chuck schuldiner 

/ 3
kapat
  1. anısına bu yıl tribute konserleri düzenlenmemesi çok üzücü olan unutulmaz müzisyen.
    #2694034 (hangar, 13.12.2007 21:29)
  2. ABD'li death metal grubu death'in ve control denied'ın kurucusu, vokali, gitaristi, söz yazarı, kısaca beyni...pek çok yetenekli müzisyenle çalışmış birbirinden güzel eserleri dinleyicilerine sunmuş, dünyada bu Death Metal akımının yaratıcısı sayılabilecek kişi,

tam adı Charles Michael "Chuck" Schuldiner. 1967 yılında Long Island, New York'ta doğdu. ardından florida'ya taşınmaları, dünyaya "Florida Death Metal" ekolünü öğretecekti bir nevi.
    9 yaşında müzik yapmaya başladı. kardeşini bir kaza sonucu kaybetmesi onu derinden sarstı ve ailesi de ona bu süreci daha kolay atlatması için bir gitar aldı. o gitar ise bugün playlistlerimizde 40000. kez voice of the soul'un dönmesine neden olmakta...

Iron Maiden, Kiss, Kreator, Slayer gibi gruplardan etkilenen chuck 1983 yılında ilk ep'lerini yayınlamaya başlar ardından death sürecinde 1987-98 arasında 7 albümle karşımıza çıkar. teknik, çarpıcı sözlerle birleşince hep diğerlerinden farklı bir grup olmuştur death.

1998 yılında çıkarılan Sound Of Perseverance albümünden 1 yıl sonra chuck'a beyin kanseri teşhisi konuldu. fakat tedavi masrafları ailesinin ödeyebileceği bir para değildi. Bunun için yardım konserleri gibi birçok organizasyon yapıldı uğruna.
    Ancak kanser hastalığı galip gelecekti ölümün iyileri seçme geleneğini gösterircesine. sonuçta ölüm "ölüm"üne kavuşacak ve 13 Aralık 2001 tarihinde -6 yıl önce- onu aramızdan alacaktı. tüm müzik camiası karalara bürünecekti.

o eserleriyle çoktan ölümsüzler arasına girmiştir. pek çok forumda death sevmeyen insanın metal müziği de sevmediği tartışılır ki bence doğrudur. metal kulağı o tadı alabilen ruhu taşıyan herkes, without judgement'da kendisinden geçer, spirit crusher'da dengesizliğin alâsını yaşar ve voice of the soul'Da kendi yaralarını yalar.

...
    #2694089 (gothic evil, 13.12.2007 21:51)
  3. kiss, iron maiden, mercyful fate, watchtower, venom, exciter, anvil, slayer gibi gruplardan müzikal açıdan etkilenen tapılası müzik adamı. Sağlıklı, mutlu bir birey olmak ve gitar çalmaya devam etmek, Metal müzikle kapsanmış bir birey olmak, yaşadığı süreçteki amaçlarıydı ki bunu "Let the Metal flow!!!!! Support music, not rumours!!! ...to keep metal alive!!!" diyerek kısa bir şekilde göstermiştir bizlere.

Müziği çok içten yaptığı, bu konuda inatçı bir çocuk olduğu, bu işten kazanamadığı sorulduğunda verdiği cevap şöyleydi : "Bu sadece yaşadığım hayatın bir yönü ve bunun haricinde hayatım gösterişsiz bir şekilde yön aldı. Çok küçük bir apartman dairesine sahibim. Zengin değilim, bir çok genç müzisyen gibi benim için çok avantajsız olan, bana para kazandırmayacak sözleşmelere imza attım. Aslında daha fazla paraya sahip olabilirdim ama bu farklı bir çalışma. Ben şikayet etmiyorum, eğer şikayet edersem bu kendi hatamdır, iyi bir avukat tutabilirdim bu konuda. Ben durumumdan memnunum, iki tane büyük köpeğim** ve üç tane kedim*** var ve onların her gün yiyeceklerini karşılayabiliyorum. Eğer para kalırsa da kalan parayla gitarıma tel takımı alabiliyorum. Daha fazlasını neden isteyim ki? (Eylül 1998 Aardschok Magazine / Hollanda)

evet, aramızdan ayrılalı tam altı yıl oldu ve biz onu saygıyla anıyoruz, üzülerek değil. çünkü, Death grubu adı altındaki tüm lirikleri kendisi yazmıştır ve lirikler; Tam bir hayat mücadelesi, hayatın mücadeleden ibaret olduğu, daima güçlü olmamız gerektiği, felsefe, psikoloji, insanın iç dünyası, hayatın bizzat kendisidir.

