cocugun sordugu her soruya cevap vermek 

kapat

1. aslında, cevap vermeye çalışmaktır. hiçbir zaman o körpe zihnin anlayacağı sadelik de bir cevap cümlesi bulamayacağımız için bocalama yaşamamıza neden olan durumdur.
    yine de, önemli olan bir şekilde o körpe vücudu ve beyni cevapsız bırakmamaktır. hem kişisel gelişimi hem de biyolojik gelişimi açısından önemlidir.
    #1419543 (osuruklu, 16.03.2007 21:44)
  2. çocuğun araştırma hevesini köreltmeyip, bilakis geliştirecek şekilde yapılmasına özen gösterilerek yapılırsa, yerinde olacak şeydir.

her soruya kendi bildiğinizce doğru cevap vermeye çalışırsınız, ancak bazen de sorduğu sorunun cevabını kendisinin bulması için yönlendirirsiniz. böylece hem hazırcı olmasını önlersiniz hem de kendi kendine birşeyler başarma zevkini yaşamasına fırsat vermiş olursunuz.

bana göre doğru olan, aradaki hassas dengeyi koruyarak yapılan cevaplama işidir.

son olarak, merakını körüklemeyi unutmadan ve yetişkin bir insanla konuştuğunuzu düşünerek konuşmanızı öneririm.
    #1419610 (cikolatavekahve, 16.03.2007 21:56 ~ 22:02)
  3. imkansız olay.
    #1419674 (seytanprenses, 16.03.2007 22:12)
  4. bi noktadan sonra tıkanacağınız kesindir. örneğin,

-anneee, kediler neden dört ayaklı?
    +şimdi.. onlar.. çoğu hayvan yani.. yürümeyi bilmez..
    -heaa.. emekliyo mu onlar şimdi?
    +evet! evet!
    -büyüyünce yürürler mi peki?
    +yok.. yürümezler..
    -biz niye yürüyoruz o zaman?
    +çünkü biz insanız...
    -onlar neden insan değil?
    +?!!..
    #1419700 (black magic woman, 16.03.2007 22:18)
  5. (bkz: çocuğun sorduğu her soruya cevap verememek)
    #1419942 (cimcime, 16.03.2007 23:02)
  6. -baba, bizim de arabamız olacak mı?
    -hayır.
    -niye x 578...
    #1723237 (iplik, 04.06.2007 03:56)
  7. +dayı bu ne?
    -mouse
    +bu?
    -kolon
    +bunun adı ne?
    -monitor o
    +televizyon gibi
    -evet
    +annem televizyona yakın bakma diyodu dayı
    -evet, annen doğru söylüyo, kimin ablası
    +buna neden bu kadar yaklaşıyosunuz?
    -bundan zarar gelmiyo
    +neden?
    -bilmiyorum, ama gelmiyo.
    +ya geliyosa?
    -yazık olur
    +peki bu ne?
    -...
    #1723247 (undergrounder, 04.06.2007 04:03 ~ 04:04)
  8. cinsellikle ilgili olan sorularda yaşanan durumdur.
    -anne züküş ne demek??
    *hönk.
    -prezervatif ne demek?
    *önemli bir şey değil.
    -ne demek yaa.
    *yani büyüyünce öğrenirsin.
    -ben yeterince büyüdüm 5 yaşımdayım ve kendi kararlarımı kendim alabilecek yaştayım.
    *yuh
    -yuh ne demek.
    *sus eşşoğlu eşşek kimden öğreniyorsun bu lafları anlamadım ki?? kesin o kötü kreşindendir.
    -yok ansiklopedilerden öğreniyom.
    *ulan sen okumayı ne zaman öğrendin?
    -valla zor bir şey değil anne.
    *yeter artık ühühühü benimde oğlum normal çocuklar gibi olsun ühühhühü(mal anne çocuğun zeki)
    #1723265 (markasiz, 04.06.2007 04:10)
  9. cocugun ebeveyne her zaman güven duymasını saglayan soru cevap karmaşası...
    #2157194 (devil for april, 18.08.2007 23:53)
  10. (bkz: sabrın sonu selamet)
    #2693049 (maximus, 13.12.2007 15:35)
  11. bunun en güzel örneğini sinema tarihinde, i am sam adlı filmde bir zihinsel özrülüyü oynayan sean penn vermiştir kanımca. güzeller güzeli kızı büyüyüp de 7 yaşına geldiğinde hükümet çocuğunu elinden almak ister. çocuğunun zekası kendi zekasının üstüne çıkmaya başlamıştır çünkü. ama sam, aklının ermediği soruları yüreğiyle öyle bir cevaplamıştır ki ah ah gözlerim doldu yine, devam edemeyeceğim.
    #2693106 (vadideki zumbuk, 13.12.2007 15:57)
  12. gelişme döneminde ki çocuklarda sıkça rastlanan durum kimi zaman anne babayı bunaltsa da sorular cevap verilmesi gerekir.
    #2693386 (haylazist, 13.12.2007 17:35 ~ 23:18)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocugun sordugu her soruya cevap vermek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocugun sordugu her soruya cevap vermek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocugun sordugu her soruya cevap vermek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocugun sordugu her soruya cevap vermek. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cipro » cipro » igrenc bilmeceler furyasi » eskimotube » nilufer seyahat » senyor » murat acikogretim yayinlari » facebook a koymak icin fotograf cekmek » mersin valiligi » pop muzik » supradyn » playboy dergisi dershaneleri » periyodik tablo » istihbaratci olmak istemek » turk tarih kurumu » carsafa dolanma » hadi lan ordan » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » alternatif parti isimleri » misket havasi » uzayda cay icmek » ozgur sozluk » a nightmare on elm street » azinliklarin kendi bayramlarinda izinli sayilmasi » yaran okul anilari » ozz le grand » dibi dibi rek » 3 kere cumaya gitmeyen mumin » fraternity » enrico macias » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » bitmesi gereken iliskiler » isci haklari icin eylem yapan sagci ogrenci » turkiye super guc oldugunda olabilecekler » chip in » bir milyon dolarim olsaydi » fasildayiz » juan roman riquelme » age of empires 2 the conquerors » iki bogaz koprusu arasini yurumek » elveda rumeli