cocugunu universiteye gonderen ebeveynler 

kapat
  1. sidik yarışında etrafındaki insanlardan geri kalmamak için çocuklarının istikbaliyle oynayan, hırstan gözleri görmez olmuş kıskanç anne-babalardır.

bundan yirmi sene evvel olsa anlardım. o zamanlar mimar olmak, mühendis olmak iyi bir şeydi. kız istemeye gidildiğinde bile işe yarardı. lakin devir değişti. artık devir okuyarak adam olma devri değil. siz hiç okudum ama para bende diyeni duydunuz mu?

peki o halde anne-babalar neden çocukları illa okusun ister kardeşim? çok düşündüm mantıklı bir neden bulamadım. olsa olsa şöyle bir neden kalıyor: komşu falancanın oğlu ya da akraba bilmem kim beylerin kızı okuyor, onlarınki de okuyacak, geri kalmayacaklar.

iyi de komşu falanca parayı saçacak yer arıyor olabilir. bilmem kim bey de kızını sosyal çevre edinsin diye okula yolluyordur. sanane milletten? elalem kendini denize atsa sende mi atacaksın? bu nasıl bir zihniyettir?

oysa herkes çocuğunu okula gönderdiği için piyasada müthiş derecede çırağa, ara elemana ihtiyaç var. zanaatkara ihtiyaç var. çocuğunu bir ustanın yanına verip bir zanaat öğrenmesini teşvik edip, bu suretle zavallı çocuğun istikbalini garanti altına alsana. memlekette kaportacı yetişmiyor. tesisatçı, fayanscı yetişmiyor artık. nitelikli iş gücü ihtiyacı her geçen gün artıyor. ama senin umurunda mı? sen çocuğunu üniversiteye gönder, yıllarca para dök, egolarını tatmin etmek için çocuğun istikbaliyle oyna, sonra da fedakar ebeveyn pozları. kimi kandırıyorsun lan!

böyle düşüncesiz ebeveynler yüzünden milyonlarca fidanın hayatı kararmakta, memleket ekonomisi nitelikli iş gücü yokluğundan her geçen gün kan kaybetmekte. ekonominin kötü olduğu her yerde olduğu gibi ahlaki yapı da çökmekte tabi.
    #3959825 (ishguzar, 13.09.2008 23:21)
  2. aynı özentinin evladı iyi bir gelecek, kültür ve para kazanmak istemiş(vay hayvan vay)çok ayıp yapmıştır.
    #3959843 (cirkince, 13.09.2008 23:25)
  3. "ben özentinin daniskasıyım!" diye bağıran ebeveynlerdir. nasıl şuurunu kaybetmiştir ki çocuğunun iyi bir eğitim alarak önce kendine sonra topluma faydalı bir birey olmasını istemek gibi bir manyaklık yapar. bunların 2 tanesini sallandıracaksın taksim meydanında bak bir daha yapabiliyorlar mı böyle densizlikler.
    #3959848 (ayyash maghanda, 13.09.2008 23:26)
  4. biraz sert kacmi$ tanim. bu ebeveynler cocuklarini yari$ ati gibi kullanirlar evet, benim oglum bogazicinde okudu diyebilmek icin binbir turlu takla atmaktan cekinmezler.

bu ebeveynlerin katkisi, turkiye'deki i$sizligi arttirmaktadir.

uyanin artik. herkes doktor, muhendis ve sanat yonetmeni* olamiyor. kapitalizm dediginiz, sevdiginiz ve begendiniz partilerin ana du$uncesi olan bu ideoloji bunu gerektiriyor. birilerinin universiteye degil, anadolu meslek lisesinden mezun olup, sizin kucumsediginiz ama en onurlu mesleklere intikal etmesi gerekiyor.

bu ulke vasifli i$ci ariyor, universiteye kari-kiz yapmaya giden, derslerde tirnaklariyla ugra$an hanimkizlar ve beyefendiler degil.
    #3959852 (vanti lator, 13.09.2008 23:26)
  5. çocuğunun okumasını istemiş olabilir, bu da ihtimal sınırları dahilinde
    #3959875 (cirkince, 13.09.2008 23:29)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocugunu universiteye gonderen ebeveynler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocugunu universiteye gonderen ebeveynler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocugunu universiteye gonderen ebeveynler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocugunu universiteye gonderen ebeveynler. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » dtp » ace in the hole » bicak mi bomba mi silah mi tercih sizin » kurtlar vadisi pusu » bir seviyorum bir sevmiyorum » multitasking » sovalye » palladio » taninmamak icin turuncu giymisler ama yine tanidik » turkiye yi bolmusler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » blue jean blues » azinliklarin kendi bayramlarinda izinli sayilmasi » egitimsizlik » ridvan dilmen » kazik yedigini anlayinca bogazda olusan yumru » coen kardesler » sag sol yok hepimiz bir yan iz » kak » nuffink » turk solu