cocugunu imam hatip lisesine gonderen ebeveyn 


kapat


  1. Çocuğunun aklını ve geleceğini kendi elleri ile karanlığın kollarına atarak zindana çevirmesi işten bile olmayan ebeveyn olup, ya ne yaptığını bilmeyecek denli bilinçten yoksun olan ya da ne yaptığının bilincinde olarak kendisini aydınlıktan sakındığı gibi çocuğunu da aydınlıktan mahrum bırakarak tıpkı; kendi ebeveynlerinin zamanında akıl ve mantık yolu yerine kendisini sapkınlığın ve yobazlığın yoluna saptırması misali aynı kaderi kendi çocuğuna yaşatacak olan, içinde yaşadığımız ülkede bir hayli çoğalmış durumda olup, hem kendi çocuklarının hem de ülkenin geleceğinin karanlığa mahkum edilmesine sebep olacak, karanlığın kölesi olmuş ebeveyndir.

    Çağdaş bir eğitimden korkup, çağdışı bir eğitime bel bağlayan zihniyeti anlamak gerçekten güç. Çünkü arada çağdaşlık farkı var. çağdaş bir insan yetiştirmeyi dine küfretmek addeden insanlar yanı başımızda var olurlar iken biz çağdaş insanlar bu memleketi nasıl Atatürk ün hedeflediği çağdaşlık yolunda ilerletebiliriz ki ?

    Bir anne ve baba nasıl olurda kendi kanlarından canlarından bir parçalarını çağdışılık yoluna iter, medeni bir eğitimden imtina ederek medeniyetle uyuşmayan bir eğitim kurumunda medeniyetten bihaber insanlarca eğitilmesine göz yumar, anlaşılır gibi değil.

    Sanırım bu düşüncemde yalnız değilim he, a dostlar ?
    #3837104 (bluevelve, 18.08.2008 23:04)
  2. cocugunu cydd yurduna gonderen zavalli ebeveynden çok çok daha akıllı, ileri görüşlü, zeki, karakter sahibi bir adamdır, çocuk dinsiz bir birey olacağına imam hatip gibi güzel bir okula giderek inançlı bir birey olarak yetişir.

    belki başbakan bile olur. *

    edit: eksileyin lan türkan saylan ablanız çok kızar yoksa, çağdaş yaşamı destekleme furyasının süslü boyalı kokonalarının çocukları, zorunuza mı gitti, misyoner zavallılar sizi.
    #3837114 (sosyal yumurcak, 18.08.2008 23:07 ~ 23:26)
  3. çocuğunun imam hatip lisesi'ne gitmesini isteyen ebeveyndir. haa, gitmek demişken 2000 olmamış mıydı yahu?
    #3837123 (grand ekinoks, 18.08.2008 23:09)
  4. eğer çocuk gitmek istiyorsa doğrusunu yapan ebeveyndir. aksi yanlıştır.

    (bkz: ibadet edene dinci diyen musluman/#3822638)
    #3837130 (zeytinburnucocugu, 18.08.2008 23:12)
  5. bazıları da anne babasının isteğiyle değil bizzat kendi tercihiyle anadolu lisesi ya da fen lisesi kazanabilecekken imam hatip lisesine gitmek isteyecektir. bu bazılarından bazıları gerçekten bu dileğine kavuşacak ömür boyu bunun gururuyla yaşayacak, bazıları ise gerçekleşmese de ömürlerinin çok erken yaşlarında böylesi soylu bir talepte bulunabildikleri için takdir edileceklerdir. bazıları da örnek birdeki gibi afkuracaklardır.

    (bkz: #2134265) halep ordaysa arşın burda.
    #3837135 (historiacalamitatum, 18.08.2008 23:13)
  6. ZORLA GÖNDERiYORSA DiNDEN BiR HABER EBEVEYNDiR AMA COCUGU iSTEDiĞi iÇiN GÖNDERiYORSA DOĞRU YAPANDIR.

    BU ÜLKEDE HERKESiN ÜNiVERSiTEYE GiTMEK iSTEMEYECEĞi GERÇEĞi GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA iMAM HATiPLi MEZUNLARIN ÖSS GiBi BiR SINAVDA BAŞARISIZ OLMA SENARYOLARI BOŞA ÇIKACAKTIR. BELKi NORMAL BiR LiSEYE DE GiDEBiLiR ÖĞRENCi AMA iMAM HATiP LiSESiNDE ÖĞRETiM GÖRECEK DiYE DE NE ÖĞRENCi NE EBEVEYN NE DE BU TÜR LiSELER KÖTÜLENEMEZ.
    #3837155 (ParaNtez, 18.08.2008 23:15 ~ 23:16)
  7. çocuğunun dini eğtimini liseden almaya başlayarak ileride ülkede açığa çıkacak olan imam veya hatip ihtiyacını karşılamak, çocuğuna mesleğini lisede kazandırmak isteyen ebeveyndir. bunu yaparken muhtemelen çocuğunun eğilimlerini de göz önünde bulunduruyordur. bu ülkenin doktora, mühendise, öğretmene ihtiytacı olduğu kadar alimlere de ihtiyacı vardır ki dinini doğru şekilde öğrenebilsin, kafasına takılanları sorabilsin.
    #3837291 (ece nin e si, 18.08.2008 23:47)
  8. çocuğunun da rızasını almak kaydıyla takdir edilesi ebevendir.
    zihni igfal edilmiş zihniyetlerin bir sanrısı haline gelmiş çağdaşlık=sekülerizm ''eşitliği''. böyle düşünen zihniyetler , tıpkı imam hatip örneğinde verildiği gibi aydınlamanın dinden uzaklaşarak gerçekleşebileceği yanılgısı içinde boğuşup dururlar ve bunun uzerinden islam'a ; müslümanlara akılları sıra çamur attıklarını düşünürler. halbuki birazcık çağdaşlık veyA muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak veya ne haltsa artık, aydınlanma, modernleşme hakkında biraz bilgi sahibi olsalar ; bunun materyalist batı için ne anlam ifade ettiği öte taraftan müslümanlar için ne anlam ifade ettiği konusunda belki birazcık fikir sahibi olabilirler, tabi düşünme yetilerini kaybetmemişlerse...
    #3837301 (zwystone, 18.08.2008 23:49)
  9. herşeyden önce çocuğunun iyliğini isteyen art niyetsiz velidir.
    öss katsayı problemi olmasa anadolu fen liseleriyle yarışacak kapasitede bir eğitim kurumunu tercih etmeside çok akıllıcadır.
    hem dünveyi hem uhrevi eğitim olması gerekn budur.
    #3837316 (hakyolcusu, 18.08.2008 23:52)
  10. doktor olmak siteyen çocuğunu gönderiyorsa çok yanlış iş yapan ebeveyndir. sonra ağlar benim çocuğum niye doktor olamıyor diye.

    ha imam,müezzin,hatip olmasını istiyorsa çocuğunun haklıdır göndermekte bu okul onun için açımıştır. lise bittikten sonra girebileceği üniversitelerin de sınırlandığını bilerek yapmalı bu seçimi.
    tıpkı çocuğunu teknik mesleğe gönderen babanın çocuğunun torna tesviyeci, tekniker çok çok sıkarsa mühendis olabileceğini bildiği gibi.
    #3837345 (xargn, 18.08.2008 23:59)
  11. zorla bebesini o okullara yazdırıyorsa ayıp eden ebeveyndir, çocuğuna seçim hakkı bırakmamıştır zira.
    belki yıllar sonra çocuğu babasına senin yüzünden istediğim yerlerde okuyamadım diye isyan edecektir ki böyle şeyleri yaşamayı hiç kimse istemez.
    gel gelelim sabahtan berri herkesin yazdığı o olaya, çocuk imam hatip lisesine gitmek istiyorsa eğer bu ebeveyn ne ile suçlanacaktır?
    hehe ne ile suçlanacak kendi gibi yobaz bir beyin yetiştirmekle suçlanacak, karanlık günlere çocuğunu zindan etmekle suçlanacak ve bütün bu suçlamalar iki kıçı kırık herif tarafından yapılacak.
    kendi çocuğunu, çocuğunun rızası ile imam hatip lisesine yazdıran babaya sözüm yoktur da,
    onu eleştiren, ona yobaz diyen, kendin gibi sığ beyinli at gözlüklü bireyler yetiştirmişsin diyen terbiyesize diyecek çok sözüm vardır.
    bre cahil, bre gafil, bre beyinsiz, orda bahsettiğin at gözlüklerini sen yıllardır takarsın da haberin yok, sen kendin gibi düşünmeyene hakaret etmekle, onları bir şeylerle suçlamakla uğraşacağına bir kendine bak, inandığım dediğin şey; eşitlikçi, görüş ve sınıf ayrımı olmaksızın herkesin eşit haklara sahip yaşayacağı bir türkiye yaratmak değil mi?
    e hal böyle ise, neden temelde olan şeyi pratikte uygulamakta zorluk çekersin?
    bence inandığın şey, kendine özgür, kendine eşitlikçi, sade senin etrafında dönen bir türkiye...
    diğerleri boş...
    #3837361 (goodboy, 19.08.2008 00:01)
  12. tercih hakkını kullanan aile.

