cezayir sokagi 

kapat
  1. beyoğlu'nda ki fransiz sokaginın halk arasında bilinen diğer bir ismidir.
    #873634 (alpiloji, 17.11.2006 22:00)
  2. fransız sokağının eski ismi.
    #873646 (kerameti kendinden menkul, 17.11.2006 22:03)
  3. bugun itibariyle gördüğüm kadarıyla girişinde kocaman kocaman cezayir sokaği yazan tabelaları barındıran sokaktır.*
    #873660 (alpiloji, 17.11.2006 22:05)
  4. buradan da anlaşıldığı gibi fransa cezayir'i işgal edip , soykırım yapmakla kalmamış bir de ekstradan başka ülkelere de söz hakkını bile geçirebilmiş olduğunu gösteren sokağın eski adı.
    #873672 (kacak kelebek, 17.11.2006 22:07)
  5. (bkz: cezayir meneksesi)
    #873682 (spiritualized, 17.11.2006 22:10)
  6. anılan sokağın resmi adı cezayir sokağıdır.. ancak sokağın kurgulanışı doğal olarak cezayir ile ters orantı ilişkisi içindedir... fransızdır...kapitalisttir..
    #873735 (radikalcevap, 17.11.2006 22:22)
  7. 5 milyon verilip içilen türk kahvesinin bir boka benzemediği yerdir. yandan almış amerikan pazarıdır.
    #1343349 (shalamar, 24.02.2007 19:59)
  8. ne zaman gitsem cemil ipekçi'yi gördüğüm sokak. zaten adamın orda cafesi var sanırım, hep böyle toplanmış beş on kişi onlara bi şey anlatıyor.
    #3144011 (kasgarli tost, 15.03.2008 16:55 ~ 17:12)
  9. birkaç sene önce ismi değiştirilip fransız sokağı yapılmış, türk insanının dahası türk entellektüellerinin "ben kompleksliyim" haykırışının simgesidir. efenim sokak ismini değiştirmek dünyanın her yerinde yapılan bir uygulamadır. ünli kişilerin yazarların, sanatçıların, politikacıların isimleri bazı sokak isimleriyle değiştirilebir. bu kişiye duyulan saygı muhteviyatı ile ilgilidir. son olatak istiklal caddesi üzerinde bulunan sakız ağacı caddesi, atıf yılmaz caddesi olarak değiştirilmiş, helalimi almıştır fakat ismiyle geçmişin atfedildiği bir sokak neden başka bir ülke vatandaşı olsun bunu anlamamışımdır. yurdum insanının batı özentiliğinden kaynaklanıyor sanırım. sadece bu neden ötürü gitmeyeceğim hatta önünden bile geçmeyeceğim sokaktır. zaten sokaktan içeri girdiğinizde muhabbetlere kulak misfiri olursanız birikim ve enetelekt açısından fakir olan insanların ben entelim serzenişlerine bolca şahit olursunun. ne diyeyim, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş işte.
    #3352188 (panik olmayan ben, 03.05.2008 17:15)
  10. bir acayip yer.

izah edeyim, içerideki cafe bozması yerlerde dışarıya atılmış masalar vardır. masalarda menüler. menü açılır. karnımız aç ulan, hesabı yıkmayı düşündüğümüz kişi de yanımızda nasıl olsa*. en pahalısından yiyecem koymuşum kafaya. ama yok. ne yok? adını bildiğim, "ulan şu vakit ben bu yemeği şurada yediydim" diyebileceğim tek bir çeşit yok. cartlı vurtlu special bilmem nesi. bilmem ne yapılmış soslu filan fişmekan rostosu. lan adam bir acayip oluyor. bildiğiniz gibi değil. nihayet güç bela tavuk şinitzel* pane gördük de, içimizden "tavuk var bunun içinde en azından tavuklarını yerim" diyerekten siparişi veriyoruz.

ama sanırım karşımdaki de benimle aynı şeyi düşünüyor. "hesabı ona yıkacağım nasılsa"* şeklinde. erken uyandık tabi, bir acayip alkol kullanıcısı olan ben cola ile yetindim ve garsonun masadan aldığı ikinci sipariş limonlu miller olunca şüphelerimde haklı çıkma ihtimalim arttı. limonlu millerin yanında adı tavuk şinitzel pane olmayan ama allahın bahşettiği şu zeka ve hafıza ile çözemediğim, hatırlayamadığım bir de yemek sipariş edildi.

biz sevgiliyi sevelim derken sevgili bizden bir vakit bir kusur işlemişiz gibi intikam alacaktı belli. derken canlı müzik filan da başladı. tabi anadolu insanı bekliyorki dansöz filan çıkacak. cezayirli de olabilir fransız da dansöz. işin emperyalizm tarafına bakmıyorum bu noktada. ama orada bir soykırım var bence. neyse..

biz dansöz çıkacak derken iki yiğit çıktı meydana. bir tanesi, uzun boylu olan, bir yandan gitara vuruyor parmakları ile bir yandan da göz ucuyla bizim hatunu süzüyor. allahtan hatun olayın farkında değil. miller tamam da limon sanırım kafa yapıyor bir noktadan sonra.* dedim "kay biraz yanına geliyorum". vardık yanına, bir sarılmışım hatuna ama sekiz kollu ahtapot gibi. derken o çoşkun gitar sesinin tınısı azaldı, elemanların içerisindeki sanat aşkında bir mikltar azalma oldu. sonra hesabı istedik.

hadi diyeyim onu da; 49 ytl. verdik bir turuncu ama gelmedi tabi 1 ytl. buradan yeri gelmişken tekrar beyan ediyorum. o 1 ytl boğazınızda kalsın lan! haram olsun!

öyle bir yer işte. gitmeyin derim. ya da gidin lan siz bilirsiniz.
    #3425315 (izam, 21.05.2008 01:50)
  11. ismini duyunca (garip bir şekilde ünlü bir sokak olması da işin içine girdiğinde); aşırı karizmatik, her yeri buram buram fransa kültürü kokan, estetik bir sokak, bambaşka bir yer akla gelir. aslında elle tutulur bir yanı yoktur. hiç ümitlenmeyin eğer gitmediyseniz. sokağın iki yanında saçma sapan, tipsiz tipsiz mekanlar ve o mekanların önünde durup size "buyrun hoşgeldiniz" diyerek sizi içeriye almaya çalışan elemanlar olur. gayet gereksiz ve anlamsız bir sokaktır. piyasada adı vardır, gölgesi bile işe yaramazdır.

zaten nasıl bir uygulamaysa bu hiçbir zaman anlamış değilim. cok kullanılıyor üstelik.
    bi mekanın önünden geçerken biri size "hoşgeldiniz" dedi diye "aa hoşgeldiniz dedi.. acaba buraya mı geldim ki ben? eh hoşgeldiniz dediğine göre buraya gelmişim. neyse fazla oyalanmadan içeri gireyim hemen ben." der misiniz ki siz? demeyi geçin girer misiniz?
    ilginç tabi..
    #3425350 (aritra, 21.05.2008 02:02)

© 2008 - uludağ sözlük

cezayir sokagi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cezayir sokagi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cezayir sokagi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» vstol » bugun secim olsa ataturk un kazanma ihtimali » ulu tv icin program onerileri » lulu » universitede hocalara verilmis ayarlar » atsizcilar com » jan devrim » aysengruda » animal farm » kivikocan » dolar » black ice » yaran facebook gruplari » nane limon » bozulan uyku duzeni » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ahmet karayay » syme » stephen appiah » ruyada uyuyamamak » ya rabia » izmir » edwin boekamp » kominist » yatilan kizin babasina kizinizla yattim demek » revenge » with the beatles » cihan unal » uludag sozluk yazarlarindan hayat tavsiyeleri » bilgi ve belge yonetimi » bir populer kultur magdurunun ruyalari