cocuk haklarina dair sozlesme 

kapat
  1. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 20 KasIm 1989 tarih ve 44/25sayIlI KararIyla kabul edilip imza, onay ve katIlIma açIlan sözleşme.

Sözleşme49. maddeye uygun olarak 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Türkiye Sözleşmeyi 14 Eylül 1990 tarihinde imzalamIş ve 9 AralIk 1994tarihinde ihtirazi kayItla onaylamIştIr. 4058 SayIlI Onay Kanunu 11 AralIk1994 gün ve 22138 SayIlI Resmi Gazete'de yayInlanmIştIr.

Türkiye'nin koyduğu ihtirazi kayIt şöyledir: "Türkiye CumhuriyetiBirleşmiş Milletler Çocuk HaklarI Sözleşmesinin 17., 29. ve 30.maddeleri hükümlerini T.C. AnayasasI ve 24 Temmuz 1923 tarihliLozan AnlaşmasI hükümlerine ve ruhuna uygun olarak yorumlama veuygulama hakkInI saklI tutmaktadIr"
    #2379501 (enemyof, 25.09.2007 21:23)
  2. (bkz: çocuk hakları bildirgesi)
    #2379512 (laedri, 25.09.2007 21:24)
  3. çocuk hakları bildirgesi ile aynı olmayan bir birini çağrıştıran, bildirgeden daha kapsamlı olan sözleşme.

1924 tarihli Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesini ve 20 Kasım 1959 tarihinde Birleşmiş Milletler Teşkilatı Genel Kurulu'nca kabul edilen Çocuk Hakları Bildirisini hatırlatan bazı maddelerini hatırda tutan sözleşme.
    #2379549 (enemyof, 25.09.2007 21:31)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocuk haklarina dair sozlesme başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocuk haklarina dair sozlesme ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocuk haklarina dair sozlesme nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocuk haklarina dair sozlesme. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » cagan irmak in komedi filmi yapma olasiligi » ask ve romans » husamettin yaltirakli » yildizli bkz » kutu kola » kak » local color » bairam hoshtempo » uyku » sizofreni » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » absence of malice » nutella » perihan abla » erdogan arica » shirley hufstedler » cumaya gittim gelcem » yazarlar uzayli olsa acilacak basliklar » arog » isci haklari icin eylem yapan sagci ogrenci » soru var diye cevap olmasi da gerekmez