    bu aileyi eleştirmek bunu yaparken, ısrarla imam hatip liselerinde çağdışı eğitim verildiğini söylemek turk egitim sistemini bilmemektir.

    imam hatipler'e özel öğretmen gönderilmez. imam hatipler'de kitapsız öğretmenler de çalışır. aydınlık dediğiniz kitapsızlıksa -ki s.kim öyle aydınlığı- buyrun imam hatiplerde öğretmen olun derdiniz anlatın.
    #3837370 (enemyof, 19.08.2008 00:04)
  13. okul bittiğinde çocuğunun ne imam, ne de hatip olmayacağını bilen ebeveyndir.
    #3837395 (boyaci, 19.08.2008 00:09)
  14. genelde anne-baba istedi diye giden insanların orneklendirmeleriyle senlendirilmis olaydır, ve genelde bu yavruların gelecekte pişman olacagı vurgulanmış. peki efendiler bir baska ornekle bu soruna yaklaşalım; bir de anne-babası tarafından zorla yollanmış fakat gunun * popülaritesine kapılıp, zorla duz liseye gecen, ve 40 yaslarına geldimi kopek gibi pişman olup, babasına ''keske dovseydin de, beni dinlemeseydin de almasaydın imam hatipten!'' diyerek yakınan, feryad eden ornekleride vardır. * *
    #3837439 (Xasimus, 19.08.2008 00:18)
  15. kendimden örnek vermek istiyorum bu konuda ki bu tip dinsiz martavallarına cuk gelecektir.

    ilkokulu bitirmişiz sene 1995. anadolu liseleri sinavinda(o dönemde ortaokul-lise biraradaydı, bilmeyenler için) il dışında yatılı bir okulu kazanınca gitmek istememişimdir. peder bey önüme seçenek sunmuş, kendisinin din konusunda yeterli bir bilgi birikimi olmadığını, onun gönlünün imam hatip lisesi'ne gitmemden yana olduğunu, eğer istemezsem de beşiktaş ilköğretim okulu'nda okumaya devam edeceği beyanatını veriyor bana.
    ilk başlarda imam hatip konusunda bilgi sahibi olmayınca itici geliyor. kafam hep kayıyor düz okula. sonra cayıyorum. son kayıt günü sariyer imam hatip lisesi'ne** gidiyoruz. allahım sınava 6000 küsür dengim giriyor. lan bu kadar insan niye gelsin ki burası kötü bir yer olsa diyorum. sınav için kayıt yaptırıyoruz. sultanahmet'ten ilmihal alıp sınava hazırlanıyorum. ben bu okula girmeliyim diyorum kendi kendime. ertesi hafta sınava girip sonuçları bekliyorum. 15 gün sonra sonuçlar açıklanınca müthiş bi mutluluk kaplıyor içimi. zira ailemin pek umudu yoktur bu okula girebileceğime dair.*** dile kolay tam 6000*'den fazla insan sınava kayıt yaptırıyor. sadece sınavları 1 hafta sürüyor bu kadar insanın ve ben o sınavdan 28. olarak çıkıyorum. kendi isteğimle, kendi irademle. babamın sevincini tarif bile edemem.
    okul başlıyor istanbul'un semtlerini, ilçelerini öğreniyorum, otobüs'e binmeyi öğreniyorum. sarıyer'e sahil boyu yürüyüp denklerimize gider yapıyor, adam dövüyoruz, dayak yiyoruz. behçet kemal çağlar lisesi'nin kızlarına yavşıyoruz. ilk kız arkadaşımla uzun soluklu deneyimimi yaşıyorum.** o okul toplanma kampı gibi olduğu için insanları tanıyorum büyüdükçe. herkes farklı semtlerden farklı muhitlerden geliyor okula.*
    orospu cocuklugunu da öğreniyorum o okulda, insanligi** da
    boş ders kavramını öğrenemedim o okulda. yoktu. müdür yardımcısını her öğlen tenefüsü hitamında ziyaret ederdik, dayak yemek için tabii ki.*
    haklının hakkını, haklıya vermeyi, eşit olmayı, özümüzde hepimizin aynı olduğunu öğreniyorum.
    ben o okulda öğreniyorum zina'nın neden yasak olduğunu, idrak etmem epey sonra oluyor ama, orada öğreniyorum esasında. alkol'un neden haram kılındığını sadece teoride değil pratikte de öğreniyorum o okulda.
    okulun en piç öğrencilerinden biri olabildiğim gibi, her daim ilk 10 öğrenci arasında da oluyorum. sadece din dersleri yok çünkü o okulda. il çapında okullar arası çeşitli yarışmalara katılıyoruz okulumuz adına. dereceler alıyoruz arkadaşlarla.

