cin komunist partisi 

kapat
  1. 1921'de şanghay'da kurlmuş partidir. 70 milyonun üzerinde üyesi oldugu soylenen çin komunist partisi dünyanın en büyük siyasal partisi konumundadır.
    #918208 (adini unutan adam, 27.11.2006 20:17 ~ 20:20)
  2. faliyetlerine sovyetler birligi komunist partisine bağlı olarak üçüncü komünist enternasyonelde başlamıştır.
    #974730 (medeni hali medeniyetsiz, 10.12.2006 00:52)
  3. en yüksek ülküsü ve nihai hedefi komunizm'i gerçekleştirmektir. ckp tüzüğünde, marksizm, leninizm, mao zedong dusuncesi, deng xiaoping teorisi ve "uc temsil" düşüncesinin partinin hareket rehberi olduğu hükmü yer alıyor...
    #1483528 (fatal, 02.04.2007 16:33)
  4. son stratejileri ile beni benden almış partidir.

"düzen emperyalist düzendir...biz bu düzeni kullanarak başa geleceğiz* daha sonra da komunizm'i yayacağız." şu ana kadar iyi gitmektedir, ancak tarih çin'de olan sömürüyüde yazmaktadır.
    #1483541 (LocK, 02.04.2007 16:38)
  5. ilk kurulduğu günden itibaren ancak bir küçük burjuva devrimcisi olmayı başarabilmiş bir parrtidir çkp. ülkesindeki emperyalizmin işbirlikçisi faşist hükümeti devirerek anti-emperyalist devrim yapan çkp, burjuvalı bir sosyalist düzen kurmaya çalışmıştır. tabiki de sonucu hüsran olmuştur. tiananmen meydanı olaylarından açıkça saflarını belli etmiştir. son dönemlerde ise dünyanın en sömürücü devletini kurarak faşist bir diktatörlüğe dönüştürmüştür iktidarını çkp.
    #1527602 (kisil, 14.04.2007 21:37)
  6. çin kültür devrimini örgütlemeye çabalamış sonuçta istediği sosyalist kültürü yetiştiremeden kendisini önce küçük burjuva sosyalizmi sonrasından da burjuvajinin yönetim eğilimine kaptırmış olan siyasal örgütlenmedir. yoğun nüfüstan kaynaklı ucuz iş gücünün fazla olması ve ülkedenin ekonik atılımı olarak gösterilmekle birlikte bu atılım nüfüsun çok çok küçük bir kısmı için geçerli olmaktadır. bundan kaynaklı olarak sadece adında komünist olması partinin komünist olduğu anlamına gelmez, önemli olan işlevidir.
    #1527621 (kolibandı, 14.04.2007 21:43)
  7. (bkz: cine üc harfli diyen insan)
    #2131504 (double cross, 14.08.2007 16:10)
  8. 20 sene içinde yaptığı ambargolar yüzünden 35 milyon müslüman uygur türkünün ölmesine sebep olan partidir.
    #3635621 (konyalee, 08.07.2008 03:39)

© 2008 - uludağ sözlük

cin komunist partisi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. cin komunist partisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cin komunist partisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» canlilarda ureme » ceyda baksbaniogullari » ismail yk nin bir numara olmasi » psikoloji » bir tanem » sirk » benim babam seninkini dover » cristiano ronaldo vs lionel messi » aura » bisiklet a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games