cibali 

kapat
  1. a kadir'in bir şiiri.

cibali dendi mi
    aklıma siz gelirsiniz, kadınlar,
    kiminizin beş çocuğu,
    kiminizin nar gibi yanakları var,
    kiminiz kocasız kalmış,
    kiminiz ihtiyar,
    kiminiz daha körpe henüz.
    bana umulmadık,
    eskimiş türküler düşündürür
    siyah başörtüsü altında yüzünüz.

parmaklarda tütün kokusu.
    tütün kokusu pazen entarilerde.
    biriniz ekmek alır fırından,
    biriniz durmuş öksürüyor ilerde,
    geçiyor bizim mahalleden biriniz.

cibali dendi mi
    aklıma siz gelirsiniz, kadınlar.
    çarpık ayakkaplarınız gelir
    ve kahraman elleriniz.
    #3205029 (akustikcinayet, 29.03.2008 12:29)

© 2008 - uludağ sözlük

cibali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cibali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cibali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» alternatif var misin yok musun diyaloglari » sinirli internetin ortak kullanilmasi » dugunde candy shop calmak » hepsiburada com » bir memenin ardindan » zall in aslinda onlarca yazar olmasi » niccolo paganini » ismail bey hani » teroristlerle anlasma yapan devletler » no air » yom kippur » anneme » fifa 09 » kimse yazmazsa ben yazarim » kardese yapilan iskenceler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kitap yazdigi icin hapse atilan insan » ah muhsin unlu » sozcu » uludag sozluk altin gunu » fm 2009 deki yetenekler » uludag sozluk moderasyonu » farkinda olmadan domuz eti yemek » parasut fren » ozel gunde kiz arkadasa ram hediye edilmesi » asyut petroleum » irriducibili » hayat memat meseleleri » apo nun tsk binbasisiyla ayni binada oturmasi » idrak edememe » kime derler sana derler