cirozname 

kapat
  1. Beyaz, kocaman bir duvar, çıplak mı çıplak
    Üzerinde bir merdiven, yüksek mi yüksek
    Duvar dibinde bir çiroz, kuru mu kuru.
    Bir herif geldi, elleri kirli mi kirli
    Tutmuş bir çekiç bir çivi, sivri mi sivri
    Bir büyük yumak da sicim, zorlu mu zorlu.

Çıktı merdivene derken, yüksek mi yüksek
    Mıhladı sivri çiviyi, tak tak da tak tak
    Duvarın ta tepesine, çıplak mı çıplak.

Attı çekici elinden, düş Allah'ım düş
    Taktı çiviye sicimi, uzun mu uzun
    Astı ucuna çirozu, kuru mu kuru.

indi merdivenden tekrar, tıkır da tıkır
    Sırtında çekiç merdiven, ağır mı ağır
    Çekti gitti başka yere, uzak mı uzak.

O gün bugündür çirozcuk, kuru mu kuru
    Mezkür sicimin ucunda, uzun mu uzun
    Nazikçe sallanır durur, durur mu durur.

Ben bu hikayeyi düzdüm, basit mi basit
    Kudursun bazı adamlar, ciddi mi ciddi
    Ve gülsün diye çocuklar, küçük mü küçük.

*
    #901029 (mulayim, 24.11.2006 00:11)
  2. eser değil şaheser. bunu charles cros yazmış, orhan veli türkçeleştirmiş, serif yuzbasioglu bestelemiş, senay söylemiş. o zaman biz de "hani bize, hani bize!" demeyelim, dinleyelim bari.*

http://www.youtube.com/watch?v=ndk0YfNy73Y +
    #3280117 (clint eastwood, 17.04.2008 00:51)
  3. fethi naci nin marquez in yuzyillik yalnizlik romanını anımsattığını düşündüğü müthis eser.
    özellikle su üç dizeden bahseder.

ben bu hikayeyi düzdüm-basit mi basit
    kudursun bazı adamlar-ciddi mi ciddi
    ve gülsün diye cocuklar-kücük mü kücük
    #3405168 (yosun, 16.05.2008 17:39 ~ 17:40)

© 2008 - uludağ sözlük

cirozname başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. cirozname ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cirozname nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bulasik makinesi » ibrahim toraman in fenerbahceye transferi » unlulerin en rezil anlari » yan aglarla bulusan top » ogretmen » hayat beni neden yoruyorsun » duman avcilari » her naneye ezik diyen ezigi ezen ezik » bu camiadan kimseyle evlenmem diyen sarkici » bir erkegin en seksi oldugu an a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci