cenaze 

kapat
  1. Kefenlenip tabuta konmuş,gömülmeye hazırlanmış insan ölüsü.Ölü,ölmüş kimse.
    #103274 (italiano, 06.03.2006 17:21)
  2. (bkz: cenaze töreni)
    #704223 (istanbul icin efkar vakti, 07.10.2006 08:56)
  3. cenaze, bir insanın donduğu, bir çoğunun da üşüdüğü soğuk bir yolculuktur..
    ayrıca;
    dandadadan'ın en güzel parçasıdır..
    "bugün senin cenazen, kalktı benim içimden.."
    #1049226 (Dasti, 24.12.2006 16:39)
  4. dandadadan'dan yine, yeni, yeniden iyi bir şarkı.

bugun senin cenazen kalkti benim icimden
    aklimdan gecti butun yasayanlar ve olenler

o kocaman boslukta uyur gibi koynumda
    anlatirken ruyalar seni bana sonu sana
    #1068226 (louis cyphre, 28.12.2006 01:02)
  5. sozluk anlami ile ölüm törenidir. ama kazin ayagi öyle degildir esasta. kocaman gunes gozlukleri ile siyah fiyakali kiyafetleri ile arzi eden merhumun tanislari, merhumun hayatini karatmak icin elinden geleni yapmislardir. sahte gozyaslari ve ahhh ne iyiydi marsi ile gozyasi ve pismanliklarini (!) dile getirirler. iclerinde belki samimi pismanlik duyanlar vardir belki ama azinliktadir. bu azinlikta zaten bir elin parmaklarini gecmez zati. cunku onlarda bu hokkabazlıga fazla dayanamazlar yahut gelmeyi kalmissa kendilerine saygisi gelemezler cenazeye. artik imam mi papaz mi haham ın kayigi ile yola cıkmadan once ebedi istigarata mefta ikinci konu olur. yerine mal mulk para ve diplomasi hesaplari yerini ikame eder. bosuna dememisler aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar diye.
    #1457925 (mulayim, 27.03.2007 02:41)
  6. (bkz: cenaze işlemleri)
    #1763536 (ditty, 13.06.2007 17:33)
  7. kıçına pamuk tıkanmış meftanın allanıp pullanmış hali.
    #2031007 (kutukutupense, 29.07.2007 04:36)
  8. bugün senin cenazen
    kalktı benim içimden
    aklımdan geçti bütün
    yaşayanlar ve ölenler
    o kocaman boşlukta uyur gibi koynumda
    anlatırken rüyalar
    seni bana
    sonu sana.
    #2982929 (unlock, 10.02.2008 17:31)
  9. görüldüğünde veya merasimine katınıldığında, insana hayatın anlamını, önemini ve değerini hatırlatan, gömme işlemidir.
    #3206359 (yatay zeka, 29.03.2008 19:00)
  10. fena acıtan dandadadan şarkısı. o nasıl saksafon çalmak be abi? !
    #3502590 (sprnova, 06.06.2008 16:11)

© 2008 - uludağ sözlük

cenaze başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cenaze ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cenaze nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cemsbg » killi olmak » pkk aleyhine girilen entryi eksileyen top » olum mecliste vekiller teklif ediyormus » ekim 2008 ankara ulasim zammi » ferheng » viski » tereyagli bi bucuk iskender » 15 yasindaki kizin cesedini arabayla parcalamak » kuru kebap » ataksi » alisamadim » kuyruk » the four horsemen » bizar sanrilar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » bi bucuk iskender » ilhan selcuk ugur mumcu yu oldurttu » yoneticihatasi com » ne istedigini bilmeyen erkek » birilerinden arta kalan duygularla yasamak » cobhc » hadise » arkadaslik ile sevgililik arasindaki ince cizgi » bir seylere inanma ihtiyaci » saw serisini bir gunde izlemek » ben melamet hirkasini » buy more » tanriya acik mektup » sarkilardaki mantik hatalari » arkadas ariyoruz