    ama ben o okulda müslümanlığı da öğreniyorum, ne demektir, ne demek değildir. ben o okulda kâbe'de kafirlere karşı kur'an-ı kerim okuyan ve bunun için kırbaçlandığı halde kur'an okuyan abdullah bin ibn i mesud'u öğreniyorum. şevkine hayran kalmamak mümkün mü, adam kırbaçlandığı halde okumaya devam ediyor, taa ki bayılana kadar.

    peki bana babamın bana imam hatip lisesi'ni sunmasaydı büyük ihtimalle ne olacaktım biliyormusun ?
    şu an evimin karşısında abbasaga parki bulunmakta, ilk okuldaki yaşıtlarım, arkadaşlarım şu an alem yapıyorlar, otcul olanları çift kağıtlı sarmakla meşguller. onlar yüzünden insanlar parkın içinden geçmiyor*. yarısı 20 yaşına gelmeden sabıka sahibi olan insanlar. hepsini tanıyorum, hepsiyle muhabbetim halen daha devam ediyor.
    lakin dostum ben buradan geçerken onların anası babası bana imrenerek bakar. bilirim ki kendi çocuklarıyla aynı jenerasyondan olduğum halde, bizimkiler neden böyle ? köşebaşında akşama kadar çekirdek yiyip, gece parkta otçul hale geliyor neden ? diye soruyorlar kendilerine. hatalarını arıyorlar.**
    alkol mu ? yerinde, içmesini bilen insanlarla ben de dünyevi zevk-i sefamı yapıyorum.
    ama biliyorum ki günah işlediğimi, islamın ve iman'ın şartlarını, 32 farz'ı. kur'an-ı kerim'in ne kadar mukaddes bir kitap olduğunu. sizin hiç bir zaman anlamak istemeyeceğiniz bi durum ama idare edin.

    babam kendi eksikliğinden kaynaklı olarak, farkında olmadan hayatı,insanları ve insanlığı öğrenmemin seçeneğini sundu. allah binlerce kez razı olsun kendisinden. ya olmasaydı ?

    hamiş, bir de based on a true story yazayım da tam olsun.

    mekân: nevizade
    zaman: 2008 mart ayı
    iş çıkışında iş arkadaşlarımızla kafa dağıtmaya sohbet etmeye gidiyoruz.
    sosyal hayattan girip vatanı kurtarmaya kadar uzayan bir muhabbet dönüyor,
    konuyla alakalı muhabbet ise;

