cocuk aldirmak 

kapat
  1. hamile olduğu bebeği, çeşitli sağlık sorunları ya da zevki olarak dünyaya getirmek istememek ve resmi olan ya da olmayan yollarla bebeği aldırmak. (bkz: kürtaj)
    #251324 (asiti kaçmış kola, 16.05.2006 18:11)
  2. --aşağıdaki yazı tüm cesaretini kaybedip beni terkeden sevgilime ve isminin yağmur olmasını planladığımız doğmayan çocuğumuza yazılmıştır.---

Duydunmu doktor yine gitti biri daha ve şairleri haklı çıkarırcasına, dönmemecesine! Gülmemecesine hüzne boğulan gözlerim ve susmamacasına çığlıklara gömülen kalbim yine bana kusuyor kinini. Gözlerim isyan çıkartıp görmüyor kimseyi ve kalbim ona uyup deli gibi atıyor aşkı uğruna. "Sök at" desede şairler isyankar kalbini, atmak kolay! Kıyamazsın içindeki sevgiliye ve bilsende bir hiç olduğunu onun gözünde , umutlar yeşertmeye çalışırsın içinde esrar mahiyetinde. O umutlar sarhoş eder. Senide inandırır "belki döner " hikayelerine. Her hecede ve her kelimede bir adım kendinden kaçar , bir adım kendine yaklaşırsın, kafanı kaldırıp baktığında yanıldığını anlarsın! Bomboş bir hayatta tutunacak dal ararsın ama tutunacak dallarda hep asılı hayatlar vardır ve bir dal asla iki kişiyi tartmaz. Düştükçe dahada heyecanlanır tutabileceklerinide kaçırırsın. Sonra bir bakarsın gözlerin senin için düşman olup hep eski sevgiliyi görür kilometrelere inat ve içinde bulunduğun girdap seni ne yutar ne dışa atar. Sen sevdikçe onun ömrüne ömür katar ama sen sevdikçe hayat senden çalar. Düşlerin seni hırpalar, gerçekler düşlerin ardında tuzaklar kurar, sonra bir bakmışsınki herkes oyunun kuralına uyar. Kumarda sadece kasa kazanır, aşkta ise şeytan! Tüm günahlar sevgili uğruna işlenir, cehennem yol bellenir! Yok aslında sevdinmi anan bellenir! Özlemler özlemlerle giderilir! Çivi çiviyi sökemz yaranı derinleştirir. Gördünüzmü yine terketti beni kelimelerim , söyleyemediğim güzel sözlerim, hatırlayamadığım güzel günlerim, hepsi benim en sevdiklerim! Yazık oldu bize, sevgimize ve hiç doğmayan bebeğimize! Yinede ağıtlar yakarım ona, suni yağmurlar yağdırırım odamda gözlerimdeki bulutlardan adını her hatırladığımda! Doğmamış bebeğime sevgimin eserine!

Yıkılmış iki hayat , iki dışlanmış beden ve oluşturdukları matematiksel bir denklem: negatif çarpı negatif, pozitif olur. iki lanetli bedenden günahsız, el kadar kafası bana güzelliği sana benzeyen bir çocuk olur.Ama yıkar gibi sevgimizi , atar gibi mektupları ,unutur gibi verilen sözleri , 600milyon türk lirası rüşvet karşılığı gitmesini teklif edersin ona hayatından!! Eğer başını öne ve gider, geldiği yere, Tanrının yanına! Hayatımın en güzel hediyesi , ölme isteğimin sebebi, bazısına göre aşk meyvesi, kimisine göre ise korunmazsan başına geleceklerin ta kendisi ! Peki doktor savaşta çocukları öldürenler caniyse ben neyim? Yaşamayı neyleyim, bu dünyada kimleyim ? ve öbür tarafa gittiğimde nasıl hesap vereceğim? Tanrıya cevap versem bile "beni niye öldürdün" diyen Yağmura onu sevdiğimi nasıl söyleyeceğim? Nasıl ikna edeceğim? Ölmek kurtuluştu eskiden bana , hayattan kaçma çabalarıma çıkış yoluydu. Artık ölüm de korkuturken beni söyle bana doktor ben ne halt yiyeceğim?

