chp iktidar olursa olabilecekler 

kapat
  1. aziz nesin in meşhur sözü yüzünden bu asla gerçekleşmeyecek bir olaydır.dolayısıyla birşeyde olmayacaktır.başlıkta toptan yanlış bir önermedir.
    #1363754 (africa, 02.03.2007 00:44)
  2. (bkz: allah korusun)
    #1363763 (abra kadavra, 02.03.2007 00:45)
  3. eğer tek başına iktidar olursa yarım asır sonra iktidara gelen ilk sol parti olur. (bkz: mucize)
    #1363783 (aman heri, 02.03.2007 00:50)
  4. laiklik perdesi altında islamiyete en büyük darbe vurulur. ki hayatta iktidara gelemez chp. çünkü halktan değildir. en son inönü döneminde tek başına iktidara gelen sabit fikirli bir parti olduğu için; imkansız olan şeydir.
    #1363797 (silte, 02.03.2007 00:53)
  5. bilimum deniz yaratığına işkence edilir.
    #1363845 (bl, 02.03.2007 01:05)
  6. insanlar dayakla terbiye edillir. kotu soz soyleyenlerin agizlarina biber surulur yuzlerine gegirilir.
    #1363849 (what is your problem 2, 02.03.2007 01:06)
  7. akp iktidari varken olanlardan daha fazlasi olamaz. akp saolsun ulkemizin karsilasabilecegi tehlikeleri birbir tecrube ettiriyor, chp ye birsey kalmaz.
    #1363857 (lionheart, 02.03.2007 01:07)
  8. azınlıklara sağ iktidarlardan daha iyi davranılacağı aşikardır.

(bkz: 6 7 eylül olayları)
    (bkz: adnan menderes)

edit: hayır kardeşim! kabul etmiyorum. bu entrynin kötülenmesini kabul etmiyorum. burada iddia ettiğim şeyin aksini iddia edebilecek bir kişi var mıdır bu sözlükte?
    #1363862 (nokia şarzı, 02.03.2007 01:08 ~ 01:59)
  9. tek bildiğim şey bu ülkeyi satmayacaklarıdır. deniz baykal'ı bilmem ama en azından içlerinden 100 tanesine kefilim.
    #1363869 (ayvirsin, 02.03.2007 01:09)
  10. eli ayağına karışır ne yapacağını şaşırır bir hale gelir. muhalif kürsüden asıp kesmek bedava ama iş icraata gelin akepe iktidarından farkı kalmaz. sistem baştan bozulmuş, lozan antlaşması ile türkiyenin 100 yıllık esareti çizilmişken chp neyi değiştirebilir ki?
    #1363881 (karpuzkabugu, 02.03.2007 01:12)
  11. akpliler bugün yaptığı icraatları chp yaptığında muhalefet edeceklerdir. birçok aklı başında kişi de bugün akp'yi nasıl eleştiriyorlarsa chp'yi de eleştireceklerdir. hemen eksilenmeden kanıt göstereyim. tansu çiller'in türk telekom'un %20'sini özelleştirmek istediğinde "hayır" oyu veren şimdi akp milletvekili pekçok kişi şimdiki satışa "evet" demiştir. örneğin; salih kapusuz'un günümüzde türk telekom'un %50'sinin satışını onaylaması ve kendisine geçmişte neden hayır oyu verdiği sorusuna "o gün öyle yapmak zorundaydık" diye cevaplaması tezimizi güçlendirmektedir.

ayrıca kemal derviş'in ekonomi politikasını izleyen akp'yi, chp'nin eleştirmesi ve muhalefet etmesi de salakçadır çünkü chp iktidarda olsaydı aynı ekonomik politikayı izleyecekti... izlenen politika yanlıştır fakat chp'nin eleştirmesi de yanlıştır.

