cocukken alinan kolayi yavas yavas icmek 

kapat
  1. küçükken yapılan ve bana göre kişiyi ta o zamandan tutumlu olmaya iten eylem.

o an ikincisini alacak para olmadığı için çocuk aklıyla eldeki kola her yudumdan sonra bir süre beklenerek içilirdi. bir de dediğim gibi o dönemde pek öyle çok harçlık verilmediği için alınan şeyin kıymetini bilmek bu yüzden yavaş yavaş tadını ala ala tüketmek mantıklı geliyordu. gerçi biraz fazla beklemekten ötürü kola ısınır pekmez tadı verirdi ama olsun yine de bu yöntemden vazgeçilmezdi.

aynı şey elma, leblebi tozu, bonibon vs. içinde yapılırdı. tabi "la ben istisnayım olum, hızlı içerdim ben, aslında sen pisboğazmışsın" diyenler çıkabilir. olabilir tabi ne diyeyim.
    #2059798 (domaine hasret yumusak g, 03.08.2007 00:11)
  2. çocukluktan kalan son hatıra olan yarım şişe kolayı tadını çıkararak içmek.
    #2059803 (bozkiraslani, 03.08.2007 00:12)
  3. gıcıklık olsun diye yapılan, sinir bozucu bir eylemdir. özellikle çocukken, insanlar , "hadi hangimiz daha çabuk içecek" şeklinde birbirini gaza getirip, eğlenirlerdi. bütün çocuklar kolayı 4 saniyede bitirirken, aradan çıkan adi ruhlu bir velet, bütün o çocuklara baka baka, onların canını çektire çektire, kolayı yavaş yavaş, gıdım gıdım içerdi. bu eylemin kendisi, "arkadaş ortamlarında adilik" denilen kavramın başlangıcıdır.
    #2059885 (magarnugus, 03.08.2007 00:22)
  4. asitle tanışan çocuğun tanışma faslını uzun tutarak kolayı beklemeye almasıdır. asiti kaçan kolayı daha kolay hazmedeceği için boyle yapar.
    #2059906 (carlott, 03.08.2007 00:25)
  5. çocukken aldığım kolayı hala saklıyorum. iki sene sonra içeceğim.
    #2059958 (supermario, 03.08.2007 00:32)
  6. fark edildiği üzere anlam kaymasını bulunduran başlık.yani tamam kola uzun ömürlü olabilir ama bu kadarına dayanamaz sanırım..*şakası bi yana bazı çozuklarda hava atmak için bir dikişte iddasına girip boğazda yanmaya sebep verirlerdi..*
    #2060459 (Kuresel Ashirma, 03.08.2007 01:38)
  7. kolanın bitmesini istememekten kaynaklanan mÂsum bir eylemmiş gibi gözükmesine rağmen o yaştan beklenmeyecek bir Âdiliten de kaynaklanabilir; kıskandırmak, özendirnek.

iki çocuğa da kola verilir. çocuklardan biri fırr diye çekerken diğeri mal gibi yavaaş yavaş kemal sunal'ın simit yemesi gibi alır kolayı mideye. sonuçta hızlı çocuk kolayı bitirmişken diğer çocuğun daha yarısında olduğu görülür. işte gerisi kolası olan çocuk için tam eğlenceliktir. nasıl da çeker içine aman aman, gözler zevkten kaymış gibi, her bir yudumda ölümsüzlüğe bir adım atılıyormuş gibi, yok böyle bir şey, sidik olsa aynı havada içecek sanki piç.

diğer çocuk ise mazlum bakakalır öyle. bir yandan da gelecek planları kurar, o da ilk fırsatta yapmalıdır bu Âdiliği...
    #2065138 (gothic evil, 03.08.2007 21:45)
  8. (bkz: çocukluğunda hiç kola içememiş sözlük yazarları)
    #2065190 (emmo, 03.08.2007 21:53)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocukken alinan kolayi yavas yavas icmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocukken alinan kolayi yavas yavas icmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocukken alinan kolayi yavas yavas icmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocukken alinan kolayi yavas yavas icmek. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » godaddy » the national » saglik hizmetleri meslek yuksek okulu » insaat » seysi » firefox eklentileri » serhat z bayram » metal firtina » fiskokrem sutlu findik kremasi » cari se » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » montreal canadiens » ace in the hole » portekiz mektuplari » ibneler sikiyosa gelin lan » kilavuzu karga olanin burnu boktan kurtulmaz » action in the north atlantic » fet demeden fettos gulen » moribund oblivion » burhan ozfatura » otobuslerde yasanan sinir edici hadiseler