cocuga bozuk para verip kagit parasini almak 

kapat

1. karakter sınırlandırılmasın takılan bir başlık diyerek esas başlığımızı verelim: "elinde kağıt parası olan çocuğa birden çok bozuk para verip, para sayısına inandırarak kandırmak"

çocukken yapmaktan haz aldığım bir olay diyeyim. küçükken eve misafir geldiğinde sevinirdim. çünkü bizi çağırır yaşımızı sorar ondan sonra da -(hele de cömert biriyse)- harçlık verirlerdi. en sevdiğim an bu olurdu.

misafir harçlığı verip "domain bunu kardeşlerinle paylaşırsın" derdi. ben de gülerek kabul eder, ardından teşekkürü yapıştırırdım.

çocukların en büyüğü bendim. mesela bu zamanın parasına göre 20 ytl verildi diyelim. 5 kardeş olduğumuz için hepimize 4 ytl düşmesi gerekirdi.

ama ben gider o 20 ytl'nin 10 ytl'sini kendime alır kalan 10 ytl'yi de 20 tane 50 kuruş yapıp beşerli dağıtırdım. sonra da kağıt 10 ytl'mi onlara gösterip "bakın benim bir tane sizin beş tane paranız var" der, güven tazelerdim. inanırdı garibanlar.

bazense misafir hepimize eşit miktarda kağıt paralar verirdi. o zamanda cebimden iki tane bozuk çıkarıp "bak bu iki tane o yüzden daha fazla" der ellerindeki kağıt parayı alırdım.

aslında bunları yaptığım dönemde ben de 10-11 yaşlarında bir çocuktum ama zevkliydi ne yalan söyleyeyim.
    #2026203 (domaine hasret yumusak g, 28.07.2007 12:36)
  2. vaktinde kardesimi kirmizi renkli olan 20.000 liralik banknotlarla kandirip 50.000 liralarini almak seklinde icra ettigim eylem. Genelde paralarimi utuler, bakkaldan uludag gazoz, eticin vs.. alarak harcardim.
    #2026257 (seckin, 28.07.2007 12:46)
  3. bilakis çoçuğu ne kadar çok param oldu diye sevindiren durumdur. (bkz: kazık atanlar)
    #2026823 (ess ess, 28.07.2007 14:47)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

cocuga bozuk para verip kagit parasini almak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cocuga bozuk para verip kagit parasini almak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cocuga bozuk para verip kagit parasini almak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cocuga bozuk para verip kagit parasini almak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» exitus acta probat » mithatpasa stadi » duve » kumas pantolon icine ic camasir giymeyen erkek » turkiye cep telefonu tarihi » turkiye cep telefonu tarihi » turkiye cep telefonu tarihi » gecici plaka » turk bayragindaki hilal » mesut yar la uyan turkiye » bbg evinde sevismek » baris atay mengulluoglu » fm 2008 deki yetenekler » yamaç boyu paraşüt ödülü » against animal testing » zavalli cocuk » nukleer baslikli kiz ve yedi scout fuzesi » basketbol » cernobil faciasi » note verbale » gala » islama uygun flort teklifleri » sevilen dost » mustafa » allahla aldatmak » klavye delikanlisi fasist ve yalakasi » raymond liotta » 5 aralik 2008 beyazit mitingi » kumkuma » dudugu agzina goturen hakem » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » the man with the golden gun » 3 in 1 » geceleyin taksiye binmek » antihipertansif » bira » eric djemba djemba » oplegnathus fasciatus » 15 subat 1997 deniz baykal carsaf karsiti eylemi » turkceden ingilizceye komik ceviriler » tatil anlayisi