sonuç olarak chp deniz baykal'ın liderliğinde tek başına iktidar olamaz.
    #1363924 (paleface, 02.03.2007 01:21 ~ 01:24)
  12. insanlara analarını alıp gitmeleri emredilir.çiftiçiler fındıkçılar kandırılır okullardaki kişilik sahibi müdürler görevden alınıp yerlerine kendi adamları yerleştirilir.ülkeyi savaşa sokmaya gayret edilir.elde ne var ne yok yabancı sermayeye satılıp özelleştirilir.attan düşülür *.
    #1363927 (electronica, 02.03.2007 01:22)
  13. hulya avsarla gulben ergen barisir.
    ulke laik irkcilarin kontrolune girer rte hindistana kacar.
    hergun saat aksam 5 den sonra sokaga cikmak yasaklanir.
    #1363930 (what is your problem 2, 02.03.2007 01:23 ~ 01:24)
  14. düşünce özgürlüğünün tamamen ortadan kalkması.
    #1363932 (marionette, 02.03.2007 01:24)
  15. (bkz: geldi ismet gitti kısmet)
    #1363941 (art ist, 02.03.2007 01:26)
  16. hirsizlik yapanlarin elleri kesillir.
    #1363942 (what is your problem 2, 02.03.2007 01:26)
  17. ne olursa olsun şu ankinden vahim bir durum olmayacaktır.
    #1363946 (unwanted, 02.03.2007 01:27)
  18. her salı bütün partilerin grup toplantılarını izleyen biri olarak söyleyebilirim ki; her ne kadar samimiyetine inanmasam da, kendisinin şahsı hakkında derin şüphelerim de bulunsa en adam akıllı konuşan lider erkan mumcu'dur. başbakan kendi söyleyip kendi dinlemektedir. ayrıca her hafta anap'ın süresini 30 dakika ile 75 dakika arasında gasp etmektedir. iktidar partisi bir muhalefet partisinin demokratik hakkına tecavüz etmektedir. yaptık, ettik cümlelerinin yanında bir hafta önce söylediği şeyleri bile tekzip eder nitelikte beyanlarda bulunmaktadır. sıkıştığı yerde agresifleşmektedir. artık kendisi bir siyasi parti lideri gibi, bir başbakan gibi değil bir spor kulübü başkanı gibi karşılanmaktadır.

süresinin gasp edilmesine rağmen erkan mumcu projelerine somut örnekler vererek, iktidar partisini somut örnekler vererek eleştirerek, iyi bir muhalefet sergilemektedir. eğitimden sağlığa, yargıdan, tarıma bütün alanlarda ne yapılacağını net şekilde söylemektedir. "biz başa gelirsek şunu, şu şekilde yapacağız" diye ayrıntılı şekilde halka anlatmaya çalışmaktadır.

deniz baykal'ın söylemleri ise hep yuvarlak cümlelerdir. "yepyeni milli bir ekonomi yaratacağız yepyeni projeler için arkadaşlarımız çalışmaktadır" gibi söylemler kullanmaktadır. seçime kalmış 9 ay deniz baykal'ın daha projesi yok, arkadaşları projeler üzerinde çalışıyorlarmış... bir de aynı deniz baykal nisan'da seçim istiyor... adama sormazlar mı; "senin daha projen yok ne yapacaksın beli değil" diye? bu projesizlikle chp iktidar olabilir mi? ihtimaller yok değil ancak bu olursa eğer, chp'ye olan inancın sonucunda değil, akp'ye olan tepkinin sonucunda olacaktır.
    #1363974 (paleface, 02.03.2007 01:34 ~ 01:35)
  19. chp iktidar olursa, düzenli aralıklarla yayınladığı ekonomi bültenleri, halk gazetesi, bilim ve kültür platformu yayınları ve diğer bilimum yayınlarındaki vaat ve projelerini yerine getirecektir. en önemlisi bu ülkeyi babalar gibi satmayacaktır. askerlerimizi her gördüğü ateşin içine atmaya kalkışmayacaktır. kaçmayacaktır, "dokundurtacaktır"!

bilmeyip de yazanlar için:
    (bkz: http://www.chp.org.tr)
    #1364047 (little black dress, 02.03.2007 01:53)
  20. (bkz: chp yi deniz baykal dan ibaret sanmak)

1.üniversitelerle iyi ilişkiler içinde olan chp, akademisyenlerin görüşlerine başvurarak daha doğru makro tercihler yapacağı aşikardır. en azından bilmedikleri işlere bulaşanlar olmayacaktır ekonominin başında (bkz: kemal unakıtan).şu anki gözü boyanan halk ülkenin ekonomisinin aslında daha kötü duruma geldiğini anlasa bu yoruma hak verecektir.zaten anlamayanın yorum yapmasına gerek yok.

2.deniz baykal'ın zamanında * siyasi çıkarları, hırsları uğruna partiyi yönlendirdiği zaten ortadadır ve bu konudan rahatsız olan insanlar partide mevcuttur dışarıdan bakanlar görmesede iç muhalefet partide önemli bir çoğunluktadır. zulfu livaneli bu konudaki rahatsızlığını dile getirip partiden istifa etmiştir örnek vermek gerekirse.

3.doğru dürüst muhalefet yapamasada darbe ile kapatılıp yeniden kurulduğu günden bu yana iktidarda hiç önemli bir role sahip olmamışlar son dönemde sadece muhalefet olarak var olmuşlardır. bu da haklarında asılsız konuşmaları geçersiz kılmaktadır.ne gördünki bu güne kadar neyi savunuyorsun chp'ye karşı. kimsenin kendi düşüncesiyle iftira atmaya hakkı yoktur.