Hayata dair sorduğumuz bir kaç soruyu kendisi de soracaktı "Perennial Quest" eserinde : "Yolculuk merakla başlar ve ruhla gelişir, soruları hisseder. Yürüdüğümüz taşların üzerinde bir seçim yaparız yönümüzde. Bazen asla bilinemez, bazı zamanlar oldukça çok bilinir. Bizi arkada tutan kötülükler süzülür. Açlığının gerçekliğinin ne olduğunu kavramayı üstlenirsin. Yarınları tasarlayıp duran yılların sorusuna beni katıyor musun? Cevaplar için yılların sorusunu araştıran, izlenen rüyalar nerede ve zaman bir sınamadır. Bu yazılan sözcüklerin arkasında basit bir planı paylaşıyorum, hissettiğimiz yola asıyorum. Üzüntünün nehirlerinden, okyanusların derinliklerine kadar, umutlarımla yolculuk ettim onlarda. Şimdi, geriye dönüş yok. Niçin sorularımı soruyorum? Bugün nedir? Yarın ne zaman?..."

...
    #2694141 (Pinki Floyki, 13.12.2007 22:06)
  4. chuck schuldiner 6. ölüm yıl dönümünü de anmış olduk.13 mayıs 1967'de doğup, 13 aralık 2001 yılında vefat etmiştir.kendisini hem idol olarak hem de örnek bir insan olarak görmekten onur duyuyorum. ve böyle bir insanın ölmesi gerçekten beni derinden etkiliyor. death metal'in peygamberi olarak kabul ediyorum kendisini. her dinlediğimde tüylerim diken diken oluyor, ağlayasım ya da buna benzer davranışlar sergileyesim geliyor çünkü müziğinde bir "acı-nefret" var...
    huzur için yatmasını ve onun bize bıraktığı metal müziği daima hissederek yapacağımıza ve dinleyeceğimize dair söz verdiğimizi 6. yılında da tekrar tekrar belirtiyoruz.

chuck schuldiner babamızın bir sözü vardır;
    "keep the metal faith alive!"

(bkz: seni çok özledik)
    #2698884 (deathbiscuit, 15.12.2007 10:29 ~ 22.02.2008 20:09)
  5. Öldüğüne üzüldüğüm uçmuş gitaristtir.Death grubunun liriklerini ve gidişatını chuck belırlemistir.Death metalin oluşumunda etkisı olan büyük insan ,aynı zamanda mütevazi yapısıyla gönüllere taht kurmuş gitaristtir.The Sound Of Perseverence,Human albümleri adamın kıçında dinamit patlatır.O kadar etkilidir.
    #2710319 (belgarionwulfgar, 18.12.2007 03:32)
  6. ya bu adam tanrı abi.. cidden öyle yani işte ne biliyim.. death metal tanrısı... çağımızın belki de en iyi müzisyeni kim bilir.
    #2897355 (mico1912, 26.01.2008 01:51)
  7. özledim seni be. her voice of the soul dinlediğimde seni alan tümöre lanet ediyorum.
    #2923594 (nebkheperouri, 31.01.2008 03:11)
  8. ( http://www.youtube.com/watch?v=g5dStxI7zk4 +)
    izledikce gözlerim doluyor.
    #2929857 (belgarionwulfgar, 01.02.2008 04:11 ~ 03.02.2008 04:41)
  9. şu an gözümden süzülen yaşların sebebidir kendisi. ilham kaynağım, hayata bakış açımı değiştiren adam... daha ne diyim bilmiyoum..
    #2957594 (mico1912, 06.02.2008 00:19)
  10. gelmiş geçmiş en gercekci sözlere imzasını atmış harika müzisyen, filozof. hala müzik yapabilmesini o kadar isterdim ki..
    #3045708 (mico1912, 22.02.2008 23:42 ~ 23:43)
  11. heavy metalde trende karşı duruşun en büyük sembolü.
    gün itibariyle 3.'ye dönen individual thought patterns i dinlerken gözlerimin dolmasına ve boğazıma kocaman bir yumruğun oturmasına sebep olan...
    #3098179 (emptywords, 05.03.2008 18:32)
  12. iki projesinde de farklı kesimlere hitap edebilen aşmış insan.
    #3127118 (love2deth, 12.03.2008 10:52)
  13. gecenin bu saatinde scavenger of human sorrow dinlerken hüzünlenmeme sebep olan insan..
    #3141112 (mico1912, 15.03.2008 00:47)
  14. hayatımı, herşeyimi değiştiren kişi.. hayata bakış açısıyla, yaptığı müzikle, yazdığı sözlerle yaşamımda idol olarak aldığım belki de tek müzisyen.. Böyle tanrısal bir adamın artık müzik yapamaması bana nasıl acı veriyor, anlatmak mümkün değil. Senin geride bıraktıklarının izinde gidiyoruz chuck, rahat uyu...
    #3141162 (mico1912, 15.03.2008 00:54 ~ 00:56)
  15. spiritual healing albümündeki vokaline ayrı bi hasta olduğum insanüstü. *
    #3160717 (mico1912, 19.03.2008 00:45)
  16. Mükemmel bir müzik adamı, gitar virtiözü, heavy metal dinleyicisi.

