cingeneler bir avrupa yazgisi 

kapat
  1. Fransız araştırmacı Henriette Asséo tarafından kaleme alınan, Orçun Türkay'ın dilimize kazandırdığı, Çingenelerin tarihini, kültürünü anlatan kitap. (Yapı kredi yayınları, genel Kültür dizisi)
    #1055973 (huruf, 25.12.2006 22:07)
  2. *henriette asséo'nun yazdığı, orcun turkay'ın dilimize çevirdiği bir "cingeneler" kitabı.

--spoiler--
    Ortaçağın sonlarında Haçlı Seferlerinin yollarını kullanarak Avrupa'ya ulaşan yabancılara Bohemyalılar ya da Mısırlılar denildi. Yüzyıllar boyunca soyluların hizmetinde çalıştılar; falcılık, müzisyenlik yaptılar. Ancak 19. yüzyıl onlar için bir çöküş yüzyılı oldu. Genel Kültür Dizisi'nin bu son kitabı, bambaşka bir kültürün gücünü yeniden canlandırıyor.
    --spoiler--
    #1062439 (amanbenburadakalmisim, 26.12.2006 23:48 ~ 23:57)

© 2008 - uludağ sözlük

cingeneler bir avrupa yazgisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cingeneler bir avrupa yazgisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cingeneler bir avrupa yazgisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gonenc esiyok » enver kuray » kemalizm » kopegin yataga atlamasi » pijama ile markete gitmek » har » terorun beyni barzani mihmandari akp » karincanin beynini buyutec ile eritmek » nihat dogan dan aforizmalar » bobby knight » mehmet farac » cisin geri kacmasi » ben ulkemi adeta pazarlamakla mukellefim » murat karayalcin in melih gokcek e ayar vermesi » trt dublajcilari » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kocnet » merzifonlu kara mustafa pasa » fifa vs pes » aurora snow » 45 lik » 50 yasinda cocuk sahibi olmak isteyen adam » hatirlamiyorum » genius » yemek yiyecek paranin dahi kalmamasi » ekmeksiz yemek yiyen insan » gokce firat » yemek yemeyince karnim acikiyor » igrenc entryler » 5 istediler 6 attik 10 istediler zaman yetmedi » shakespeare never did this