Sustuğumu söylemiyorum kimseye! Konuşuyor sansın elalem beni, dinlesin aslında söylemediğim kelimelerimi! Geceleri ve her sabah duyduğum ezanları sayar oldum, her sabah gün ağırırken güneşe gönül koydum! Onada küstüm parlattığı için göz yaşlarımı ve sana da kızdım Tanrım ağlattığın için kullarını! Sanada kızdım Tanrım umut yakmadığın için doğmasına çocuğumun... !
    #2187095 (aksak tirtil, 23.08.2007 23:40 ~ 24.08.2007 00:11)
  3. cinayetten farksız eylemdir.
    #2187126 (HowardHawks, 23.08.2007 23:44)
  4. mecbur olmadıkça yapılmaması gereken. ama işte çocuk sakattır, kadın bir tecavüze uğramıştır bebek bunun mahsülüdür, bir kazadır olmuştur, maddi durum çocuk yetiştirmeye elvermez.. vs. neden cinayet olsundur. bak(a)mayacağı çocuğu doğurmak ve mutsuz bir hayata teslim etmek daha büyük cinayettir.
    #2187148 (sosyalpenguen, 23.08.2007 23:47)
  5. hayata tutunmaya çalışan bir cana kıymaktır.*
    #2187152 (no tengo lugar, 23.08.2007 23:48)
  6. (bkz: yasal cinayet)
    #2187153 (psikopat yazar, 23.08.2007 23:48)
  7. sağlık sorunu, tecavüz gibi istek dışı olanlar haricinde, sadece korunmadan ilişkiye girildiği için oluşan gebeliğin sonlandırılmasını basit bir olaymış gibi gören, yarım saattlik bir operasyonla kurtulan! insanları gördükçe inanamadığım, cinayetten farksız bulduğum * ve kabullenmediğim operasyon. korun kardeşim o zaman, kazara olduysa, cezasını sen çek, yeşeren cana niye kıyıyorsun. yasal olmasını bile saçma buluyorum. çocuklarına bakamayınca öldürsünler o zaman..
    #2187225 (disikartal, 23.08.2007 23:56)
  8. bir prezervatif patlağından çıkan bebeyi ebedi hayata uğurlamaktır.
    *
    #2187231 (LocK, 23.08.2007 23:56)
  9. 10 haftadan önce yapılıyorsa ki öyle olması gerekir cinayet değildir(çünkü ortada bi insan yok, hücre var), kişinin tercihidir, dünya 6 milyar oldu gayet mantıklıdır.
    #2187330 (nakreb, 24.08.2007 00:07)
  10. bazen dogumdan cok daha hayirli olandir.
    #2187350 (selmagezinir, 24.08.2007 00:09)
  11. birkaç dakikalık zevk için ömür boyu vicdan azabı çekmektir..
    aklın yerini bir anda şehvetin almasının sonucudur..
    ruhta ve toplumda derin hasarların sebeplerindendir..
    #2188385 (chaichien, 24.08.2007 04:05)
  12. kendi hayatı kaymasın diye karındaki sebiyi kaydırma durumudur.
    #2188446 (hasmetmahap, 24.08.2007 04:30)
  13. (bkz: cinayet)
    #2188469 (cryptic, 24.08.2007 04:39)
  14. manavdan elma aldırmaya benzemez.
    #2188473 (dekadans, 24.08.2007 04:40)

© 2008 - uludağ sözlük

cocuk aldirmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocuk aldirmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocuk aldirmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» don t bother me » terorizmi devletin en yakin mutefiklerin beslemesi » ali cevat akkoyunlu » kitap yazdigi icin hapse atilan insan » kibir » 10 ekim 2008 ankara depremi » kopek tarafindan kovalanirken belini kapatan kiz » ilkokul boyunca ismi yanlis telafuz edilmis cocuk » neden hala » ertugrul saglam » norton ghost » drunk mail » cirkin oldugunu kabul eden kiz » revenge » kizkaciran damat » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » max payne » walter cronkite » porshe gibi tasarlanmis elektrikli ev aletleri » ozgur tutsak » abdulheyin av tufegiyle ari vurmasi » bozulan uyku duzeni » amdan gotten basliklar sozlugun tuzu biberidir » armenian navy band » ulu tv icin program onerileri » time to burn » mesgaleyi gormeyen caylak olsun kampanyasi » hayat fatal i neden yoruyorsun » seovi » yillara gore kahvalti aliskanliklari » ibn i arabi