    x*- falan tarihte toplanalım tekrar, y sen de şu yeni çocuğu getir bi görelim,
    s*- hakkaten iyi oluyor böyle.
    y*- olur hem tanışmış olursunuz yüz yüze.
    x- nasıl, bari modern mi bu sefer ki ? içki içiyor mu ? sosyal hayatı iyi mi ?
    z*- yamuk bi tip mi ?
    y- yok yahu iyi bi çocuk, ailesiyle kalıyo, imam hatip okumuş hatta, şimdi ingilizce öğretmeni, istanbul üniversitesi mezunu.
    x- ayy, nerden buldun onu kızım, imam hatip okumuşsa yobaz'ın tekidir o, gelmez buralara. sana ters bi kere.
    z- hakkaten yahu, nerden buldun o cami imamını ?
    y- aynı okuldan mezunuz, okulun mezunlar gününde tanıştık, çok hoş bi çocuk. görüşüyoruz bayaa bi zamandır.
    z- şimdi o buraya gelince bizi içirmez, üstüne bir de vaaz verir.
    s- (ya sabır)
    x- hakkaten kızım, yaramaz o sana. kimbilir nasıl geri kafalı bi adamdır da sana öyle görünüyordur ?
    z- lan amma komik olur yahu, gaza gelir nevizadeye vaaz verir, herkesi camiye çağırır bu herif hahaha
    s- iyi biridir belki canım, hemen atıp tutmayın görmediğiniz adama ?
    x- niye lan, çok yakışıklıysa sen mi yazıcaksın yoksa ?
    s- yeter .mına koyyim, kaç tane imam hatipli insan tanıdınız hayatınızda da yobazdı, imamvaaz dı atıp tutuyorsunuz ?
    (ani çıkış karşısında başlar biraz öne düşer, düşünülür pozisyona gelinir. lakin kimsede tık yoktur)
    s- kaç tane insan tanıdınız da bu intiba oluştu sizde bi söyleyin allah aşkına ?
    x- hiç, ne işim olur o allahın yobazlarıyla ?
    s- emin misiniz ?
    z- yok be baba, tanısak biz şimdi burda oturmak yerine, cübbe sarık dolanırdık ortada.
    s- hmm ben kalkıp gideyim o zaman bozmayayım sizi ve muhabbetinizi
    (suratlardaki ifade birden değişir, zira şok edici bi cevaptır bu)
    s- a benim balta arkadaşım, modern diyosun içki diyosun, içkiyle modernlik ne alaka, bizim parkın sarhoşları bildim bileli sarhoş, bildim bileli pejmürde ? nerde modernlikleri ?
    s- senin için de bi dahaki sefere cubbeyle sarikla gelirim, artık birlikte veririz vaazı nevizade'ye
    z- baba senin beyni ne yıkamışlardır şimdi o okulda var yaa?
    s- lan yıkasalar benim burda işim ne ? sike sürecek kadar aklınız yok mu ?* görmediğiniz adama ahkam kesiyosunuz anca.
    y- neyse ya, kapatalım konuyu
    der ve muhabbet kesilir, başka yöne kaydırılır zoraki.

    cagdas nesil böyle yetişir ancak. devam edin siz, çağdaş neslinizi yetiştirmeye, at gözlüklerini sakın çıkarmayın ki sizin öğretilerinizin yanlış olduğunu anlarlar falan, mazallah yani.

    tanim:öncelikle müslüman insandır. müslüman olmanın gereklilikleri içerisinde yer alan çocuğunu yetiştirme konusunda dini eksikliğe sahip, kendisinin bilgi eksikliğinden ötürü yanlış öğrenmesindense dini, daha iyi bir şekilde anlatılabileceği mektebine göndererek dini sorumluluğunu yerine getirmeye çalışan kişidir. nitekim bu düşüncesiyle sonuna kadar da haklıdır.
    #3837993 (sultanfirardasenneredesin, 19.08.2008 02:56)
  16. (bkz: çocuğunu katolik okuluna gönderen ebeveyn)

    yav galiba türkiye de tevhid i tedrisat diye birşey yok. ben var diye biliyordum. baksana eğitimi sistemi çağdaş olan ve olmayan diye ayrılıyormuş. bi şey daha öğrendim. teşekküler sözlük.

    vay vay..!
    #3838028 (ehl i dil, 19.08.2008 03:13 ~ 03:14)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocugunu imam hatip lisesine gonderen ebeveyn başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocugunu imam hatip lisesine gonderen ebeveyn ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocugunu imam hatip lisesine gonderen ebeveyn nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocugunu imam hatip lisesine gonderen ebeveyn. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » ornek cozumlu soru bankasi » kuaforun istenilen sacin aksini yapmasi » sosyal iliskiler » hemsire » herkul org » sosyomat » turkiye nin kurban kesmesi su anda haramdir » moodys in turkiye yi tehdit etmesi » adam s rib » eddie jordan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » audio cd » kobi » ahmet altan » orkun tuzel » kultursuz dinazor » fidayda » karekok yayinlari » kerhaneye zenci gelmis » dogan erol » portekiz mektuplari