanilan hayal.
    #2200546 (schreiberbeden, 26.08.2007 02:06)
  10. ilkokul kitabındaki ömer mısır yer deki ömeri hatılatan baslık. fakat o mavi gözlü ve kıvırcık saçlıydı. yıllarca bütün ömerleri öyle sandım.
    #2200567 (twor, 26.08.2007 02:09)
  11. hatunsanız bir derece lakin türkiye'de erkek olup sarışın ve de mavi gözlü olmak birçok durumda ciddiye alınmamak demektir. ilk, orta, lise ve hatta bazen üniversitede sarışın elemanlara "hahahah sarıııı gell buraya lan", "naber lan tüysüz", "ooooo sarı x hatun yapmış lan veh vej veh" gibilerinden yaklaşımlar olduğunu gördüm. sarışınlığı doğrudan kadınlarla özdeşleştirdiğimizden olsa gerek sarışın elemanlara feminen gözüyle bakılır.
    #2200587 (ganj nehri kutsal abdest suyu, 26.08.2007 02:12)
  12. jerzy kosinski'nin çocukken kurduğu hayali. 2. dünya savaşında başına gelenleri anlattığı boyali kus adlı romanında bu hayalinden bahsetmektedir. o zamanlar küçük bir çocuk olan kosinski almanların kendi ırklarından olmayanları katlettiklerine çok kez tanık olmuş, gördüğü kötü muameleye anlam verememiş, sarı saçlı mavi gözlü askerlerin ihtişamı karşısında onlara hayran olmadan edememiş ve onlar gibi olmayı dilemiş, böylece kendisine insan gibi davranılacağını ümit etmiştir.*
    #2200623 (sassy girl, 26.08.2007 02:18)
  13. belki de cocuk ulu önderimiz atatürk'e hayrandır ve onun gibi görünmeyi hayal etmektedir.
    #2200662 (euphrates, 26.08.2007 02:24)
  14. asıl sebebi oyuncak bebeklerimizdir.

hani $imdilerde esmer oyuncak bebekler de var ama... eskilerde -yani biz 80 küsür doğumlularda özellikle- bebekler hep sarı saçlı mavi gözlüydü.
    #2200679 (sidikli, 26.08.2007 02:26)
  15. Atatürk'e enzeyip o'nun gibi bir insan olmak için kurulan hayaller de olması muhtemeldir.*
    #2202959 (bi nick bulamadim kendime, 26.08.2007 15:33)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocukken sari sacli mavi gozlu olma hayali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocukken sari sacli mavi gozlu olma hayali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocukken sari sacli mavi gozlu olma hayali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocukken sari sacli mavi gozlu olma hayali. Copyright of the articles are belong to their authors.

» sari sac » dilruba » cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » olasi fotomac mansetleri » misima yukio » niclas alexandersson » bir milyon dolarim olsaydi » blues esliginde kisir yemek » kurban pazari » pazarlama » meclis lokantasinin ucuz olma nedenleri » crack the books » dunyahakimiyeti » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » oldboy » at boku » tuzlama » balli » bluevelveizm » duyum yitimi » din bilimin bir gun ulasacagi nihayettir » 90 » sol frame e karsilik sag frame isteyen yazar » freekick fusion