cobb douglas uretim fonksiyonu 

kapat
  1. knut wicksell tarafından bulunan ve charles cobb ve paul douglas tarafından istatiksel olarak test edilen, mikroiktisadi analiz cercevede y = ak (üssü alfa) * l (üssü beta) olarak formulize edilebilecek fonksiyondur, burada y toplam üretimi, a teknolojiyi, k sermaye faktörünü, l emek faktörünü gösterir; a, alfa, beta > o, ve alfa sermaye faktöründeki yüzde artışın toplam üretimde meydana getireceği artışı, beta ise emek faktöründeki yüzde artışın toplam üretimde meydana getireceği artışı gösterir.
    #4314217 (wad ar yu tolking ebat yu, 03.12.2008 23:06)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

cobb douglas uretim fonksiyonu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cobb douglas uretim fonksiyonu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cobb douglas uretim fonksiyonu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cobb douglas uretim fonksiyonu. Copyrights of the articles are belong to their authors.