cengiz dagci 

kapat
  1. kırımLı türk yazar.. kaLemi çok kuvvetLidir.. 2. dünya savaşında savaşmıştır.. bu yüzden kitapLarının çoğunda bu dönemi işLer.. ingilterede * ikamet etmektedir..

(bkz: korkunç yıllar)
    (bkz: ben ve içimdeki ben)
    (bkz: onlar da insandi)
    #656944 (Tucimania, 22.09.2006 17:27)
  2. Kırım Türklerinden edebiyatçı Cengiz Dağcı, 9 Mart 1919'da o zamanki Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Kırım Muhtar Cumhuriyeti adıyla geçen Gurzuf kasabasında doğmuştur.

cengiz dagci nın turkiye de yayınlanmış eserlerinin başlıcaları şunlardır:
    genc timucin, onlarda insandi, olum ve korku gunleri, o topraklar bizimdi, donus, badem dalina asili bebekler, usuyen sokak, anneme mektuplar,benim gibi biri, (Hatıraları) yansilar(1,2,3,,4), ben ve icimdeki ben(Yansılar/5)
    #1669793 (jeam, 21.05.2007 16:25 ~ 16:27)

© 2008 - uludağ sözlük

cengiz dagci başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cengiz dagci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cengiz dagci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» metalheadtr com » sehitlerin naaslarinin curumemesi » ayrimci baslik acip ozgurluklerden dem vurmak » eksi sozluk » elbe » yaran diyaloglar » tikicanlar cezaevi » plzen » damien marley » turk olcu birimleri » komunistler akp lilerden daha serefli » grandmaster flash » ramallah » lord esseinski » yasak kadin » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » eksi sozluk ten daha cok baslik acmak » okan bayulgen in tv programlari » radyo limon » verememe sendromu » musta » tukenme » varsani » malafat com » orda durma » enkoprezis » sikiyoz sikiyoz doymuyoz » facebook istihbarata calisiyor iddiasi » bulent ersoy » bye yerine by diyen msn insani » cahillikler kitabi