cocukken gelen misafirlere sanatci taklidi yapmak 

kapat
  1. bak cücü bak
    neler aldım sana
    çikolata, kaymak, çilekli dondurma
    nerdesin cücü
    1-2-3-4-5
    cücü nerde cücü
    1-2-3-4-5
    cücü burda cücü
    1-2-3-4-5
    cücü öptüm seni
    1-2-3-4-5
    cücü yedim seni

95 yılında çıkardığı kasetine adını vermiş bu şarkıyla başlamak istedim entry'me. hem yazdım hem de yazarken söyledim. tabii o yıllarda az biraz boy attığımız , e büyüdük artık dediğimiz için bir oda içinde toplanan kuzenlere söylüyordum ben bu şarkıyı. nese karabocek'ten iki parmak kısa olsam dahi o zamanlarda, nedense dizlerim üzerinde yürüyerek, elime de mikrofon niyetine bir deodorant alarak hem de.

benim gibi meraklı olan şarkı söylemeye, sesi güzel çirkin farketmez, atlardı sahnenin (salon yahu) ortasına. bizler için ciddi, annenin gün arkadaşları için izlemesi keyifli meziyetlerdendi yani.

ama istiyorum daha eskilere dönelim. önce belirteyim; neşe karaböcek sevdiğim bir sanatçıdır. 16 altın 45'lik plak, 2 altın long play, 1 altın bülbül ,
    2 altın kaset, 1 altın heykel ve çok sayıda gazete, mecmua adına verilen ödüllerle sanat dünyasındaki rekorun sahibi bir sanatçıyı taklit etmeye çalışmam ona olan hayranlığımdan ileri gelmiştir.

68 yılında ispanyol tarzında batı enstrümanları kullanarak söylediği artik sevmeyecegim şarkısı favorimdir. çok kişiden dinlemiş olabilirsiniz bu parçayı, ancak karaböcek yorumu farklıdır elbette.

evet dönelim şimdi eskiye. 80 li yılların başlarına.

annemin arkadaşları geldiler mi bize, pasta börek yemek için oturdular mı sofraya bir peluş takıp boynuma girerdim salona. ama nasıl? burası önemli.

iki kolum havada, üzerimde annemin bir elbisesi, uzun geldiği için arada basıyorum üstüne, ayağımda annemin üstü tüylü topuklu ev terlikleri, saçlar açık pek tabii, kulağıma da annemin kuru çiçeklerinden bir adet takmışım, dudaklarıma da şimdinin seren serengil modeli diyoruz kırmızı ruju sürmüşüm.. görüntüyü tek bozan kare burnumdaki mandal. e kolay değil haliyle neşe karaböcek olmak. zorluklara katlanmak gerek. bir alkış aman bir kıyamet. gülüşmeler ki ben sanıyorum eğleniyor kadınlar ve başlıyorum söylemeye, herkes susuyor;

- artık sevmeyeceğimmmm ( kafa bunu söylerken sağa döndürülüyor)
    - tün kabahat beniimmmmmm( bütün diyormuş halbuki sonraki yıllarda anladım neyse)

gene alkış kıyamet. elimle selamlıyorum onları. bir elimle elbiseyi tutarak yürümeye çalışıyorum bilmem kaç metrekare olan salonun ortasında.

ağaç yaşken eğilirmiş ya da adam olacak çocuk kendini o zamandan belli edermiş lakin bizimkiler desteklemedi beni işte. yıllar yılı aynalara bakarak şarkı söyleyen çocuklardan oldum sonraları. çünkü ne zaman annemin arkadaşları önünde konser vermeye kalksam:
    "git yıka yüzünü, çıkar üstündekileri masaya gel" derdi annem. bende sanatçı edasıyla dizlerimi kırar, kafamı öne hafifçe eğer, kafamdaki çiçeği oturdukları masaya atardım kibarca. böylece vedalaşırdım hepsiyle. el sallayarak çıkardım salondan. bu halimle dalga geçen zevzek kardeşimden farkettiyseniz hiç bahsetmiyorum. kıskanıyordu zahar.

içimde kalmış belli bu sevda ; e madem lafı gelmiş, bu şarkı benden anneme gitsin:

ümitlerimi kırdınnn
    hayallerimi yıktıınnn
    benim ahımı aldın benim ahımı aldın
    şimdi sende yalnızsın
    dı-dı-dı dı-dı-dı dı dı dınnnn

ek tanım: bolca alkış alıp, kendini bir halt sanmaktır.
    #3666677 (siyahdalya, 15.07.2008 11:07)
  2. Nihahahha...

nasıl bi ruh haline sokmuşsa artık beni misafir teyzeler, nasıl bi gaza vermişse beni arkadaşlar, sagolsunlar. artık ben de nasıl nitroya bağlamışsam kendimi 1-2 kere yaptığım şey. Hiç "aaaa salak salakkkk" deme. deme, Hepimiz yaptık bunu. hele de 90 kuşağından olupta michael jackson olmayan insan çok azdır kabul et. et ve Küçük görme, Bugüne bugün senin karşında emel sayın, michael jackson, aşkın nur yengi ve coşkun sabah taklidi yapmış biri var. Yalnız dikkat et nasıl bi kişiliksem artık ben, nasıl binbir suratsam hem erkek hem kadın bi de bilinmeyen bi cinse de aynı yıllarda bürünebiliyorum. piyeslerin de böyle altın günü yapılacak evlerin aranılan elemanı benim.

Yalnız şimdi düşündüm de emel sayın'ı taklit ederken yagdir mevlam su şarkısında emel hanım ağlıyor diye ciddi ciddi ağlamam da ne alaka lan? Hayır nasıl sayko nasıl bi çocukmuşum ben. biri çocukluğuma inmeli. hem emel sayın olup hem maykıl nasıl oluyomuşum ayrıca. Çocuk dediğin bokundan belli olur lafı yalan abi. Şimdi değil yalandan gerçekten bile ağlayamıyorum lan ben.

Yalan o laf ben diyim. o yaşta sen yalandan ağla, o kütük ellerine kırmızı sardunya dan tırnak yap, masa örtüsünü arkadan mandalla tuttur, ortalıkta "ay cidden bu kız gerzek" ifadesiyle yerlere yatan teyzelere palyaçoluk yap. Sardunyadan tırnak yaptığın ellerini, misafir teyzelerinin gözlerine gözlerine sok, kadınların suratındaki ifadeyi "yeminle aynı emel sayın ay ay şuna bak. Ağlıyo bi de kızzz zilliii" ifadesi san, hepten kıç kalksın, suratta da "herıldsss yani, kaş göz aynı emel sayınım ben" ifadesine bürün.

Yeminle olacak iş değil. Emelle Elleri göze sokabilme kapasitesi haricinde hiç bi benzerlik yok başka. Gerisini sen düşün. Yalnız sahneye perde arkasından çıktım dikkattt...

Ve yine demin çıktığın perdeden "ispanyolaaaaaaaa ispanyolaaaa" diye anıra anıra elinde süpürgeyle çık. Ud diye süpürge çal. Kah Coşkun sabah ol, kah soda şişesiyle "uu uu uu uu hhu huu huu" diye aşkın ablam gibin şişe çal.

michael jackson taklidi yaparken, Elektrik prizinden elektrik alıp kardeşi çarp, tam maykılın o meşhur avuçlama hareketini yapacaken reyhan karısı yerlere yatıp güldüğünde anla seninle dalga geçildiğini. O gün bugündür dinlemem ben bunları. Sevmem. Reyhan teyzeye kırgınlığım yok. Anamla küskün kaldım bi müddet.. "kızım dalga geciyolar seninle" demez mi insan? Demedi lan. eğlendi, beni rezil etti.

