ciroz 

kapat
  1. yumurtasını atarak zayıf kalmış uskumru balığından esinlenerek çok zayıf kişilere söylenen kelime.
    #123464 (asiti kaçmış kola, 21.03.2006 18:51)
  2. lisede bir edebiyat parçasında çiroz ahmet diye bi karakter vardı..hatırlayan beri gelsin
    #123522 (maksat muhabbet, 21.03.2006 19:15)
  3. yaz aylarında yağsız olan uskumru balığının, güneşte kurutularak saklanma yöntemidir.

o şekilde tüketilebildiği gibi, kızartılarakta yenebilir.
    #302966 (pilotmont, 02.06.2006 09:52)
  4. (bkz: ciroz hali saha)
    #403890 (salca, 07.07.2006 12:34)
  5. betonarme yapılarda kolonlarda kullanılan iki ucu S şeklinde bükülmüş bir etriye çeşitidir. bombelenme boyunu azaltmak için kullanılır. 1997 deprem yönetmeliğince metrekareye en az 4 adet konulması şarttır.
    #3036365 (mezarkabul ftw, 20.02.2008 21:16)
  6. kolon yada perde donatılarının yatay deplasman(esneme) yapmasını engellemek için, kolon yada perde içindeki bir donatıyı tam karşısındaki diğer donatıya sabitleyecek şekilde yerleştirmek suretiyle etriyeye bindirilen donatı.
    #3036515 (lts66, 20.02.2008 21:51)
  7. yükte hafif pahada ağır eşyalar çalmak için hırsızlık planları yapan, ilkokul Türkçe kitaplarımızın hikayelerinden birinin baş kahramanı olan çiroz ahmet'in, fiziksel yapısıyla alakalı olarak konulan lakabıdır.
    #3829072 (aztec, 17.08.2008 02:50 ~ 02:51)

© 2008 - uludağ sözlük

ciroz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ciroz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ciroz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» marti cigligi » lunokhod » merhamet » lisa garland » buyumek » cik televizyona de ki ben musteriyim » istifa edecek pasa » universiteye minibusle giden insan » attorney » firat universitesi » manuel » klavye nin gote girdigi anlar » 14 ekim 2008 belarus turkiye maci » doymadim sana » turk silahli kuvvetleri » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sahsim tarafindan » kelly macdonald » happy go lucky » yunus » karakolda ayna var » hidradenitis suppurativa » diferansiyel denklemler » viski » sarah palin » sozluk yazarlarinin yurdum insanini yansitmamasi » batuhan karadeniz » turgay demirel » scurtel » bir cocuk sevdim » erkeklerin bir kizda baktiklari ilk yer