ciktim yucesine 

kapat
  1. ruhi su ve kizilirmakin seslendirdigi pir sultan turkusu .

Çıktım yücesine seyran eyledim
    Gönül eğlencesi küstü bulunmaz
    Dostlar bizden muhabbetin kaldırmış
    Hiçbir ikrarında ahdi bulunmaz

Zülüfler top top olmuş cığalı
    Rakiplerin Hat'tan olmuş zevali
    Bir günahkar kulum doğdum doğalı
    Günahkar kulunun dostu bulunmaz

Hani benim ile lokma yiyenler
    Canı başı dost yoluna koyanlar
    Sen ölmeden ben ölürüm diyenler
    Dostlar da geriye kaçtı bulunmaz

Yine kırcılandı dağların başı
    Durmuyor akıyor gözümün yaşı
    Vefasız elinden gitse bir kişi
    Hakikat deminde desti bukunmaz

Biz de gezer idik irfanda sazda
    Bile bulunurduk cemde niyazda
    Bize de gel oldu kanlı Sivas'ta
    Hızır Paşa bizi astı bulunmaz

Pir Sultan Abdal'ım destim damanda
    ismim Koca Haydar neslim Yemen'de
    Garip başa bir hal gelse zamanda
    Orda her kişinin dostu bulunmaz
    #1666929 (zapatista, 20.05.2007 22:06)
  2. ruhi su'nun pir sultan abdal, grup kizilirmak'ın gecmisten gelecege pir sultan abdal albümünde yer alan türkü. ilkay akkaya müthiş yorumlamıştır.

ayrıca huseyin inan'ın çok sevdiği bir türküymüş.
    #3492433 (meredith, 04.06.2008 14:49)

© 2008 - uludağ sözlük

ciktim yucesine başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ciktim yucesine ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ciktim yucesine nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gelmis gecmis en buyuk grup » 8 ekim 2008 genelkurmay aciklamasi » monaco » no air » insanlardaki yapmacik ask meraki » gecegece » ib » shrek corum versiyonu » sevgili deyince yazarlarin yumusamasi » ask acisi ceken birine alinacak son hediye » kurtlar vadisi pusu giray » varille petrol almak » anne ben kimim » bu savasa hayir diyelim » nickimicinotuzharfgerekiyormus » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » aysengruda » olu evinde seks partisi » tansel colasan in emekli olmasi » baskalarinin eskilerini giyenin sarkisi » farkli yazarlarin ayni entryi tesadufen yazmasi » harry kewell » devrimci » birol guven in lost senaristi olmasi » bir turk un ogrendigi ilk ingilizce kelimeler » kardes turkuler » evcil hayvan avina cikmak » sungur savran » marxci sscb nin can cekisip tarihe karismasi » ece erken » ted bundy