cikolata bagimliligi 

kapat
  1. bence bir tür madde bagimliligi. madde bağımlılığının tüm belirtileri ile uyumludur bu durum.

hatırlayabildiğimden beri günde ortalama bir çikolata yiyorum (gofret, milka, bitter, ne olursa). yani yaklaşık 20 yıldır, neredeyse her gün. birkaç gün yemezsem gerçekten deliler gibi eksikliğini duyuyorum.
    sanırım çikolata da, diğer pek çok madde gibi, dopamin üzerinden çalışan haz merkezini uyaran bazı kimyasallara sahip veya bu yolağı uyaran bir etkisi var. bu durumu başka türlü açıklayamıyorum.
    sanırım kakao ile ilgili. çünkü şekerli veya sütlü tatlılar kesinlikle aynı etkiyi göstermiyor. ha şikayetçi miyim? değilim aslında ama dişlerimi çürütüyor ve diabet yönünden gerçekten tırsmama neden oluyor.
    #3405793 (havada bulut, 16.05.2008 20:12)
  2. (bkz: madde bagimliliği)
    #3405818 (sungeria, 16.05.2008 20:16)
  3. annem için sigara ne ise benim için de çikolata o... bilimsel kanıtlanmışlığı olan ve yendiğinde endorfin denen mutluluk hormonunun salgılanmasına neden olan muhteşem bir tat...az önce götürdüm bir tane.
    #3405962 (kocumbenim, 16.05.2008 20:50)
  4. hem çikolata bağımlısı olup hem de şeker hastası olmak ise en fenasıdır.
    #3406004 (nebkheperouri, 16.05.2008 21:03)
  5. çikolatanın hem daha ucuz hem de daha kaliteli ve lezzetli olduğu avrupa illerinde daha sık görüldüğü gözlemlenmiştir, tecrübeyle sabittir.
    #3406038 (ıslak mayolu adam, 16.05.2008 21:13)

© 2008 - uludağ sözlük

cikolata bagimliligi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. cikolata bagimliligi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cikolata bagimliligi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bir adam vardi dayak isteyen » son ikiye kirmizi birakmak » autocad » lensle uyumak » ilker tahsin » batikent » la bi dur la » flycell » amadan onceki her sey yalandir » bilgehan bulbul a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci