cocugunuz zeki ama calismiyor 

kapat
  1. ebeveynlerin kulaklarında yankılanan, rüyalarından uyandıran cümlecik.
    #3294919 (tepsi mudafaa, 20.04.2008 12:55)
  2. çocuktan çok velileri gaza getiren öğretmen yalanı.
    #3294925 (swarfest, 20.04.2008 12:57)
  3. eşyanız kaliteli ama çalışmıyor demek gibi bir şey. ulan ben onu markasını eş dost görsün diye değil çalışsın diye almadım mı?
    #3294929 (grand ekinoks, 20.04.2008 12:58)
  4. öğretmenlerin velileri kırmamak için söyledikleri yalan.
    #3295107 (teknikkazma, 20.04.2008 13:37)
  5. velilerin çalışma konusunda çocuğun üzerine daha fazla gitmesine sebep olan durum. içinden gelmiyorsa zorlamayın kardeşim olduğu kadarıyla yetinin nedir bu baskıcı tutum, ayıp ayıp.
    #3295144 (kulliyen zarar, 20.04.2008 13:43)
  6. - çocuğunuz zeki ama çalışmıyor.
    + allah allah, servise götürelim o zaman.
    - en doğrusu, neden oldu ki böyle acep?
    + öğretmen hanım, geçen ay çok çalıştırdınız, çocuğun devreleri yandı herhalde.
    - neyse çocuğu boşverin, siz nasılsınız napıyorsunuz?
    + bildiğiniz gibi işte, veli görüşmesi bitti, gidiyorum.
    #3295232 (aklini kullanan gerizekali, 20.04.2008 13:58)
  7. her veli toplantısında öğretmenlerin velilere söylediği klasik cümledir. evet yanlış duymadınız bunu her öğretmen söyler.
    #3295408 (n7 s8, 20.04.2008 14:47)
  8. Her öğretmenin, her veli toplantısında 1 kez de olsa söylemek zorunda hisettiği telkin-teselli cümlesi.
    Normalde hem salak hem de çalışmayan oğullarını başarısız görmesinler diye öğretmen tarafından atılan pembe yalan
    (bkz: çocuk zekiymiş ama bababsı salak)
    #3947176 (ashaf, 11.09.2008 03:07)
  9. - çocuğunuz zeki ama çalışmıyor beyefendi.
    + ben ona sorarım.

akşam olur:

- lan eşşoleşşek zekisin madem niye çalışmıyorsun. al sana al sana.
    + baba dur ya! bi dur ya! ahhhh vurma! aptal olup çalışsaydım daha mı iyi olurdu baba ya. hiç olayın bu tarafını düşündün mü.
    - hmmmm şimdi düşünüyorum da doğru diyon lan! zekisin lan sen. eşşoleşşşek seni. getir bi tavla atalım senlen.
    + baba yarın sınav var.
    - la siktir et sınavı şimdi.
    #3947212 (pencere caminin bugusu, 11.09.2008 03:25)
  10. ogrenci calismaz zaten. zekilikle salaklikla bir alakasi yoktur bunun. misyon gibi bir seydir ogrenci icin "calissam mi yaa yok ulan bir misyon edindik arkamdakilere ihanet edemem" gibi dusunur. o calisacagi zamani da cok iyi bilir zaten. toplu bir hareket soz konusudur bu mevzuda. calisanlar ve calisarak 100 alanlar inektir kardesim bu boyle biline. adam sadece derslerine girip de calismadan 70 falan alabiliyorsa o zekidir iste. bunun ayrimini bilmek lazim.

bu lafa gelince ogretmendir demek zorundadir. sinifinda potansiyel vardir ama cikmiyordur ortaya neden cunku haylazlar calismiyordur. ayni kafa cinlige calisinca zeki oldugunu ogretmenimiz kavrar ve bunu yetkili merciye soyleme ihtiyaci duyar nitekim soyler de.. zaten her cocuk icin de bu lafi etmez. tecrubeyle sabittir ordan bu kadar nettir.

ogretmen : cocugunuz gercekten cok zeki mahmut bey ama calismiyor malesef.
    mahmut bey : en azindan zekiymis hayta eki eki. (ic ses aslan oglum benim)

evde;

mahmut baba : lan essek sipasi gel bakiyim buraya yine bilgisayar mi oynuyorsun lan!!! (eki eki az korkutayim sunu)
    cocuk : yok baba yaaa oyle bir mac sonuclarina baktim cikiyordum ben de zaten internetten bla bla bla ...
    mahmut baba : suss!!! bugun ogretmenin cagirdi beni okula.
    cocuk : glup..
    mahmut baba : calismiyor dedi..
    cocuk : e ama notlarim fena degil ki iste soyle de boyle de gecen matematikan 70 aldim ama da falan da...
    mahmut baba : evet ama zeki de dedi.. ulan calismadan matematikten 70 aliyorsan az calissan da 100 alsan ya hayta! aslan oglum benim bir daha ki sinavlardan 100 al bak ben sana ps alacam.
    cocuk : aaa baba cok kolay bir sey istedin. ben gidip biraz calisayim bari yarin matemetikten ikinci sinav var eki eki.

sinav sonucu aciklanir notumuz 100 dur.

ogretmendeki amac zekayi isler bir hale getirebilmektir. zaten ne garezi olsun ogrenciye. yani ne demisler isleyen demir pas tutmazzz. olaya bir de iyi acisindan bakmak lazim...
    #3947517 (like a bird, 11.09.2008 09:28 ~ 09:32)
  11. -cocugunuz zeki ama calismiyor
    --olur mu hiç. her gün düzenli olarak çalışıyor.
    -hmmm. o zaman çocuğunuz salak ama çalışıyor.
    #3947576 (diuw, 11.09.2008 10:07)
  12. kendini avutan anne baba yakıştırmasıdır. bir geri zekalılık vardır elemanda fakat sindirilememiştir bir türlü.
    #3947582 (kuntayi kinteleyen adam, 11.09.2008 10:10)
  13. Klasik Türk milli eğitimi edebiyatından güzel bir cümledir. Şimdi öğretmen veliye diyemezki sizin çocuk bir mal o yüzden notlar düşük diye ne dicek yaw sizin çocuk zeki ama çalışmıyo o yüzden notlar biraz düşük...

Bence böyle söylene söylene zaten bi yerlere gelemiyoz. ulan bi memlekette bütün çocuklar zeki ve çalışmaz olurmu yavvv. Kimle çocukluk muhabbeti yapsak klasik cümle ''ulan ben çok zekiymişim ama çalışmazmışım'' hee bende ; bende bende ;

Yada bu repliği iş hayatında düşünebilirmisiniz ;

- Patron Bizim muhittin usta var ya ;
    - Eeee nolmuş ;
    - Yav patron adam çok zeki ama çalışmıyor;
    - Kovun şerefsizi;

Budur abi nolcak ki başka ;
    #3947587 (gulfwind, 11.09.2008 10:12)
  14. - ee baba nasıldı veli toplantısı
    + nasıl olacak işte itin götüne soktular gönderdiler
    - hayırdır baba ne oldu ki?
    + çalışmıyormuşsun eşek sıpası
    - çalışmıyormuşum amaaaa....
    + ne ama?
    - birşey ama çalışmıyor demediler mi?
    + yoo direk sizin oğlan çalışmıyor ahmet bey böyle giderse kalır dediler
    - ya ama zeki diyeceklerdi
    + sittir len
    #3978525 (oropher, 18.09.2008 15:20 ~ 15:27)
  15. (bkz: tusuma bas)
    #3978540 (infectus, 18.09.2008 15:22)
  16. velinin tepkisinden korkan öğretmen cümlesi.
    haklı da olabilir o ayrı.
    #3979832 (mylastdaysasachild, 18.09.2008 20:45)
  17. veli-neden?
    ögretmen- (bkz: cünkü esegin zikinden dolayi)
    #3979859 (terso, 18.09.2008 20:53)
  18. postmodern teselli cümlesi.
    zeki falan değildir o çocuk, gerizekalının tekidir.
    iki tane işlemi yapamıyosa o yaşta, gerizekalıdır kardeşim.
    var mı başka izahı?
    #3979866 (maX JacK, 18.09.2008 20:53)
  19. asla sölenmeyen tersi durum için,
    (bkz: çocuğunuz çalışıyor ama salak)
    #3979888 (ecstatic, 18.09.2008 20:59 ~ 21:00)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocugunuz zeki ama calismiyor başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocugunuz zeki ama calismiyor ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocugunuz zeki ama calismiyor nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocugunuz zeki ama calismiyor. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » what did you do for god today » asis nasseri » ozlemek » supply » var misin yok musun dan geri saymayi ogrenen bebek » bosnia » daha neler » algi carpilmasi » dunyabizim com » dunkin donuts » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » ezan okunurken sozlugu kapatmak » dunyahakimiyeti » bir pezevengin hatira defteri » aykut canik » verilesi moderator kisi » ilginc dukkan isimleri » sabretmek » fet demeden fettos gulen » burnunda sumuk var demenin alternatif yollari » salih guler