4.parti zamanında çok büyük yanlışlar yapmış olabilir, ingilizlerin emparyalist parti fikirlerini * benimsemiş olabilir zamanında ama zaten bu konuda pişman olduklarını açıklamış ve türkiye gerçeklerine göre yeniden yapılandıklarını açıklamıştır.eksikleri olsa bile günümüzün en aklı paşında politikasını izleyecekleri , kişisel buhranlara girmezler ise doğru kararlar vereceklerine güvenim tamdır.

5.iş bankası'ndan fon kapabilmek için tekrardan kurulduğu iddaaları atılmıştır.neye dayanarak atıldığı bilinmemektedir. türk dil kurumu ve tarih kurumu paralarını kesintiye uğratmaları büyük ayıptır bu konuda şüphe yok.

saadete gelindiğinde ise ülkenin şu anki ekonomik hali, yok pahasına satılaması , devlet firmalarının birilerine peşkeş çekilmesi , ülkenin haklarını iktidarın koruyamaması , otoritenin bu denli zayıf oluşu , iktidarın kukla rolü görmesi, devletin başındakilerin söylediği ve daha gün bitmeden ortaya çıkan yalanları kanıtları ile ortadadır.

eğer bunları bilerek yinede akp ye oy veriyorsa bir yurttaşım, daha yeni kurulmuş başkanı belli olmayan , seçim hilesi ile başbakan seçen bir partiye güveniyorsa yurtdaşım. bu ülke bu partiyle yoluna devam edicek bu başlıkta hayali bir başlık olarak kalıcaktır.
    #1364049 (ayvirsin, 02.03.2007 01:54 ~ 19.03.2007 05:11)
  21. mevcut durum içinde herhangi bir siyasi partinin herhangi bir şekilde(koalisyonlu, tek) iktidar oluşuyla çoğu şeyin değişeceğini sanmıyorum.

ancak duruma illa ki 'türkiye siyaseti' paradigmasından bakmaz da 'memuriyet' gibi kadrolaşma esaslı işleyen bir düzen içinden bakarsak bazı şeylerin değişeceği de aşikardır.

şimdi ben ne akpliyim ne chpli... lakin, (üzülerek belirtsem de) hayat tarzıma uzaktan bakana göre chpli olmam gerekir. zira ateistim ya. içki içiyorum ya, karı kız peşinde koşuyorum ya. yani modern(!)im ya, o yüzden toplum ben istemesem de beni chp tandansına oturtmuş bir kere. o halde ben de yarının memuru olarak (istemeyerek) bana yakın görülen(benim görmediğim) fraksiyon çorbası içinde erirken, bana yakıştırılmayan(daha doğrusu beni kendisine seçmeyen) fraksiyon çorbası içindekinden daha hoş tad alarak çorbaya karışacağımdır. çorbadan nefet etsem de.
    #1364111 (martin edilen, 02.03.2007 02:09 ~ 02:32)
  22. değişecek hiç bir sey olmayacaktır. çünkü ne de olsa anayasada varolanlarla chp nin tüzüğü aynıdır. chp de devletcidir. aynı seyler. devlet= devlet durumu. anayasada ki değiştirelemez 6 kural. chp nin 6 oku.* *
    #1364697 (tatlı su levregi, 02.03.2007 11:02)
  23. göreceği son iktidar olur. tadını çıkarsındır.
    #1428595 (CirkinOrdekYavrusu, 19.03.2007 04:38)

© 2008 - uludağ sözlük

chp iktidar olursa olabilecekler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. chp iktidar olursa olabilecekler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu chp iktidar olursa olabilecekler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» metaphor » gitar calmaya klasik gitar ogrenerek baslayin » rosario to vampire capu2 » uludag sozluk ihtiyar heyeti » savasim » saga donuste yayaya yol ver » amnezi » suriye » galatasaray universitesi » ince uzun parmakli zarif eller » benighted » marka giymeyen sigara icmeyen bara gitmeyen genc » gocebe yazar » marty friedman » nba 2k9 » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kazanan baris olacaksa pkk ile masaya otururum » bell x15 » uluslararasi kastamonu kufur yarismasi » baca gibi hissetmek » avrupa yakasi » gece karanlikta komidini optum sevdicegim diye » kel kalmaktan korkmak » hilal » yarim anu ben aglarim » ramiz ilker » ilk defa magarada dogdugumdan utandim » uyumak lazim » mac izlerken dusunulen soruyu cevaplayan spiker » yaran diyaloglar » serefsiz diferansiyel denklemler