Tanım: böyle annenin arkadaşlarına yapılan ve yapan kişiyi cidden havaya sokan, utanmasa "çiçekleri odama yollayın" dedirtecek derece kıç kaldıran olay. bi de kişinin güzelliği ya da çirkinliği de önemli değildir. kimi taklit etmek istersen yaparsın. düşünsene yoksa aynı emel sayınım maykılı yapar mıyım lan.
    #3666832 (nukleerella, 15.07.2008 11:50 ~ 12:02)
  3. çoğu kişinin başına gelmiştir. gelmiştir gelmesine de...
    herkes hemcinsi sanatçının taklidini yapar diğmi?
    mesela erkekler beline ceket bağlayıp adnan şnses oabilir, kızlar da annesinin elbisesini giyip, saçını da topuz yapıp emel sayın olabilir.
    mantıklısı da budur...
    peki mantıklısı buysa ben neden küçük emrah taklidi yapıyordum? hem de kendi isteğimle.
    herkes ruj sürüp, saç toplamaya çalışırken ben neden babamın içine iki tane nada girebilecek büyüklükteki pantolonunu kemerle üzerimde tutmaya çalışıyordum?
    tamam videodan küçük emrah filmlerini izleyip izleyip ağlarken basılmışlığım, emrah konserine gideceğim diye kendimi yerlere atıp, tepinmişliğim vardır ama emrah taklidi de ne oluyo şimdi?
    ayakları birleştir ve dik dur.sol ayağını hafif aç ve tempo tutmaya başla;
    hey hey hey taksi
    bütün işlerim gitti aksi
    heeey dur taksiii

çok anlamlı sözler, herhalde sırf bu sözleri seslendirebilmek için tüm bu rezilliği göze almışım o zamanlar.
    keşke bayan bi vokal de seslendirseymiş bu şarkıyı. en azından ben de saçımı falan toplar, elbise giyerdim.
    #3667009 (nada, 15.07.2008 12:28)
  4. MUHABBET TIKANDIGINDA GEL HADi BiR ŞARKI SÖYLE DEMEK SURETiYLE ORTAMIN SESSiZLiĞiNi BOZMAK iÇiN KULLANILMAKTIR BiR YERDE. HOŞ HERKES MEMNUNDUR HALiNDEN O AYRI.
    #3679064 (ParaNtez, 17.07.2008 21:27)
  5. Ben Ferdi Tayfur'un " Ben de Özledim Bende" şarkısını söyleyerek şaşırtmıştım misafirleri. Küçük, cicili bicili bi kızın arabesk dinlediğinin örneklerinden sadece bi tanesiydim. O zamandan belliydi bendeki bu arabesk, duygusal kişilik.
    #3679380 (ben bir garip yazarim, 17.07.2008 22:16)
  6. çocuğun annesi ısrar ediyorsa utana sıkıla gerçekleştirilir.

- seraap! seraap! gel kızım.
    + efendim anne?
    - gel sevilay teyzenlere sibel can ı yap.^
    + ya annee.
    - kız sen yap. bak sevilay çok güzel yapıyor bizim kız. sibel can dan bile güzel benim kızım.
    #3679405 (teodise, 17.07.2008 22:20)
  7. ciddiye alınma ve farkedilme isteğinin piçleşmemiş halidir.
    #3679413 (aha ben de geldim, 17.07.2008 22:21)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocukken gelen misafirlere sanatci taklidi yapmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocukken gelen misafirlere sanatci taklidi yapmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocukken gelen misafirlere sanatci taklidi yapmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocukken gelen misafirlere sanatci taklidi yapmak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » antihipertansif » yobazsozluk » doktorlar ve muhendisler » crazy dance in kayseri » the shining » miklagaard » turquovadise » tukurdugunu yalamak » ballon d or » dunya yetmez » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » ridvan dilmen » don self » sto » action in the north atlantic » turkceden ingilizceye komik ceviriler » esirlerin guantnamo ya turkiye den goturulmesi » lekum dinikum veliye din » corap yapmak » tu kaka bana » gecenin bir yarisi acikmak