coban cesmesi 

kapat
  1. bir faruk nafiz camlibel şiiri

Derinden derine ırmaklar ağlar,
    Uzaktan uzağa çoban çeşmesi.
    Ey suyun sesinden anlayan bağlar,
    Ne söyler şu dağa çoban çeşmesi?

Gönlünü Şirin´in aşkı sarınca,
    Yol almış hayatın ufuklarınca;
    O hızla dağları Ferhad yarınca,
    Başlamış akmağa çoban çeşmesi

O zaman başından aşkındı derdi,
    Mermeri oyardı, taşı delerdi.
    Kaç yanık yolcuya soğuk su verdi,
    Değdi kaç dudağa çoban çeşmesi!

Vefasıs Aslı´ya yol gösteren bu,
    Kerem´in sazına cevap veren bu
    Kuruyan gözlere yaş gönderen bu…
    Sızmazdı toprağa çoban çeşmesi

Leyla gelin oldu, Mecnun mezarda,
    Bir susuz yolcu yok şimdi dağlarda;
    Ateşten kızaran bir gül arar da,
    Gezer bağdan bağa çoban çeşmesi.

Ne şair yaş döker, ne âşık ağlar,
    Tarihe karıştı eski sevdalar:
    Beyhude seslenir, beyhude çağlar
    Bir sola, bir sağa çoban çeşmesi
    #2010556 (piri reis, 25.07.2007 23:02 ~ 23:44)
  2. bu şiir her sene türkçe kitaplarında var mıydı yoksa biz mi her sene özellikle bu şiiri işliyorduk bilmiyorum.ama şiirin arkasında bir de okuduklarımızı anladık mı diye bir bölüm vardı ki milli eğitim bizi kesinlikle aptal yerine koyuyordu o cümleyle. anladık ulan anladık . ne çeşmeymiş her sene her sene..
    #2010881 (mayisbocegi, 25.07.2007 23:42)
  3. türk şiirimizde hiç bir kırılma yaratmayan çocuk şiiri. aynı şairin aynı düzeyde seyreden diğer meşhur şiiri için lütfen.

(bkz: han duvarları)
    #2349427 (zinani, 20.09.2007 21:22)
  4. ilkokul yıllarında ömrümüzü yiyen şiir.
    #2349432 (puandorg, 20.09.2007 21:22)
  5. hiç gitmedigi anadolu'nun güzelliklerini yuzeysel bir şekilde anlatan faruk nafiz camlibel şiiri.
    #2349578 (MeLaNKoLiK, 20.09.2007 21:46)
  6. (bkz: kurt cobain çeşmesi)*
    #2349623 (scarface, 20.09.2007 21:51)
  7. mustafa yildizdogan tarafından seslendirilen şiir.
    #2349831 (enemyof, 20.09.2007 22:17)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

coban cesmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. coban cesmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu coban cesmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about coban cesmesi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» exitus acta probat » mithatpasa stadi » duve » kumas pantolon icine ic camasir giymeyen erkek » turkiye cep telefonu tarihi » turkiye cep telefonu tarihi » turkiye cep telefonu tarihi » gecici plaka » turk bayragindaki hilal » mesut yar la uyan turkiye » bbg evinde sevismek » baris atay mengulluoglu » fm 2008 deki yetenekler » yamaç boyu paraşüt ödülü » against animal testing » zavalli cocuk » nukleer baslikli kiz ve yedi scout fuzesi » basketbol » cernobil faciasi » note verbale » tam zamaninda uretim sistemi » turk medyasindan utanmak » pompali dehseti » imhotep bluevelve sekuler dincilik imancilik as » turkiye yi bolmusler » dunya yetmez » fenerbahce taraftari » mikael akerfeldt » turkiye nin sahip oldugu en buyuk degerler » windows nt » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » montajelemani » dunya sonsuzluk icinde kucuk bir parantezdir » turkiye den cikacak nba takimlarina isim onerileri » 80 leri guzel yapan seyler » thora birch » salmonella shigella » chp nin acilima doymamasi » kuaforun istenilen sacin aksini yapmasi » son vurus » daha neler