Zor dergisinde Chcuk'ı anlatan mükemmel bir cümle var:

"O, o kadar muhteşemdi ki; doğa ana bizden çok onu kendine layık gördü"
    #3194593 (ulfgar, 26.03.2008 23:19)
  17. hakkında yazılmış müthiş bir yazı için;

http://www.mygitar.com/article_read.asp?id=337
    #3281774 (mico1912, 17.04.2008 14:00)
  18. hala bir mezarı olmayan tanrısal kişilik. vasiyeti üzerine bedeni öldükten sonra yakılmıştır ve külleri şu an annesi jane schuldiner tarafından muhafaza edilmektedir. ancak kendisi * en kısa zamanda bir anıt mezar yapılacağını söylemiştir.

kaynak: http://www.emptywords.org
    #3284585 (mico1912, 18.04.2008 00:46 ~ 00:49)
  19. ne hissettiğimi hissediyor,görüğümü görüyor
    duyduğumu duyuyor musun?
    hayatımı yaşıyor,benimle aynı havayı mı soluyorsun?
    şuursuzun kendini nasıl yönlendirdiğine bir bakın!
    ey filozof!
    hiçbir şey hakkında o kadar bilgilisin ki!
    ölümsüz olan insanlardan..
    #3284750 (inven, 18.04.2008 01:17)
  20. filozoftan daha filozof, virtüözden daha virtüöz, vokali tartışılmaz, yaratıcı, yarıcı müzik adamı.
    #3284770 (eternal moonlight of autumn, 18.04.2008 01:20)
  21. death metal denilince ilk akla gelen, felsefe, erdem ve mütavazilik özelliklerini barındıran, kısa ömrüne çok şeyler sığdırmış metal idolüdür.
    #3345414 (suicidal depression, 01.05.2008 22:59)
  22. ilk başta ölüm zombi temalı söz yazan daha sonra felsefi sözler yazmaya başlayan death grubunun kurucusu vokalisti gitaristi herşeyi. 2001 yılındaki ölümüyle tüm death metal hayranlarını üzüntüye boğmuştur. müzikten kazandığı parayı gene müziğe yatıran saygı duyulası adamdı.
    #3465442 (marilynmanson, 29.05.2008 18:52)
  23. death grubu dendiğinde akla ilk gelen isimdir. dinleyicilerine her daim çektiği müzik ziyafetiyle içmeden sarhoş eden adamdır.
    mesela; voice of the soul ?
    pekala, sağlam sarhoş edendir.
    müzikalite açısından tanıdığım en iyi adamlardan biridir chuck.
    hakkında 13 aralık 2001 tarihinde öldüğüne dair söylentiler var. lakin bendeniz için bunlar söylentiden öteye geçmeyendir. zira an itibariyle yine, yeniden voice of the soul dolmakta odama.
    ve bu adam kesinlikle yaşıyor, evet.
    saygıyla anıyorum, anıyoruz.
    #3542311 (roark, 15.06.2008 21:27)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

chuck schuldiner başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. chuck schuldiner ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu chuck schuldiner nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gammaz yazarlarin aseksuel olma olasiliklari » vay amina koyim dedirten kelimeler » gerekli yazarlar » vatansever memur » phoibos apollon » cs italy » protest sanayici » matthew fox » yeni fren sistemi » sick of it all a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci